Ancelotti: A csapat megtörhetetlen lelki ereje miatt nyertünk ma

Carlo Ancelotti megtartotta szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatót a Mestalla sajtótermében. Az olasz tréner méltatta játékosait, kiemelve a fiatalok által képviselt minőséget.

„Ma nem a kvalitásaink miatt nyertünk, hanem a csapat megtörhetetlen lelki ereje miatt. Nyugodtak tudtunk maradni, és az utolsó pillanatig mentünk előre. A csapatunk elég fiatal, de remekül teljesít. Védekezésben javulnunk kell, sokkal agresszívabbnak kell lennünk amikor nincs nálunk a labda, de ezzel a szellemiséggel ezt is el fogjuk érni.”

„Mindig nehéz cserélni, de akik beálltak, remekül teljesítettek. Megváltoztatták a játék dinamikáját azzal, hogy sokkal agresszívabbak voltak elől, és megmutatták a kvalitásaikat. Ez volt a kulcs. Nagy előny, hogy ötöt cserélhetünk, mivel a kispad nagyon erős. Mindannyian nagyon fontosak, még akkor is, ha csak a padon kezdenek.”

Ancelotti

„Vinícius és Benzema nagyon jól játszanak. Remekül játszottak össze Hazard-ral, még úgy is, hogy voltak nehéz időszakaink a meccsen és nem voltunk a legfrissebbek az első félidőben. Nagyszerűen kontráztak, a második félidőben pedig az irányítás átvétele után megmutatták, hogy nagyon veszélyesek.”

„Hazard remekül játszott, jól játszott össze a többiekkel. Friss volt és sok problémát okozott az ellenfélnek, jól teljesített. Az elöl játszók remekül végezték a támadó feladataikat.”

„Nem gondolom, hogy amikor megérkeztem, a csapatnak kevés gólja volt. Kiemelkedő kvalitásokkal rendelkező játékosaim vannak, az edző feladata pedig az, hogy úgy kombinálja ezeket a kvalitásokat, hogy az a csapat számára működőképes legyen. Ennyi a feladat.”

„Sok fiatal, igazán tehetséges játékosom van, de fontos, hogy megértsék, hogy a technikai képességek önmagukban nem bizonyulnak elegendőnek a mai játékban. Elkötelezettségre, egyéniségre és akaraterőre van szükség. A fiatalok a csapatban első osztályú játékosok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK