Egytől egyig: Valencia – Real Madrid (1-2)

Az Inter elleni hétközi győzelem után a bajnokságban sem várt egyszerű feladat a Real Madridra, ugyanis az eddig veretlen Valencia otthonába látogatott a csapat. Jöjjön a szokásos értékelés, ezúttal is a Ti pontszámaitokkal!

Csapatok 

Real Madrid (7,62)
Nagyon nehéz találkozó volt ez, a csapat pedig nem is találta a játékát nagyon sokáig. A Valencia magas letámadása több zavart okozott a labdakihozataloknál, ez nem egyszer kellemetlen szituációkban eladott labdákban nyilvánult meg. A csapat két szélén való védekezés nem igazán mutatott stabilitást, Nacho oldalán rendszeresen sikerült megbontani a madridi védekezést. Nehéz helyzetben van a csapat, ugyanis nem igazán vannak opciók a védelem két szélére, Mendy hiánya egyértelműen meglátszik, vele együtt viszont sokkal jobban fog ez festeni. A cserékkel végül sikerült valamelyest frissíteni a csapaton és változtatni a játékon, a csapat szerkezetét jól variálta meg a mester. Az utolsó pillanatig küzdve végül sikerült elhozni a 3 pontot egy nagyon nehéz helyszínről, ez a Valencia ugyanis még bőven fog fejfájást okozni a riválisoknak a bajnoki versenyfutásban. 

Valencia (7,22)
Teljesen egyenrangú csapat benyomását keltették, ráadásul a mérkőzés különböző periódusaiban sokkal jobb játékot produkáltak, mint a Real Madrid. Guedesnek és Gómeznek is meg voltak a lehetőségei bőven, hogy akár korábban is eldöntsék a 3 pont sorsát, azonban Courtois közbenjárása és az utolsó pillanatos pontatlanságok miatt ez végül nem következett be. Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy a forduló után a tabella éléről várják a következő kört, azonban a meccs végére kissé elfáradtak, így pont nélkül maradtak. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Vinícius Jr. (8,81)
Az előző meccsekhez képest nehezebb dolga volt, ugyanis rendszeresen duplázták az ellenfél védői a brazilt, aki ennek ellenére is képes volt megfutni azokat a helyzeteket, amiből komoly lehetőségeket lehetett kialakítani. Egyértelműen kijelenthető, hogy Vini sokkal kiegyensúlyozottabb és érettebb játékot mutat mint eddig valaha, ez pedig gólokban is folyamatosan megnyilvánul. Ebben a formában nagyon fontos szereplője lehet az idénynek. 

Thibaut Courtois (8,53)
Legalább három-négy létfontosságú védése volt a belga hálóőrnek, az ő hathatós közreműködése is kellett ahhoz, hogy csak egy szerzett gólon tartsa a csapat a Valenciát. Több alkalommal saját kapuja közvetlen közeléből kapta a lövéseket, de a távoli próbálkozások sem fogtak ki rajta. 

Karim Benzema (8,39)
A csapat elsőszámú gólfelelőse ezúttal sem okozott csalódást és szállította a győzelmet jelentő találatot amellett, hogy Viníciusnak adott előtte pár perccel egy gólpasszt is. Egyre jobban működik a játék közte és Vini között, ezt az is mutatja, hogy ketten állnak jelenleg a góllövőlista első két helyén. 

Eduardo Camavinga (7,69)
Casemiro helyére érkezett a 67. percben a fiatal francia és sikerült teljesen új színt vinni a madridi középpályás játékba. Ritmust adott a támadásoknak, miközben védekező feladatairól sem feledkezett meg – jól zárta a területeket, valamint friss emberként sikerült több labdát szereznie, ezzel pedig hatalmas segítséget jelentett a találkozó utolsó harmadában. 

David Alaba (7,32)
Varane és Ramos távozása után egyértelműen látszik, hogy ki lépett elő a védelem vezérévé. Folyamatosan instrukciókkal látja el a társakat, szervezi a védekezést, pontrúgásoknál mindenkit irányít. Ezúttal sem okozott csalódást, 7 felszabadításával és 2 szereléssel a védelem legjobbja volt.

Fede Valverde (7,13)
Nem igazán nyerte el a tetszésemet a játéka, sokkal kevesebb kockázatot vállalt, mint eddig, kissé beleszürkült a mezőnybe. Azt is hozzá kell tenni, hogy komoly védekező feladatokat kellett ellátnia, Lucas oldalán rendszerint ki kellett segítenie. 

Éder Militão (6,91)
Nem volt ez rossz, de sokszor érzem azt nála, hogy képes a hajmeresztő megoldásokra, vagy egyszerűen csak elszámolja magát egy-egy beadásnál. Mindenesetre jól vette fel a versenyt az ellenfél támadóival, Guedes és Gómez hatástalanítását – néhány szituációtól eltekintve – sikerült megoldania a társakkal. 

Rodrygo (6,89)
Modrić helyett érkezett a pályára, hogy kicsit felrázza a támadójátékot a csapat jobb oldalán, ez pedig sikerült is a brazilnak. Egy Lucas beadás után majdnem sikerült gólt is szereznie, végül azonban nem sikerült eltalálnia a kaput. 

Luka Modrić (6,76)
A Valencia letámadásai során nagyon fontos szerepe volt, hogy labdaszerzések után sikerüljön kihozni a játékszert a madridi térfélről. Ezúttal kicsit több hiba csúszott a játékába, kicsit ráférne a pihenő, ennek ellenére továbbra is az egyik legfontosabb eleme a madridi középpályának. 

Eden Hazard (6,74) 
Ez a teljesítmény azért sokkal jobb volt, mint amit sokszor láttunk tőle a korábbi években. Benzema mögött kapott lehetőséget, így a pálya közepéről indulva kellett kialakítania a támadások ritmusát. Jól működött együtt francia társával, hirtelen ritmusváltásokkal többször sikerült megbontania a Valencia középpályás védekezését. 6 kulcspassz került a neve mellé, párharcainak nagy részét pedig megnyerte. Végül Jovic váltotta a 78. percben. 

Isco (6,38)
Valverdét váltotta a 78. percben és a labdatartások stabilizálásáért érkezett a pályára. A Valencia nagyjából egész meccsen való letámadásait valahogy kezelni kellett a meccs utolsó szakaszában is, Isco pedig labdabiztosságának köszönhetően segítséget tudott nyújtani a gyors labdakihozatalok és a játékszer megtartása során is.

Nacho (6,37)
A védelem bal oldalán kapott szerepet és eléggé meg is szenvedett a Valencia játékosainak sebességével, elég ha csak Musah megindulásaira gondolunk, ahol Nacho nem igazán tudta követni az ellenfelét. Kevesebb alkalommal vett részt a támadások segítésében, legalábbis nem volt annyira hangsúlyos ez a feladat, ami nem is feltétlen gond, ugyanis a valenciai támadósor nagyon könnyen alakított volna ki helyzeteket, ha ezt rendszeresen a madridi védelem mögé kerülve teszi. 

Dani Carvajal (5,98)
Az első félidő sérülésekkel tarkított időszakában sajnos őt is le kellett hozni a két valenciai játékos után, így nagyjából 25 percet töltött a pályán. Reméljük nem komoly gond adódott, nagyon megérdemelné, hogy problémamentesen tudjon lejátszani egy teljes idényt. 

Luka Jović (5,64)
Ancelotti a 78. percben Hazard helyére küldte be a szerb csatárt, így sikerült kisebb zavart kelteni a Valencia védelmében. Labda nélküli mozgásával a társaknak is helyzetet teremtett és könnyebben bontotta meg a csapat az ellenfél védelmét. 

Casemiro (5,52)
Néha úgy éreztem, hogy kicsit kilóg a sorból, idén egyelőre nem érzem mindig tőle azt az átütő erőt, ami szükséges lenne. Komoly nyomás alatt nagyon könnyen hibázik, elpasszolja a labdát, ezen mindenképp változtatnia kell. Párharcainak csupán 28 %-át nyerte meg a találkozó során, ami az ő szerepkörében nem éppen mondható jó mutatónak. 

Lucas Vázquez (4,14)
Carvajal helyére érkezett 25 perc után, így a védelem jobb oldalán kapott szerepet, ami annyira nem is volt számára testidegen, hiszen korábban igen sok játékpercet töltött ebben a pozícióban. Nehezen jött játékba, néhány elpasszolt labda után viszont megrázta magát és jobbik énjét vette elő. Hugo Duro góljánál azért elég furcsán ért labdába, viszont az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ott Valverde és Militao sem volt a helyzet magaslatán. 

Edzői teljesítmény – Carlo Ancelotti (7,96)
Az olasz mester azon kívül, hogy jól szervezte meg a játékot egy nagyon nehéz ellenféllel szemben, a meccset egyértelműen ott nyerte meg, hogy elkezdte keverni a kártyákat a cserékkel. Rodrygo behozatalával egy dinamikusabb szélső játékot tudott megvalósítani a Real, de Casemiro lehozatalával és Camavinga pályára küldésével sikerült egy kevésbé statikus középpályát kialakítani a találkozó utolsó fél órájára. Jović beállásával ugyancsak a támadósor megerősítése volt a cél, így ugyanis két csatárral tudott rohamozni a Madrid, megosztva a valenciai védők figyelmét. Nagyon fontos győzelem volt ez, a csapat az utolsó pillanatig küzdött a 3 pontért, ennek köszönhetően pedig visszaállt a tabella élére. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…