Casemiro pihenője

Casemiro nem sérülés, hanem fogproblémái miatt ugyan, de kényszerpihenőre szorult. Nevezhetjük ezt a sors kezének? A brazilra ugyanis már nagyon ráfért egy kis szünet.

Casemiro néhány nap pihenőnek örvendhet. A brazil középpályás fogproblémák miatt kihagyni kényszerült hazája válogatottjának mérkőzéseit – és talán ez lehetett az oka annak is, hogy lecserélte a stáb az Espanyol elleni bajnokin.

Habár a probléma fájdalmas lehet számára, a hír mégis megkönnyebbülést jelenthet a Real Madrid szurkolóinak, hiszen a kellemetlen problémának köszönhetően Casemiro tölthet egy keveset az igencsak elfáradt akkumulátorain, és ezzel talán elérheti, hogy újra csúcsformában tündökölhessen a pályán. A gyulladás miatt három válogatott meccset kényszerült kihagyni, illetve megúszta az utazást, amely gyakorlatilag Dél-Amerika és Ukrajna között várt volna rá.

A 29 esztendős játékos meglehetősen komoly mennyiségű játékpercet tölthetett a pályán azóta, hogy bebetonozta helyét a kezdőcsapatban – egyetlen hosszabb távolléte a pozitív COVID-teszt eredményeként valósulhatott meg.

Casemiro 2018 novembere óta nem volt sérült, ami egyben azt is jelenti, hogy mindig bevetésre készen várta az edzői utastásokat klubjában és a válogatottban egyaránt – és gyűjtögette a pályán töltött percek számát is bőségesen.

A 2020/21-es idényben 52 mérkőzésből 46-on pályára is lépett, a 2019/20-as idényben pedig a lehetséges 51-ből szintén 46-on. Az idei szezonban 10-ből 9 meccsen ott volt a pályán, egyedül a Mallorca ellen kapott pihenőt.

A Real Madrid szurkolói, valamint aktuális edzői stábja évekig szurkolt és imádkozott azért, hogy Casemirónak ne kelljen mérkőzést kihagynia. Évekig volt ő az egyetlen megoldási lehetőség a posztján, ami egyben azt is jelenti, hogy nagy valószínűség szerint többet játszott, mint amennyit kellett volna.

„Casemiro jól van, játszani fog.” – egy olyan mondat, ami meglehetősen gyakran elhagyta Zinédine Zidane száját az elmúlt évek során, amikor arról kérdezték, hogy brazil középpályása pihenőt kap-e az aktuális meccsen.

A jelenlegi idényben Eduardo Camavinga jelenléte ad némi lehetőséget a megkönnyebbülésre, hiszen sokszínűségének köszönhetően Caesmiro vállairól is képes terhet levenni. Így volt ez a Mallorca ellen is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK