Carlo Ancelotti: Nehéz megmondani, hogy mi a különbség Zidane Real Madridja és a jelenlegi között

A Real Madrid olasz mestere a Bajnokok Ligája csoportkörének második köre előtt is állt az újságírók rendelkezésére és készséggel válaszolt a kérdésekre.

„Ez egy BL-mérkőzés. Megfelelően fel kell készülnünk minden egyes meccsre ebben a sorozatban. Nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk a Bernabéuba, hiszen nagyszerű emlékek kötnek minket ide a Bajnokok Ligájában is. A Sheriff nagyszerűen teljesített a selejtezőben a Dinamo ellen, ahogy az első csoportmeccsen is. Nem egy jól ismert csapatról beszélünk, de nagyon szervezettek, koncentrálnunk kell majd, hiszen a három pont megszerzése a célunk, amellyel jó helyzetbe kerülnénk a csoportunkban.”

„A motivációnk szintje mindig ugyanaz. A klub kapcsolata meglehetősen különleges ezzel a sorozattal. Számunkra, akik képviselhetjük a Real Madridot, különleges a Bajnokok Ligája, és ez idén sincs másképp. Egy nagyon nehéz sorozatról beszélünk, de ez a klub sokkal többet nyert már, mint a többiek, ez pedig ad némi előnyt számunkra.”

„Az elmúlt időszakban problémákkal küzdünk a védelmet illetően, Mendy, Marcelo, Carvajal és Nacho sérülései miatt. Néhány alkalommal ez taktikai elemek módosítását is jelenti. Amikor olyan szélsővel állunk fel, mint Rodrygo, nem feltétlen szükséges olyan jobbhátvéd alkalmazása, aki rendre csatlakozik a támadásokhoz, ilyenkor a bekk maradhat a pozíciójában. Ez talán befolyással volt Lucas helyzetére is, aki korábban keveset szerepelt jobbhátvédként, és sokkal többet jobbszélsőként, ahogy egyébként az Inter ellen is. Ha viszont a taktika olyan jobbhátvédet követel, aki támadni is tud, akkor jelenleg Lucas a legjobb opciónk.”

„Elégedett vagyok Modrić munkájával. Az idény elején sérülés miatt hiányzott, de nagyon jó formában tért vissza. Amikor valakit a 75. percben lecserélsz, az nem azért történik, mert rosszul játszik, hanem mert szükségünk van némi frissességre. Luka a meccs teljes komplexitását megváltoztatta a Villarreal ellen. Jól teljesített a támadóharmadban, aztán kivette Capouét a játékból. Azért cseréltem le, mert nem szabad elfelejteni, hogy 36 esztendős, és azáltal, hogy nem játszik végig minden meccset, könnyebben elkerülhetünk egy esetleges sérülést.”

„Nehéz megmondani, hogy mi a különbség Zidane Real Madridja és a jelenlegi között, hiszen a játékoskeret nem igazán változott. Vannak viszont olyan játékosaim, akik változtak egy kicsit. Az összehasonlításokat viszont nem szeretem. Zizou a képességei legjobbját nyújtotta. Zsinórban háromszor nyert Bajnokok Ligáját, én pedig szeretnék egy újabb trófeát ebben a sorozatban.”

„Militão és Alaba nagyon jól teljesítenek. Nyolc meccset játszottunk eddig, három alkalommal sikerült kapott gól nélkül befejezni a mérkőzést. Folyamatosan javulunk, de a védekezés nem csak a védők feladata, hanem az egész csapaté. A középső védőinknek meg kell szokniuk egymást, de nagyon jól kezdték az idényt.”

„Nem lepett meg a kritika a Villarreal elleni mérkőzés után, el kell fogadnom a negatív hangokat. Ha megkérdeznétek, hogy rossz volt-e az elképzelésünk, akkor talán elgondolkodnék azon, hogy tényleg így volt-e, de ezt a tényt hivatalosan sosem ismertem el. A kritika viszont néha segít a fejlődésben.”

„Nagyon fontos, hogy itt van a csapatban Kroos, Modrić, Casemiro, Valverde, Asensio, Isco és Camavinga is a középpályára. Mindannyian nagyon hasznosak lesznek az idény folyamán. A legnehezebb dolog nem a kezdőcsapat összeállítása és megnevezése, hanem az, ha nem állnak rendelkezésünkre ezek a típusú játékosok. A múltban többször is szenvedtem, hiszen nem állt rendelkezésemre ilyen minőségi középpálya. Ha visszatekintek az első madridi időszakomra, akkor csak Alonso, Di María, Khedira és Modrić voltak itt.”

“Nincs A vagy B csapatom. Egy nagyon erős és versenyképes keretem van, néhány poszton pedig döntenem kell, hogy ki kezdjen az adott meccsen.”

„Nem tudom, hogy Benzema privátban beszélget-e a fiatalokkal, de szerencsés vagyok, hiszen láthatom játszani és edzeni ezt a profi játékost, aki a világ legjobbjai közé tartozik. Minden egyes nap bizonyítja az eltökéltségét. Hát ennyire szerencsés ember vagyok.”

„Mendy egyre jobban teljesít. Két mérkőzés vár még ránk a válogatott szünet előtt, ezt az időt, valamint a szünetet pedig arra fogjuk használni, hogy felkészítsük sebességben az előttónk álló mérkőzésekre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK