Beharangozó: Real Madrid – RCD Mallorca: A cél a tabella első helye

Az Atlético győzelme után a Real Madridnak is nyernie kell, ha a tabella élén akarja zárni a fordulót.

Szinte nem is volt idő a Mestallában aratott győzelem megünneplésére, hiszen a Real Madrid már ma este pályára lép a Bernabéuban a spanyol bajnokság 6. fordulójában. Az ellenfél a Mallorca együttese lesz, ezt követően pedig a blancók a Villarrealt és a Sheriff Tiraspolt is hazai pályán fogadják majd.

Az Atlético győzelme után a Madrid ismét arra törekszik, hogy visszatérjen a tabella élére, és 16 ponttal zárja a fordulót. Ahhoz, hogy a csapat elérje ezt a célt, minden bizonnyal szükség lesz arra, hogy Vinícius Jr. és Karim Benzema továbbra is remek formában játsszanak. Ketten együtt 11 gólnál járnak, amely több, mint a LaLiga bármely más csapatának összes gólja, és 5 illetve 6 góllal a góllövőlista elején állnak.

Real Madrid

Emellett Benzema a gólpasszok tekintetében is a bajnokság legjobbja 4 asszisztjával, ráadásul brazil társának utolsó három gólját is ő készítette elő. „A kulcs az egyensúly, hogy labdával és labda nélkül is jól teljesítsünk”mondta Ancelotti a találkozó előtti sajtótájékoztatón. A mérkőzés keretébe bekerült Mariano, azonban Carvajal a Valencia elleni sérülésének következtében kiesett a bevethető játékosok közül.

A Mallorca erősen kezdte az idényt, annak ellenére, hogy feljutó csapatról van szó. Jelenleg a tabella 8. helyét foglalják el, a mérlegük pedig két győzelem, két döntetlen és egy vereség. Luis García Plaza mester a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy optimista a meccset illetően, még úgy is, hogy ők is sérülésekkel küzdenek. A két csapat utoljára két idénnyel ezelőtt találkozott egymással, akkor a Madrid 2-0-s győzelemmel zárta a találkozót a Di Stéfanóban a 34. bajnoki címhez vezető 10 meccses győzelmi sorozat részeként.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…