Varane: A Premier League sokkal gyorsabb, teljesen más a meccsek ritmusa

A Real Madridtól a nyár folyamán távozó Raphaël Varane a Sky Sports újságírójának adott exkluzív interjút, melyben több ízben megjelentek korábbi klubjával kapcsolatos információk, illetve a Premier League és a La Liga közötti különbséget is szóba hozta.

„Különleges pillanat volt számomra és a családom számára is, amikor Madridba igazoltam. Előtte találkoztam Sir Alex Fergusonnal is, ami egy 18 éves srác számára lenyűgöző érzés. Tudjátok, azután már minden a sors kezében van. Következett tíz év Madridban, most pedig itt vagyok, Manchesterben.”

„Mindig jobb akarok lenni, fejlődni akarok. Folyamatosan hajtom saját magam, ilyen a mentalitásom. A mostani egy új kihívás számomra, egy új megmérettetés, új mentalitással, más légkörrel. Ez a helyzet nagyon új számomra, de eddig minden egyes napját élveztem.”

„Nagy kihívás visszajuttatni a Manchester Unitedot a csúcsra, de érzem, hogy az emberek győzelemre vágynak, itt pedig mindenki nagy dolgokat akar véghez vinni. Ez nagy motivációt jelent számomra.”

„Nem azért futballozok, hogy a címlapokra kerüljek. Egyszerűen csak segíteni akarom a csapatomat és a lehető legtöbbet beleadni. Fejlődni akarok, a pályán pedig önmagam szeretném adni. Ez a célom, ilyen a mentalitásom.”

„Ami Cristianót illeti, úgy vélem, ő a legjobb példa az egész világ előtt a munkamorált és a győztes mentalitást tekintve. Az, hogy ilyen típusú játékossal játszhatsz egy csapatban, minden egyes nap fejlődésre késztet. Ha ő még mindig ilyen magas szinten tud játszani, ebben a korban, akkor az csakis azért lehet, mert az általa végzett munka lenyűgöző. Nagyon boldoggá tesz, hogy egy csapatban játszhatunk.”

„A Premier League más típusú futballt jelent. Sokkal gyorsabb, több párharcra van szükség, az intenzitás pedig minden meccsen nagyon magas. Más a ritmus a pályán. Sokat kell futni, nagy erőfeszítésekre van szükség, hiszen mindig készen kell állnod a hatalmas nyomás miatt.”

„Sergio Ramosszal 10 évünk volt arra, hogy megismerjük egymást, megtanuljuk, hogy hogyan mozog a másik a pályán, hogyan egészíthetjük ki egymást a lehető legjobban. Harry Maguire nagyszerű játékos, de keményen kell dolgoznunk azért, hogy jól érezzük magunkat egymás mellett a pályán.”

Forrás: skysports.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK