Beszámoló: Valencia – Real Madrid (1-2): Megvan a győzelem, irány a tabella első helye!

Újra egy harcos mérkőzés, ezúttal a Valenciát sikerült legyőznie a Real Madridnak, ráadásul a Mestallában. A blancók az utolsó percekben fordítani tudtak Vinícius és Benzema góljainak köszönhetően.

Az első percekben mindkét csapat megpróbálta felmérni az ellenfelet, nem mondhatjuk, hogy egymásnak rontottak volna. A találkozó első helyzetére a 7. percig kellett várni, ekkor egy támadás végén Valverde próbálkozott lövéssel a tizenhatosról, majd a kipattanót még Casemiro küldte kapura, ám nem vitt a lövésbe elég erőt és nem is talált kaput.

A 11. percben Hazard indult meg a pálya közepéről, a tizenhatosnál kiugratta Valverdét, akinek beadását a kapus és védője együttes erővel tisztázták szögletre. A pontrúgás után aztán Modrić próbálkozott lövéssel, de nem találta el jól a labdát, így a mozdulat nem okozott veszélyt.

A 13. percben nagyszerű mozdulatokat láthattunk. Először Vinícius ugratta ki egy köténnyel Hazard-t, aki gyönyörűen fordult meg a védője kötül a tizenhatoson belül, lövését azonban blokkolni tudták.

Hazard

Carlos Soler a találkozó elején rosszul lépett, és a háta olyan sérülést szenvedett mindeközben, amely miatt nem tudta folytatni a meccset, így a 15. percben cserére kényszerült a Valencia, Musah lépett pályára.

A következő percekben érdemi akciót nem láthattunk, bár Viníciust furcsa helyzetben esett el a tizenhatoson belül. A Valenciának nem volt szerencséje, hiszen Correia a 22. percben egy rossz mozdulat következtében megsérült. A Valencia második kényszerű cseréje következett tehát, Leto lépett pályára.

Dani Carvajal a 25. percben kért cserét, így madridi oldalon sem kerülte el a csapatot a sérülés. A spanyol végő helyére Lucas Vázquez állt be, aki az előző idényben számtalan alkalommal helyettesítette hasznosan Danit.

A 29. percben Maxi Gómez homorított hatalmasat a büntetőterületen határán Alaba mellett, a VAR természetesen vizsgálta a helyzetet, azonban megállapítást nyert, hogy nem történt szabálytalanság, így folytatódhatott a játék.

A 31. percben Lucas Vázquez kétszer is hibázott a tizenhatos sarkánál, aminek majdnem komoly következménye lett, ám az akció végén eleresztett beadásra nem érkezett időben senki, így felszabadult a madridi kapu.

Válaszként a Real Madrid is eljutott a kapura lövésig, Casemiro próbálkozott a tizenhatoson kívül az ellentámadás végén. A 38. percben Vinícius indult volna meg a szélen, ám Paulista szabálytalanul tudta megállítani, amiért meg is kapta jól megérdemelt sárga lapját. A 41. percben Guedest ugratta ki Paulista remek passzal, ám Militão szorításában a portugál nem tudta elérni a labdát, Courtois remekül érkezett, majd ütközött a támadóval. Sérülés mindenesetre nem történt.

Casemiro szabálytalankodott nagyjából 25 méterre a kapu előtt, Wass végezhetett el szabadrúgást, a beívelését pedig Paulista bólintotta kapura, ám Courtois hatalmasat védett. Egy perccel később a Madrid ptóbálkozott, remek labdajáratás végén azonban Valverde beadását a hazaiak kapusa lefülelte, így az nem jutott el a középen érkező Viníciushoz.

Az első félidőben négy percet hosszabbított a játékvezető, ezek leginkább a Valencia percei voltak. A hazaiak próbálták megnyomni a félidő végét, de jelentősebb eredmény nélkül. Casemiro az utolsó pillanatban még kapott egy sárga lapot egy félresikerült becsúszás után, amely során elrúgta a labdát, azonban ezt követően az ellenfele bokáját is megrúgta. A kaputól 30 méterre végezhetett el szabadrúgást Maxi Gómez, a lövése nem sokkal kerülte el a kaput, ám Courtois jól vetődött, így ha kapura megy a labda, vélhetően eléri azt.

A szünetben egyik mester sem változtatott. A második félidőt nagy helyzettel kezdte a Valencia, Lucas Vázquez még az öltözőben maradt fejben, simán elment mellette Duro, miközben Lucas szépen végig követte, ahogy a labda átpattan a feje felett, azonban Courtois védeni tudott.

Az 50. percben Musak gondolt egyet, majd beindult a tizenhatoson belülre, visszatette lövésre a teljesen üresen álló Guedesnek, aki szerencsére nem találta el a kaput. Ezekben a percekben egyértelmű volt a hazai fölény, a madridiaknak nem úgy sikerült a kijönni az öltözőből, ahogy szerettek volna.

Modric

Az 54. percben Hazard veszített labdát a bíró által zavartatva, az ellentámadásból pedig szép akciót vezetett a Valencia, melynek végén azonban Hugo Duro nem tudott erőt vinni a lövésbe, a labda Courtois kezében landolt. A következő néhány percben a Madrid is próbálkozott, a legnagyobb helyzet talán Lucas Vázquez távoli lövése volt, amelyet a hazai kapusnak védenie kellett. A 61. percben Casemiro is megkínálta a kaput, és bár lövését nem tudta azonnal fogni a kapus, érkező nem volt, így az akció befejeződött. A 63. percben ismét Lucas próbálkozott, ám lövése erőtlen volt, így nem okozott gondot a kapusnak. A 65. percben Vinícius lövése landolt a kapus ölében. A meccs ezen szakaszában beszorult a Valencia.

A 66. percben azonban jött a pofon. Hugo Duro, a Real Madrid utánpótlásában nevelkedett játékos megszerezte a vezetést a Valenciának. Egy beívelést követően Lucas Vázquez hozta kihagyhatatlan helyzetbe korábbi csapattársát, aki köszönte szépen, és el is tette a labdát a hosszúba. Courtois tehetetlen volt. 1-0.

Modrić helyére Camavingát küldte be Ancelotti, Casemirót pedig Rodrygo váltotta. A 68. percben Benzema próbálkozott lövéssel a büntetőterületen belülről, ám a hazai kapus résen volt, nagyot védett, még akkor is, ha ezt sem tudta fogni elsőre. A Madrid láthatóan ritmust váltott, a bekapott gól után azonnal felgyorsult a vendégek játéka.

A 73. percben Lucas beívelése után Rodrygo próbálkozott lövéssel, ám nem tudta kapura irányítani a labdát. A 75. percben Benzema lőtt ismét a tizenhatoson kívülről, de a kapus ezúttal magabiztosan hárított, most ki sem jött róla a labda.

Itt aztán következett 5 perc játékmegszakítás. Persze nem ivószünet, hanem a Real Madrid két gyors cseréje (Valverde és .. helyére jött Jović és Isco), illetve a Valencia három nagyon lassú cseréje (Guedes, Duro, Gomez le, Račić, De Sousa, Costa be). Észlelve, hogy a Madrid feljebb kapcsolt, a Valencia látványos időhúzással tördelte a játékot, így lényegében érdemi játékra alig volt lehetőség a blancók részéről. Amikor azonban volt, akkor a blancók próbálkoztak becsülettel, de a betömörülő Valencia ellen az utolsó passzok nem jöttek össze.

Egészen a 86. percig, amikor is Vinícius Jr. révén megtört a jég. Rodrygo játszott Benzemához, aki remekül vette észre a szélen érkező Viníciust, akinek lövése az egyik hazai védőn megpattanva a kapuban kötött ki. 1-1!

Benzema

A 89. percben aztán ráfizetett a Valencia az időhúzó játékra, illetve arra, hogy láthatóan el is fáradt a találkozó végére. Vinícius Jr. emelte középre a labdát tökéletesen Karim Benzema fejére, a francia pedig nem hibázott, és megszerezte 6. bajnoki gólját! 1-2! Elképesztő fordítás!

A játékvezető 5 percet hosszabbított, ami meglehetősen kevésnek tűnik, ha a Valencia időhúzását nézzük, mindenesetre ki panaszkodna akkor, amikor az utolsó pillanatban megfordította a meccset a Real Madrid. Mi biztosan nem, és a játékosaink sem, így a 96. percben a játékvezető le is fújta a találkozót. A Real Madrid tehát 1-2-es győzelmének köszönhetően vezeti a tabellát!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…