Bordalás: Mi voltunk a jobb csapat

A Valencia edzőjének mérkőzés utáni nyilatkozata.

Túl sok kedvezőtlen fordulat volt ezen a meccsen a Real Madrid ellen?
Szomorúak vagyunk, mivel a csapat elképesztő erőfeszítéseket tett. A meccs elején tapasztalt problémáink ellenére (Soler és Correia kényszerű cseréje) a csapat magas szinten teljesített. A tervünket tökéletesen végrehajtották. Mi voltunk a jobb csapat, magasan letámadtunk, kényelmetlenné tettük a Real Madrid számára a mérkőzést. Irányítottuk a meccset. Persze egy ilyen szintű csapatnak, mint ők, vannak helyzetei, de egyik sem volt igazán veszélyes. A második félidőben előnybe kerültünk, a dolgok pedig úgy mentek, mint az elején, szóval nagy kár ezért a vereségért. Nagy kár, mert a csapat 75 tökéletes percet játszott. A sok kudarc és a fizikai erőfeszítések miatt elfáradtunk a végére.

Mi történt az utolsó 15 percben?
Mindenek előtt a Real Madrid hátrányban volt, és ők egy olyan minőségi, magas szintet képviselő csapat, akik kiváló kerettel rendelkeznek. Keresték az egyenlítés lehetőségét. Nem volt szerencsénk, amikor a labda megpattan Foulquier lábán a gól előtt, mindenesetre tudnunk kellett volna, hogy hogyan kezeljük az utolsó perceket. Hagytuk nekik, hogy ívelgessenek, nem olvastuk a játékot megfelelően az utolsó percekben, és ezért meg is fizettünk a végén. A befektetett energia végül benyújtotta a számlát, hiszen a csapat elképesztő erőfeszítéseket tett. Amit én magammal viszek, az a csapat által végzett munka, és a szurkolók támogatása. Szeretnék nekik köszönetet mondani, amiért végig a csapat mögött álltak. Szomorúak vagyunk, hiszen a csapat összességében nagy meccset játszott.

Bordalás
a kép forrása: Youtube (screenshot) [Valencia]

Hogy van Soler és Correia?
Két fontos játékosról van szó. Már Cheryshev sérülése is sújtott minket a múlt héten, tegnap pedig Gayá is megsérült. Az, hogy még két fontos játékost veszítesz el egy mérkőzés elején, mindig visszavet, mivel ez növeli a csapat elfáradásának esélyét. A holnap elvégzendő tesztekig nem tudjuk, hogy pontosan milyen komoly a baj. Izomsérülésnek tűnnek, de a vizsgálatokig nem tudunk mit mondani.

Aggódik amiatt, hogy még több játékost veszítenek el izomsérülések miatt, tekintettel arra, hogy három meccset kell játszani hetente?
Sűrű hetünk van, nehéz meccsekkel a Sevilla és a Bilbao ellen. Ez két fontos és nehéz összecsapás. Megpróbáljuk elérni, hogy minden játékos, aki ma hihetetlen erőfeszítéseket tett, a lehető legjobb állapotban érjen oda a szerdai meccsre. Ha van valami pozitívum ebben a váratlan eredményben, az az, hogy három nap múlva újra játszunk, így nincs idő szomorkodni, fel kell készülnünk. Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy egy Real Madrid szintű csapat volt az ellenfél, akiknek semmilyen lehetőséget nem szabad adni. Nekünk ezt nem sikerült véghez vinnünk, és megfizettünk érte.

Mit gondol, milyen volt Guillamón a középpályán?
Összességében nagyszerű meccset játszott. Fantasztikus szinten teljesített. A csapat erőfeszítései, munkája és magas letámadása végül megbosszulta magát, de Hugo, ahogy a többiek is, nagyszerűen játszott.

A csapat kimerültség miatt volt fáradt, vagy várták Costa és Marcos André kontráit?
Kimerültség, fáradtság, erőfeszítések és az eredmény őrzése miatt visszaestünk, de nem ez volt a baj. Úgy gondolom, hogy hagytuk őket ívelgetni. A második gól előtt balról íveltek jobbra, majd jobbról középre, teljesen zavartalanul, és megleptek minket Benzema fejesével. Giorgi egy kicsit kijjebb jött, és 2-1-re fordítottak. Amikor különböző okokból mélyen védekezel, tudnod kell kezelni a helyzetet, és talán most ez nem sikerült nekünk egy komoly kvalitásokkal bíró Real Madrid ellen.

Mit gondol Casemiro Maxi Gómez elleni szabálytalanságáról és Benzema lehetséges kezezéséről?
Nem láttam egyiket sem. Ha azt mondja, hogy kemény volt a belépő, nem tudom elmondani a véleményemet, mert nem láttam az ismétlést erről és Benzema góljáról sem.

A játékosok hogy érzik magukat most? Mit tesz azért, hogy fejben képesek legyenek jobban kezelni ezeket a helyzeteket a jövőben?
Természetesen zavar minket a vereség. Nem számítottunk erre az eredményre. Nagy erőbedobással dolgoztunk, összeségében remek meccset játszottunk, a csapat pedig mindent beleadott, így fáj, de holnaptól nincs lehetőség bánkódni. Fel kell készülnünk a Sevilla elleni meccsre, akik szintén egy nagyszerű csapat, bő kerettel. Nem elmélkedhetünk tovább ezen a meccsen. Kielemezzük a hibákat, hogy azok ne történhessenek meg újra, hogy megfelelően tudjuk kezelni az előnyt, aztán a Sevillával foglalkozunk.

Igazságos eredmény született?
Ilyen a futball. Tudjuk, hogy előfordulnak ilyen eredmények. A csapat jól csinált mindent a meccs legnagyobb részében, de végül kikapott, ez pedig sokszor előfordul. Tanulnunk kell ebből, és tudnunk kell, hogy egy mérkőzés 94-95 percig tart. Nem hagyhat alább a koncentráció egyetlen pillanatra sem, mivel ezért megfizetsz, különösen egy olyan csapat ellen, mint a Real Madrid.

Nagyjából 30.000 ember volt ma a Mestallában.
Gratulálok a szurkolóknak, fantasztikus hangulatot varázsoltak a stadionba. Sikerült visszaállítani azt a hangulatot, energiát, erőt, ami ennek a csapatnak a szívét jelenti. Köszönöm a magam és a csapatom nevében, mivel sok erőt adtak nekünk. Sajnálatos, hogy a Real Madrid legyőzésével akartunk nekik köszönetet mondani, de nem így történt. Ez egy hosszú út, keményen dolgozunk tovább és felkészülünk a következő meccsre.

Tudott beszélni Hugo Duróval?
Nem, még nem sikerült. Hugo segítette a csapattársait és óriási erőket mozgatott meg. Ő lőtte a vezető gólunkat, ami a győzelmet is jelenthette volna számunkra. Nem volt boldog a vereség miatt; örült annak, hogy meglőtte első gólját a Valenciában, de szomorú volt a vereség miatt, mint mindenki más.

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK