A Real Madrid megtalálta az új Pepét

Éder Militão karrierútja szinte teljesen megegyezik a Real Madrid korábbi védőjének, Pepének történetével. Ahogy elődje, úgy a brazil védő is egyre inkább bebiztosítja helyét a Real Madrid védelmében, és az is elképzelhető, hogy jelenléte közel egy évtizednyire is nyúlhat.

Éder Militão személyében a Real Madrid egy rendíthetetlen középső védőt talált a következő évtizedre – hasonlóan ahhoz, amit a Pepe-üzlet nyélbeütésével ért el a klub.

A brazil védő pályafutásának röppályája kísértetiesen hasonlít Pepééhez, és ha ez nem lenne elég, még a játékukban is vannak közel azonos jegyek: a portugálhoz hasonlóan Militão játéka is büszkélkedik egy jó nagy adag intenzitással, fizikai erővel fűszerezve.

Pepe talán némileg gyorsabban beilleszkedett a csapatba, de könnyűnek az ő akklimatizálódása sem nevezhető, hiszen első idényében több sérülés is hátráltatta. Igaz, hogy amikor viszont teljesen egészséges volt, akkor megkérdőjelezhetetlen volt a szerepe a kezdőcsapatban, ő volt a védelem egyik ura, előbb Cannavaróval karöltve, majd Raúl Albiollal és Sergio Ramosszal partnerséget alkotva.

Militao

Megkérdőjelezhetetlen maradt a szerepe Varane érkezését követően is, pedig a francia mindent megtett a pozíció megszerzéséért. Pepe azonban nem könnyítette meg a dolgát, hiszen szinte egészen a távozásáig, a 2016/17-es idényig fontos szerepet töltött be a védelemben, az utolsó szezonjában is leginkább a sérülések következtében veszített fontosságából, majd végül Törökországba igazolt.

Militão viszont az első idényének nagy részét a padon töltötte, aminek következtében egyre hangosabbak és hangosabbak voltak a kölcsönszerződés lehetőségéről szóló hírek. Ugyanakkor, az előző idényben meglehetősen sok sérülés tarkította a Real Madrid egyébként sem unalmas útját, így a brazil is megkaphatta a lehetőséget, amivel élni is tudott. A szezon végén meglehetősen sok játékperc jutott neki, Nacho jobbján pedig nagyon jó teljesítményre volt képes a védelem tengelyében, a szurkolók nagy örömére.

Ramos és Varane távozásával aztán Militão számára eljött a nagy áttörés ideje, a lehetőség, hogy bebetonozza helyét a kezdőcsapatban. A 23 esztendős védő hamar fontos tényezővé vált Ancelotti Real Madridjában, a csapat eddigi 10 mérkőzésének mindegyikén legalább 90 percet töltött a pályán. A brazil játékos igazi szikla az egyébként kőkeménynek nem nevezhető védelemben, eddig 45 alkalommal szerzett labdát, 41 párharcot nyert és 15 szerelés fűződik a nevéhez a bajnoki mérkőzéseket tekintve.

Militao

Militão útja tehát kísértetiesen hasonlít Pepééhez, és a brazil is szeretne történelmet írni a világ legnagyobb klubjával, beírva saját nevét a Real Madrid legnagyobbjai közé. Habár Pepe már elérte mindezt, a megkezdett utat folytatva Militãónak is nagyon jó esélyei vannak, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy elődje nyomdokaiba lép.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK