Ancelotti: Holnap reagálunk a keddi vereségre, mindent megteszünk a győzelemért

A Real Madrid vasárnap 16:15-kor az Espanyol csapatához látogat a spanyol bajnokság 8. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti többek között a Sheriff elleni vereségről, Kroos és Hazard játékáról és a rotációról is beszélt szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„A Sheriff elleni vereség a büszkeségünket rombolta le. Holnap erre fogunk reagálni, jó teljesítményt akarunk nyújtani és mindent beleadunk. Mindent megteszünk, ami a találkozó megnyeréséhez szükséges.”

„Nagyobb egyensúlyra van szükségünk, ki kell értékelnünk, hogy mi is történik velünk. Az utóbbi két mérkőzésünkön küszködtünk a gólszerzéssel, ezen változtatunk kell a soron következő találkozón. Így megy ez a futballban, nincs ebben semmi újdonság. Amikor minden gördülékenyen ment, már mondtam, hogy lesznek nehezebb időszakok. Nem gondolom, hogy nagy gödörben vagyunk, de nyilván nehezebb helyzetben vagyunk, mint korábban, ezen túl kell lendülnünk, amit még nagyobb erőbedobással és az egyensúly megteremtésével érhetünk el.”

„A kritikák lehetnek jogosak vagy jogtalanok, de el kell őket fogadni és ki kell őket értékelni. Nagyszerű helyzetben vagyok, ami izgatottá tesz, ebben a pozícióban pedig el kell fogadnod ezeket a kritikákat. Jobb az, ha a Real Madrid edzőjeként kritizálnak, mert ugyan minden tréner kap értékeléseket, legyen szó az első-, másod- vagy harmadosztályról, én azonban szerencsés vagyok, hogy a munkám izgalommal tölt el.”

Kroos

„Örülünk, hogy visszatérhetett hozzánk. 100%-os állapotba kellett kerülnie. Holnap a kezdőcsapatban kap helyet. Minőséget és tapasztalatot ad a csapatnak. Mindenki tudja, mit jelent ő nekünk.”

Hazard

„Hiányzik belőle az állandóság. Véleményem szerint néhány dologban egyáltalán nem változott. Remekül teljesít egy az egy elleni szituációkban, mindig képes otthagyni az emberét. A Sheriff ellen sok kapuralövésig jutott. Több játékpercre van szüksége és meg is lesz a lehetősége arra, hogy megmutassa, milyen minőséget képvisel.”

Camavinga

„Nagyon jól beilleszkedett, köszönhetően a személyiségének és a minőségének. Még van hova fejlődnie, például a helyezkedésén még javítania kell, de még nagyon fiatal. Hatalmas energiát ad a csapatnak, ez pedig nagyon jó.”

Carlo Ancelotti

Játékrendszer

„Ha nem birtokoljuk a labdát, szerintem a 4-4-2-es felállás passzol hozzánk a legjobban. Más kérdés azonban, hogy labdabirtoklás esetén hogy játszunk, ezt a rendszert nehezebb megérteni, mert ilyenkor sosem alkalmazunk négyvédős felállást. Ketten vagy hárman játszanak ilyenkor hátul. Vagy a két belső védő marad biztosítani, vagy az egyik szélsőhátvéd húzódik vissza. Labda nélkül pedig két négyes vonalban védekezünk, néha pedig öten helyezkednek el egy sorban, így helyezünk nagyobb nyomást az ellenfélre elöl.”

Középpálya

„Tegnap készült egy kép, melyen Kroos a jobb, míg Casemiro a bal oldalamon állt. Azt mondtam nekik, hogy ez egy jó középpálya. Véleményem szerint pillanatnyilag a miénk a világ legjobb középpályája.”

Rotáció

„Azok, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, most megmutathatják magukat, hiszen ők frissebbek. Mindenki úgy gondolja, hogy Casemiro elfáradt, számomra azonban nem így tűnik. Ha pihentetek egy játékost, az nem azt jelenti, hogy nem érdemli meg a játéklehetőséget. Annak érdekében teszem, hogy elkerüljük a sérüléseket, ahogy láttuk azt Modrić esetében is, aki a Villarreal ellen pihent, majd a Sheriff ellen lehetőséget kapott.”

Sérülések

„Mendy egész jól van. Már a kerettel edz, azonban még nem végez annyira intenzív munkát. Szeretnénk kihasználni a válogatott szünet adta lehetőségeket, hogy keményebben dolgozhasson és visszatérhessen a pályára. Véleményem szerint a szünet után ismét a rendelkezésünkre állhat. Carvajal és Marcelo ugyanitt tartanak. Reméljük, a szünet után már ők is visszatérhetnek.”

Atlético – Barcelona

„Biztosítanunk kell, hogy a végsőkig harcban maradjunk ezzel a két csapattal, mert két nagyon jó együttesről beszélünk. A mai mérkőzést az Atlético lehet, hogy jobb formában várja. A többi futballszurkolóhoz hasonlóan én is megnézem a meccset, mert két nagyon jó csapatról beszélünk. Ha tesszük, amit tennünk kell, az utolsó pillanatig versenyben lehetünk velük.”

Lenne a Barcelona edzője a jövőben?

„Minden tisztelettel egy ilyen nagy klub felé, mint a Barcelona, nem tagadhatom meg a múltam. Korábban is a Real Madrid edzője voltam, most is itt dolgozom, ezt nem tagadhatom meg.”

Vereség a Sheriff ellen

„A meccs értékelése tiszta és egyértelmű volt. Világosan elmagyaráztam a játékosoknak is. A csapat tette, amit tenni kellett, megfizettünk az apró hibákért, amiket elkövettünk a mérkőzés folyamán. Pontosabbnak kell lennünk a kapu előtt és a passzok során, valamint jobban kell koncentrálnunk, ha védekezünk. Fizikálisan is hatást gyakorolt rám a mérkőzés, nem tudok aludni és azon gondolkodom, hogy mi történt. Ez történik, ha nem nyersz – nem tudsz aludni sem.”

Mbappé

„Ha valóban csatlakozik hozzánk, ki kell élveznie, mert a Real Madrid a világ legnagyobb klubja.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…