Beszámoló: Real Madrid – RCD Mallorca (6-1): Futballünnep a Bernabéuban

Nagyszerű játékkal ugrott vissza a tabella élére a Real Madrid. A blancók 6-1-re győzték le az RCD Mallorcát a spanyol bajnokság hatodik fordulójában. De nézzük, mi is történt pontosan.

A Real Madrid komoly iramban kezdte meg a meccset, látszott Ancelotti fiain, hogy mielőbb szeretnék megszerezni a megnyugtató vezető gólt. Erre nem is kellett sokat várni, hiszen Gaya hatalmasat hibázott saját tizenhatosa előterében a 3. percben. Passzolni próbált, de közben elcsúszott, a szabad labdára pedig Karim Benzema csapott le, a francia ráadásul azonnal a kapu felé indult, és jobb oldalról kapura is küldte a labdát, Reina csak beleérni tudott a lövésbe. 1-0!

Benzema

Kubo ugrott ki aztán a jobb szélen az 5. percben, Gutierrez mellett nagyon simán vette le a labdát, majd a kapura tört, ám lövése meglehetősen gyengére sikerült.

A 6. percben a Madrid ismét labdát szerzett, ezúttal Valverde volt szemfüles. Az uruguayi aztán végigrobogott az ellenfél térfelén, majd Benzemához passzolt, a passz azonban nem volt tökéletes, így a francia nem tudta emberhez játszani a labdát, ezt megúszta a Mallorca. Asensio végzett el szögletet a 7. percben, a kapust pedig saját csapattársa zavarta meg, így majdnem a vendégek kapujában kötött ki a labda, de végül felszabadult a kapu.

A 9. percben Vinícius indult meg, becselezte magát a tizenhatoson belülre, azonban ott már három emberrel találta szembe magát, így átjátszott a túloldalra, ahol Benzema érkezett, a francia erős középre adott labdáját azonban kivágták a védők. A mérkőzés első időszaka nem kedvezett a Mallorcának. A következő percekben is inkább a Real Madrid próbálkozott, ám a Mallorca védelme nem ingott meg.

A 18. percben aztán a Mallorca vezetett szép akciót, azonban Junior Lago lövését Nacho blokkolni tudta. A 20. percben ismét villant a Mallorca, Kang-In Lee sarkazása után ismét Lago lőtt kapura, de életerős lövése fölé ment.

A 24. percben Vinícius indított akciót. A brazil szélső honfitársát, Rodrygót ugratta ki mesterien, a brazil két ember mellett küldte középre a labdát, ami megpattant, a kapus lábáról pedig az érkező Asensio elé esett, aki köszönte a lehetőséget és a kapuba lőtt. Mallorcai múltja miatt Asensio a gólját nem ünnepelte. 2-0!

Asensio

Egy perccel később Kang-In Lee is gólt szerzett a madridi védelem asszisztálása mellett. Először Militaót hagyta ott, Camavinga nem tudta utolérni, Alaba pedig vetődve sem tudott menteni. A lövés gyönyörűen helyezett volt, Courtois-nak esélye sem volt, hogy elérje a hosszúba eltekert labdát. 2-1.

A 29. percben aztán ismét a Madrid villant. Militao passzolt Benzemához a félpályáról, aki kapásból kiugratta Asensiót, a spanyol pedig első érintésből kapuba helyezte a játékszert. 3-1!

A 36. percben kishíján megjött a negyedik, Asensiónak pedig a harmadik. Vinícius ezúttal a jobb oldalon ment el, átívelt a bal oldalon érkező Benzemának, aki középre bólintott, de Asensio nem tudta bekotorni a labdát, mivel a két bevetődő védő valahogy menteni tudott az utolsó pillanatban.

A 40. percben a Mallorca próbálkozott hosszú indítással, azonban Nacho és Hoppe fejelt össze a tizenhatoson belül, szabálytalanság nem történt. A 43. percben Asensio próbálkozott távoli lövéssel, azonban középre ment a labdája, Reina pedig magabiztosan védett.

A 45. percben ismét nagy helyzetet láthattunk. A Madrid passzolgatott, Benzema játszotta meg Asensiót, aki középre passzolt Vininek, a brazil Gaya lába között lőtt kapura, ám Reina védeni tudott. Egy perccel később Benzema gyönyörűen ugratta ki egy sarkazással Viníciust, a kapus azonban ismét résen volt. Szinte azonnal jött a következő akció. Vinícius, Asensio, Benzema volt a labda útja, a francia próbálkozott a tizenhatos vonaláról, azonban lövésénél ismét a kapus jelentette a végállomást. Félidő. 

Real Madrid

A második játékrész elején a Real Madridnál nem volt változás, azonban Take Kubo helyén Baba folytatta, vélhetően Kubo nem tudta folytatni a meccset sérülés miatt. A 47. percben aztán egy elkésett belépő miatt Rodrygo sárga lapot kapott.

A 48. percben Vinícius előtt adódott óriási lehetőség, miután Benzema csodálatosan ugratta ki őt a tizenhatoson belül, azonban a brazil a kapusba lőtte a labdát.

A 49. percben Rodrygo ment el a jobb oldalon, otthagyta védőit, majd erővel küldte középre a labdát, amire Benzema tökéletes ütemben érkezett, és a kapuba lőtt. A VAR azonban megvizsgálta a szituációt, jelezte a játékvezetőnek, hogy ő maga is tekintse azt meg, a bíró pedig úgy döntött, hogy Benzema vétlen mozdulatát, melynek következtében a mellette álló védő lábai összeakadtak, szabálytalannak minősíti, és érvényteleníti a találatot.

Az 54. percben Rodrygót a mezénél fogva rántotta le Gaya a földre egy beívelés közben, azonban most a VAR és a bíró sípja is érthetetlen módon néma maradt. A következő támadás viszont meghozta Asensio harmadik találatát. A blancók remek labdajáratással hozták ki a labdát, Rodrygo Benzemát ugrtta ki, aki bevárta Asensiót, a spanyol pedig a tizenhatoson kívülről küldte kapura a labdát nagyszerű mozdulattal, Reina tehetetlen volt. 4-1!

Az 57. percben Baba csúnyán kitette a pályáról Rodrygót, a labdához semmi köze nem volt, így meg is kapta jól megérdemelt sárga lapját. Az 59. percben hármat is cserélt Plaza mester. Gaya, Hoppe és Febas helyére Jaume Costa, Prats és Antonio Sanchez állt be. A 60. percben Ancelotti is cserére szánta el magát, Blanco érkezett a tapsvihar közepette levonuló Camavinga helyére.

A 67. percben Nacho késett el Lago Junior mellett, belépőjét pedig sárga lappal „jutalmazta” a játékvezető. A szabadrúgást a tizenhatos mellől végezhették el a vendégek, Lago Junior tudta kapu felé küldeni a labdát, ám lövése elgurult a kapufa mellett.

A 72. percben az első bajnoki mesterhármasát megszerző Asensio helyére állt be Isco, Rodrygót pedig Lucas Vázquez váltotta. A 74. és 75. percben Prats maradt üresen a tizenhatos előterében, mindkétszer lövéssel próbálkozott, ám nem túl sok sikerrel. Ebben az időszakban a madridiak játéka leült, bár az eredmény ismeretében ez talán nem meglepő. A Mallorca közben cserélt, Lago helyére Mboula állt be.

Vini

A 78. percben Karim Benzema ismét megvillant, de David Alaba is, hiszen az osztrák adott mesteri passzt a félpályáról a tizenhatoshoz érkező Benzemának, aki a hátával kezelte azt le, majd a két bevetődő védőn megpattanó lövésénél Reina teljesen tehetetlen volt. 5-1!

Ez volt Karim utolsó mozdulata a meccsen, hiszen Ancelotti mester ismét cserére szánta el magát. Benzema helyére Jović, Nacho helyére pedig a debütáló Santos állt be a 80. percben.

A 84. percben a néhány perccel korábban csereként beálló Isco is gólt szerzett. Alaba ismét hatalmas passzt adott, ezúttal Viníciusnak, aki hihetetlenül önzetlen módon középre gurított az érkező Iscónak, aki a kapuba passzolta a labdát. 6-1! Az akció közben Sastre sérült meg, miután estében arccal ráesett Vini sroplisára.

A blancók továbbra sem álltak le, folyamatosan keresték a támadás lehetőségét. A 89. percben Jović lőtt fordulásból gyönyörű mozdulattal kapura Santos beadása után, ám a kapus védeni tudott. A túloldalon Courtois védett egy nagyot Sanchez próbálkozásánál. Az ellentámadás végén aztán Vinícius küldte Jović fejére a labdát, ám nem volt veszélyes a fejes. A 92. percben ismét a Mallorca próbált szépíteni, Kang-In Lee tört előre ügyesen, passzából Baba próbálkozott kapáslövéssel, ám Courtois ölében kötött ki a labda. Ezt követően ismét Vinícius játszott Jović fejére, nagyott védett Reina, azonban szabálytalannak ítélték a szerb fejes előtti mozdulatát. Miguel Gutiérrez kapott még egy nagyot, ám a játékvezető az ápolást már nem várta meg, lefújta a találkozót.

A Madrid tehát remek teljesítményének köszönhetően visszakerült a tabella élére.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK