Ancelotti: Minden tapasztalatomat a csapat javára fordítom

A Real Madrid 6-1-es győzelmet aratott a Mallora ellenében, nagy örömöt okozva ezzel a szurkolóknak. A szemet gyönyörködtető meccs után a csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés
„Minden tapasztalatomat a csapat javára fordítom, minden erőmmel értük dolgozom – de nemcsak tapasztalatot, hanem erőt és önbizalmat is adok nekik. Nagyon szerencsés edző vagyok, hogy egy ilyen bátor csapatot irányíthatok, rengeteg minőségi játékosom van, akik emellett nagyon gyorsan tanulnak is. Asensio nagyszerűen játszott. Tudtuk, hogy sok problémát tud okozni az ellenfélnek: megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy a középpálya és a támadósor között játsszon, nem beszélve arról, hogy kiváló rúgótechnikával rendelkezik és nagyon érti a kombinatív játékot."

„Marco jól teljesített és remélhetőleg a következő héten is mesterhármast fog szerezni. Úgy gondolom, ez az ő pozíciója. Néha persze előfordulhat, hogy a pálya széle felé kell futballoznia, főként akkor, ha a szélsővédők magasan játszanak, de labdával Asensiónak akkor sem változik a pozíciója és a játéka. Ő ezt szereti és ez meg is látszik. Befelé tud törni, a labda a bal lábán van, életveszélyes."

Benzema és Jović
Karim nagyon jó formában van. Nyolc gólt szerzett, ami akár el is fedheti azt a fontos tényt, hogy mennyit dolgozik a csapatért. Mert nemcsak gólokat szerez, feltűnik a pálya minden szegletében, miközben építi a csapatot lelkileg is. Egy elképesztően komplett játékos."

„Amikor Benzemának majd pihenésre lesz szüksége, akkor Jović fog játszani. Ő is remekül teljesít, pedig nagyon erős a versengés. A mai meccsen két lehetősége is volt, de a Valencia ellen is kiemelkedően jól játszott. Ha nincs Benzema, akkor Jović lesz a csatár."

Fiatal játékosok
„Ahogy már korábban többször is elmondtam, a csapatban van egy nagyon egészséges egyvelege a fiatal és a tapasztalt játékosoknak. Hihetetlenül tehetségesek a fiatalok, minőségi labdarúgók, ezt ma is megmutatták, de közben nem felejthetjük el, hogy a tapasztalat mennyire sokat jelent a futballban. Lenyűgöztek a játékosaim, akik ma pályára léptek, mert megmutatták, hogy készen állnak. Asenio, Isco és Jovic is készen áll, hogy bármikor ott legyen a kezdőben. Ez pedig egy nagyon jó jel."

A középpálya
„A Real Madrid jövője biztosítva van az olyan játékosokkal, mint Valverde, Camavinga, Blanco és a többiek. De ugyanez igaz a jelenre is Modrićcsal, Kroossszal, Casemiróval. Ez a középpálya minden szempontból nagyon erős."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…