Beszámoló: Espanyol – Real Madrid (2-1): Újabb pofon, ezúttal a bajnokságban

A Real Madrid rossz sorozata folytatódik, miután a fővárosi együttes elszenvedte első vereségét a bajnokságban, 2-1 arányban alulmaradva az Espanyol együttesével szemben az RCDE Stadionban.

A csapat sokkoló, Sheriff Tiraspol elleni, BL-ben elszenvedett 2-1-es hazai vereségét követően a blancók abban a reményben utaztak el az Espanyol stadionjába, hogy jóvá tehetik a történteket, ám ez az este csak újabb fejfájást okozott, hiszen a korábbi Real Madrid nevelésű játékos, Raúl de Tomás és a Barcelona korábbi játékosa, Aleix Vidal elégnek bizonyultak a hazai győzelemhez.

Carlo Ancelotti 4-4-2-es felállásban küldte ki csapatát a pályára úgy, hogy a középpályán a veterán Modrić, Kroos kettős mellett Fede Valverde és Eduardo Camavinga játszott a két szélen. Lucas Vázquez a védelem jobb oldalán kapott helyet, Militão, Nacho és Alaba mellett, miközben Vinícius Júnior és Benzema volt elöl, Courtois pedig a kapuban.

Benzema

A katalán együtteshez látogatni sosem kellemes élmény a blancók számára, az elmúlt idények problémái pedig hamar felszínre törtek, amikor Raúl de Tomás megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Adri Embarba futott el a jobb oldalon, lényegében simán otthagyva az elkalandozó Alabát, majd tökéletesen tette középre a labdát úgy, hogy az érkező De Tomás, akit Lucas Vázquez a rossz oldalról követett végig, be tudta rúgni a labdát a Courtois mellett szokatlanul üresen tátongó rövidbe.

A Real Madrid az első félidőben ötlettelenül játszott, az Espanyol pedig remekül használta ki, hogy nála az előny, amig így meg is tudott őrizni a szünetre.

A szünetben Ancelotti Camavinga helyére beküldte Rodrygót, de még mindig az Espanyol irányította a meccset, és egy óra után már kétgólos előnyük volt. Aleix Vidal kapott jó labdát a pálya közepén, majd megindult a védelem felé, kötényt adott Nachónak, és lényegében a kapuig gyalogolt, ahol Courtois mellett a rövidbe helyezte a labdát. 2-0.

Ancelotti a második gól után ismét cserélt, Modrić helyére Jović állt be, Kroos-t pedig Casemiro váltotta. De néhány perccel később mégis majdnem 3-0 lett az állás, amikor a Real Madrid labdát veszített, és csak Sergi Darder gyenge befejezésének köszönhették, hogy nem zárul le már ekkor minden nyitott kérdés.

A Real Madridnak szüksége volt egy villanásra, és talán nem túl nagy meglepetés, hogy ezt Benzema szállította. A francia kapta meg a labdát Jovićtól az Espanyol térfelén, majd bal oldalról befelé cselezett, több védő mellett is elment, majd kiválóan lőtt a kapuba. 2-1.

Ezt követően Eden Hazard is pályára lépett, ő Viníciust váltotta az utolsó 20 percre, és még a kapuba is betalált, azonban találatát les címén érvénytelenítették.

A Real Madrid az elkövetett mindent, hogy az utolsó percekben megszerezze az egyenlítő találatot, de az Espanyolnak jó védekezéssel és időhúzással sikerült megőriznie előnyét, így a blancók elszenvedték sorozatban második vereségüket.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…