Ancelotti: Megérdemeltük a vereséget, ez volt az eddigi legrosszabb teljesítményünk

Vereséget szenvedett Barcelonában a Real Madrid, az Espanyol 2-1 arányban győzte le Carlo Ancelotti gárdáját. A nem túl hízelgő eredmény után az olasz mester értékelt.

„A mai vereség nem a véletlen műve. Nem játszottunk jól, megérdemeltük a vereséget. Túl későn reagáltunk, és aggódunk is, hiszen két egymást követő vereség nem normális ennél a csapatnál. Változtatnunk kell, dolgoznunk kell azon hibák kijavításán, amelyeket ma is elkövettünk.” 

„Nagyon rosszul játszottunk. Nem tudok sok mindent mondani, egyszerűen nem játszottunk jól. Volt egy tervünk, de a kapott gól után nem tudtunk nyugodtak maradni és a tervhez sem tartottuk magunkat. Zavar volt a pályán. Labdával és labda nélkül sem sikerült jól rendeződni. Őszintének kell lennem, ez volt az eddigi legrosszabb teljesítményünk. Most válogatott szünet következik, pedig ebben a helyzetben jobb minél előbb újra játszani. A szünetet viszont arra fogjuk használni, hogy reagáljunk a problémákra és megértsük, miért változott a csapat hozzáállása.”

„A felállásunk egyértelmű volt. Nem azért vagyok itt, hogy elmagyarázzam a taktikát, de egyetértek abban, hogy a csapat rendezetlennek tűnt. Nem volt meg a kellő egyensúly a labdabirtoklásokban, ezzel foglalkoznunk kell. Már beszéltem erről a játékosokkal, ők is egyetértettek. Megpróbáltuk tenni a dolgunkat, de nem elég agresszívan, sok párharcot veszítettünk, nem voltunk elég határozottak a labdával. A játékunk technikai és a taktikai oldalával is gond volt.”

„Úgy gondoltam, hogy Alaba segíthet a támadásokban. Így is tett, nagyon sokszor volt az ellenfél térfelén. Voltak pillanatok, amikor nem volt meg az egyensúly a csapat bal oldalában, de ez nem Alaba hibája volt. A középpályának le kell fednie több pozíciót is, de néha nem a megfelelő helyeken voltunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK