Casemiro: Ilyen a futball

A blancók játékosai közül Casemiro, Valverde és Courtois nyilatkozott az újságíróknak a Sheriff Tiraspol elleni vereséget követően.

Casemiro:
„Ilyen a futball. Az egyik csapatnak több mint 20 kapura lövése van és jól játszik, a másik pedig védekezik, kétszer lő kapura és két gólt szerez. A fociban így működnek a dolgok, védekezésben sokkal jobban kell koncentrálnunk. Sokféleképp ki lehet kapni, de ahogy ma kikaptunk… Jól játszottunk, a kapusuk sok védést mutatott be, én pedig úgy gondolom, hogy gratulálni kell nekik, mert két lövésből kétszer betaláltak.”

Casemiro

„Ez a klub megköveteli a győzelmet. Tudjuk, hogy jó úton haladunk, jó munkát végzünk. Az edző bízik bennünk, vezetjük a bajnokságot, esélyünk van a BL-ben is. A címer megköveteli, hogy mindig nyerjünk, de ez egy nagyon hosszú idény, és nem az a lényeg, hogy hogyan kezded, hanem hogy hogyan fejezed be.”

„Teljesen domináltunk a mérkőzésen, voltak lehetőségeink arra, hogy 1-0 legyen az állás, aztán 1-1, végül pedig bombagólt szereztek. A fociban a győzelem számít, ebben az idényben néhány gyengébb teljesítménnyel is nyertünk, de ma nem ez történt. Ha nem vagy kellően pontos, akkor azért megfizetsz.”

Valverde:
„Sajnos nem sikerült elérnünk, amit szerettünk volna. Magabiztosak voltunk az utolsó percekben. A győztes góljuk előtt nem védekeztünk jól. Egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy egy játékos ilyen üresen legyen a tizenhatos vonalánál. Ez mindenki hibája, nem szabadott volna belőniük a második gólt, jó esélyünk volt a győzelemre. Az ellenfélnek is megvannak az erősségei, kvalitásai. Az első gól előtti helyezkedés őket dicséri, a második találatuk viszont inkább a mi hibánk következménye. Ezen változtatnunk kell, nem törhetünk mindannyian előre, jobban kell koncentrálnunk emberfogásnál.”

Valverde

„Ez gyakran előfordul velünk. Ahelyett, hogy reagálnánk, várjuk, hogy gólt szerezzenek. Ezen dolgoznunk kell. Voltak jó akcióink, de néha a gól egyszerűen nem jön össze. Csalódottak és mérgesek vagyunk. Mi is megszerezhettük volna a győztes gólt, de ilyen a futball. Amikor az egyik betalál, a másik nem, és minden ellened dolgozik.”

Courtois:
„Apróságokon múlott a dolog. Szerintem a mindkét bekapott gólunk jól kidolgozott volt az ő szemszögükből, részünkről az apróságokon csúszott el. Az egyik játékosuk üresen maradt egy bedobás után, amit nem szabad hagynunk. Mindent beleadtunk a győztes gól megszerzése érdekében, de attól még védekeznünk is kell. A kapusuknak nagyszerű meccse volt, a labda egyszerűen nem akart bemenni. Mélyen és jól védekeztek, majd három-négy játékossal kontráztak. Vannak gyors játékosaik, akik néha megnehezítették a dolgunkat. Nem támadtuk le őket kellő hatékonysággal, és úgy találtak be, hogy négy emberük volt a tizenhatosunkon belül. Ezek apró részletek.”

Courtois

„Vannak ilyen napok. A minap a Celta vagy a Mallorca ellen a gólok könnyen összejöttek, ma pontosan ennek az ellentétét tapasztaltuk. Kihagytuk a helyzeteket, lőttünk egy büntetőt, és reméltük, hogy legyőzzük őket, de a kontráik nagyon veszélyesek voltak. A második gól nagyszerű volt, előfordul az ilyen. Nagyon jól találta el a labdát. Kifelé kanyarodott, a felső sarokba ment. Ha nem tudsz nyerni, akkor legalább egy döntetlent ki kell harcolnod.”

„Ezek olyan meccsek, amikor az ellenfél beáll védekezni, te pedig nem találod a rést. Néha van ilyen. De jó úton haladunk. Nem akartuk elveszíteni ezt a meccset. A másik két csapat döntetlent játszott, lett volna esélyünk meglépni, de nem ez történt. Most meg kell próbálnunk nyerni vasárnap, aztán jön a válogatott szünet, a következő csoportmeccseken pedig meg kell próbálnunk kiharcolni az első helyet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK