A Real Madrid játékosainak válogatott menetrendje

Ismét bővelkedett a Real Madrid vezetősége a válogatott behívókban. Ezúttal Courtois (Belgium), Hazard (Belgium) és Benzema (Franciaország), akik ma este egymással fognak szembenézni a Nemzetek Ligája elődöntőjében, valamint Alaba (Ausztria), Modrić (Horvátország), Jović (Szerbia), Vini Jr. (Brazília) Militão (Brazília), Valverde (Uruguay) kaptak behívót, akik a 2022-es katari világbajnoki selejtezőkön lépnek majd pályára, továbbá Camavinga (Franciaország) és Miguel (Spanyolország) is ott lehetnek utánpótlás csapataikban, ők a 2023-as U21-es UEFA Európa bajnokság selejtezőin vesznek majd részt.

Franciaország – Belgium (okt. 7., csütörtök, 20:45)

Benzema, Courtois és Hazard ezúttal mint ellenfelek fognak pályára lépni a Nemzetek Ligája elődöntőjében. A mérkőzést ma este a torinói Allianz Stadionban játsszák majd. A párharc győztese Spanyolország válogatottjával fog megmérkőzni október 10-én vasárnap, a vesztes pedig, ugyanezen a napon a bronzéremért fog megmérkőzni Olaszországgal.

 

Ciprus – Horvátország (okt. 8., péntek, 20:45)

Horvátország – Szlovákia (okt. 11. hétfő, 20:45)

Luka Modrić a horvát válogatottat fogja erősíteni mindkét világbajnoki selejtező mérkőzésükön. Modrićék előszőr Ciprussal mérkőznek majd meg az AEK Arénában, mielőtt Eszéken fogadnák Szlovákiát, a Gradski Stadionban.

 

Feröer-szigetek – Ausztria (okt. 9., szombat, 20:45)

Dánia – Ausztria (okt 12., kedd, 20:45)

David Alaba is a katari világbajnokság selejtezőin kerül majd bevetésre. Ausztria válogatottja Feröer-szigetekkel fog kezdeni a Tórsvøllur Stadionban, majd Koppenhágába utaznak, hogy megmérkőzzenek Dánia válogatottjával a Parken Stadionban.

 

Luxemburg – Szerbia (okt. 9., szombat, 20:45)

Szerbia – Azerbajdzsán (okt 12., kedd, 20:45)

Luka Jović bekerült a szerb válogatottba, akik a világbajnoki selejtezőben előbb Luxemburggal találkoznak, majd Azerbajdzsánt látják vendégül a belgrádi Rajko Mitić Stadionban.

 

Venezuela – Brazília (okt. 8., péntek, 1:30)

Kolumbia – Brazília (okt. 10. 23:00)

Brazília – Uruguay (okt. 15., péntek, 2:30)

Vini Jr. és Militão előtt három világbajnoki selejtező áll, miután a brazil válogatott előszőr Venezuellával mérkőzik, majd két nappal később Kolumbiába utaznak. A harmadik mérkőzésükön a Valverdét is keretükben tudó Uruguay-jal mérkőznek a Manaus-i Amazônia Arénában.

 

Uruguay – Kolumbia (okt. 8., péntek, 1:00)

Argentina – Uruguay (okt 11., hétfő, 1:30)

Brazília – Uruguay (okt. 15., péntek, 2:30)

Valverde is hazautazik szülőföldjére a válogatott szünet alkalmával. Uruguay Kolumbiával kezdi a mérkőzéseinek sorát a Gran Parque Central-ban. Az utolsó két mérkőzésüket Argentínával, valamint a Vinivel és Militãoval felálló Brazíliával játsszák majd.

 

Franciaország U21 – Ukrajna U21 (okt. 8., péntek, 18:30)

Szerbia U21 – Franciaország U21 (okt. 12, kedd, 18:30)

Camavinga Franciaország U21-es válogatottjába kapott behívást a 2023-as U21-es UEFA Európa bajnokság selejtezőire. Az első mérkőzésüket Ukrajna ellen a Stade Francis-Le Blé stadionban játsszák, majd Belgrádba utaznak, hogy megmérkőzzenek Szerbiával a Partizan Stadionban.

 

Spanyolország U21 – Szlovákia U21 (okt. 8., péntek, 20:45)

Spanyolország U21 – Észak-Írország U21 (okt. 12., kedd, 20:45)

Miguelre két korosztályos UEFA Európa bajnoki selejtező vár az U21-es spanyol válogatottban. Mindkét mérkőzést hazai pályán játsszák, az elsőt Szlovákia U21-es válogatottja, majd 4 nappal később Észak-Írország utánpótlás együttese ellen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK