Ancelotti: Fontos, hogy labdával és labda nélkül is jól teljesítsünk

Az olasz mester a Mallorca elleni mérkőzés előtt.

Következő mérkőzés
„Ha az elmúlt mérkőzéseken mutatott játékot hozzuk, akkor most sem lehet probléma. Persze nem mehetünk el a játékosaink képességei mellett sem, de egyértelmű, hogy a mentalitásunknak köszönhetjük az eddigi eredményeket. Mindig a végsőkig küzdünk.”

„A győzelem a legfontosabb. Erre pedig nagyobb az esélyed, ha jól játszol. Azt már magadtól kell kérdezned, hogy mi számít jó játéknak. Az egyik csapat mindig labda nélkül játszik, ebből adódóan a jó védekezés is hozzátartozik. A labdarúgásban az egyensúly a legfontosabb, hogy a labdával és anélkül is jól teljesíts.”

Játékstílus
„Nagyon bonyolult lenne megfogalmazni a játékstílusunkat. Sok időmbe telne szavakba önteni. Az edzőnek figyelembe kell vennie a csapat történelmét és tradícióit, felmérni a játékosok karakterét, majd megálmodni egy stílust, ami mindkettőhöz passzol.”

Rotáció
„Fel kell mérnem, hogy milyen állapotban vannak azok a játékosok, akik korábban játszottak, és sikerült-e megfelelően regenerálódniuk, azonban gondolkodok pár változtatáson. Meglátjuk mi lesz az edzésen, majd meghozom a végső döntést, de úgy érzem lesznek változtatások.”

Ancelotti

Cserék
„Mindegyik játékosom tudja mi jár a fejemben. Nehéz kinevezni a kezdőt. Asensio nem elégedett, de erre lehetett számítani, mivel elég különös lenne, ha elégedett lenne egy olyan játékos, aki alig játszik. Asensio nem boldog és ez normális, Isco nem elégedett és ez normális, Jović nem elégedett és ez normális. Egyik játékos sem lehet elégedett, ha nem játszik, azonban mindegyikőjük jó munkát végez edzésen.”

Első periódus a Real Madridnál
„Figyelembe kell vennem a játékosok karakterét. Különböznek azoktól, akikkel az első alkalommal dolgoztam. Biztosnak kell lennem benne, hogy jó helyet foglalnak el a pályán. Lényegében ez a munkám. A klub pontosan ismer és én is jól ismerem a csapatot, szóval jelenleg élvezzük az együttműködést.”

Vini Jr.
„Érettebb, magabiztosabb és ezt mindenki érzi. Semmi sem fog változni új játékosok esetleges érkezésével. Jó formában van, így nehéz lenne a padra ültetni, mindaddig, amíg nem fáradt. Még csak 20 éves, szóval nem kell félteni két egymást követő mérkőzés lejátszásától.”

Időhúzás
„Ez az összes bajnokságban probléma. A spanyol játékvezetőknél azt veszem észre, hogy nem fújnak be minden apró kontaktot. Ez segít, hogy több legyen a tiszta játék. Jól teljesítenek, így foglalkozhatunk a labdás játékkal.”

Miben kell javulni?
„Amikor felállt a védekezésünk, jól álljuk a sarat. Abban kell javulnunk, hogy magasan jobban tudjunk letámadni. Nem védekezhetünk mindig a saját térfelünkön. Néha keresni kell a lehetőségeket akkor is, amikor a labdát visszajátsszák, és ki kell mozdulni a középpályáról. Ez a Valencia ellen nem ment jól.”

Camavinga
„Minden megvan benne, ami egy Real Madridban játszó futballistának kell. Nagyon fiatal, jelenleg nincs rajta nyomás, mivel ilyen a személyisége. Nagyon boldog, sokat beszél a társaihoz, próbál a lehető leggyorsabban megtanulni spanyolul. Megvan benne a fiatalos lendület. A pályán betöltött szerepéről beszélgettem már vele. Mindig védekező középpályásként játszott, de komoly kvalitásokkal bír. Nagyon gyors a labdával. Ő egy komplett középpályás, bárhol képes játszani a középső harmadban.”

„Ő egy modern középpályás. Megvan benne a minőség, fizikálisan is nagyon erős. Nem egyetlen poszt specialistája, több szerepben is képes megállni a helyét. Nagy dolog, hogy itt van velünk, mivel így van egy tapasztalt, minőségi, fiatal játékosunk, így elégedettek vagyunk a poszt betöltésével.”

Labdakihozatal
„Néha két vagy három játékossal csináljuk, attól függ, hogy az ellenfél hogyan helyezkedik. Minden meccs más.”

Kapcsolat a klubbal
„Nagyon jó a kapcsolatom a klubbal. Ez most olyan nekem, mint egy párkapcsolat eleje. Lesznek nehezebb időszakok, de a tiszteletem a klub és az iránt, amit képvisel, az elnök és a szurkolók iránt mindig megmarad. Lesznek nehéz pillanatok, de jól érezzük magunkat együtt. Az első időszakomban is voltak ilyenek, és legyőztük azokat.”

Sérülések
„Az ilyen dolgok mindig bezavarnak. Láthattuk a Valenciánál is, akik nem is játszottak szerdán. Ez egy rengeteg mérkőzésből álló idény, ami komoly terhet rak a játékosokra. Meg kell oldanunk ezt a problémát. Néhányan megsérülnek, néhányan visszatérnek… Erős keretünk van. Kár, hogy nem számíthatok mindig mindenkire. Ezen a héten Carvajal esett ki, de a következő meccsen olyanok térnek vissza, mint Mendy, Marcelo vagy Kroos…”

Javulás
„Van hová fejlődnünk a játékunk állandóságát és a védelmünket tekintve. Nagyjából 50% felett teljesítünk, néha 60%-on vagy 70%-on. Eddig jól teljesítettünk. Hat kemény meccsünk volt. Ha a Bernabéuban játszunk, az előnyt jelent. Öt meccsünkön idegenben játszottunk, olyan pályákon, mint az AC Milané, a Valenciáé, a Sevilláé, ez pedig azt mutatja meg, hogy ennek a csapatnak van sütnivalója. Szükség van a minőségre és az intenzitásra is, különösen Európában. Ez nagyon fontos. Egy bajnoki idényben sincs ez másképp, ahol rengeteg meccset kell lejátszani.”

Hazard
„Jól érezte magát a meccs után, jól teljestett. A múltját tekintve ő is egy olyan játékos, aki külön megfigyelést igényel. Minőségi játékpercekre van szükségünk tőle, nem pedig sok játékpercre.”

A Barca helyzete
„A tapasztalataim alapján előbb vagy utóbb minden idényben jönnek problémák. Most minden kedvezően alakul számunkra, de a problémák jönni fognak, mi pedig nem tehetünk mást, mint hogy keményen dolgozunk, hogy megoldjuk azokat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK