Bordalás: Tiszteljük a Madridot, de nyerni akarunk

A Valencia edzője a Real Madrid elleni bajnoki mérkőzés előtt.

A Valencia sok dolgot csinált jól az idény elején. Mit kell tenniük ahhoz, hogy legyőzzék a Valenciát?
Mindenképp jó meccset szeretnénk játszani, a saját játékunkra és erényeinkre építve. Megabiztosak vagyunk és tiszteljük a Real Madridot. A csapat jól teljesít, felkészültek, magabiztosak vagyunk. A csapat játékával nem lesz gond, efelől nincs kétségem. Úgy tűnik, hogy a játékosok jó formában vannak és lendületesek, tisztában vannak a mérkőzés nehézségével, de készen állnak arra, hogy jó meccset játsszanak.

A Real Madrid elleni három pont a tabellán sem mutatna rosszul.
A csapat magabiztos. Tudjuk, hogy ez a mérkőzés milyen nehézségekkel járhat, egy Real Madrid ellen pedig aztán még inkább, hiszen ők trófeákért küzdenek. A csapat felkészült a meccsre, bíznotok kell a játékosokban, mivel nincs kétségem afelől, hogy jó meccset fogunk játszani.

Tapasztalja a szurkolók közötti izgatottságot? Egy ilyen idénykezdet általában BL-indulást érő hellyel végződik.
Készülünk a meccsre, és csak a közeli jövőre gondolunk. Az ellenfelünk által képviselt szint még izgalmasabbá teszi a dolgot. Még mindig két lábbal a földön vagyunk. Még csak most kezdődött el az idény. Reménykedünk és magabiztosak vagyunk. Én meg vagyok győződve arról, hogy a csapat mindent bele fog adni a Real Madrid ellen.

Borbalás
a kép forrása: Youtube (screenshot) [Valencia CF]

Ez most az eddigi karrierje legfontosabb mérkőzése?
Nem. Nem hívhatjuk annak, hiszen az idény még csak most kezdődött. Három pont forog kockán, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Az ötödik meccsnapon nem beszélhetsz arról, hogy ez a legfontosabb meccs. Tovább dolgozunk azért, hogy jobbá váljunk, javuljunk, és jó meccset játsszunk egy nagyszerű ellenfél ellen.

Félnek a Real Madridtól?
Nem félünk senkitől. Soha nem féltem senkitől vagy semmiről. Természetesen tiszteljük őket, ahogy az összes ellenfelünket. Minden ellenfél megérdemli a maximális tiszteletet, hiszen ők is a győzelemért dolgoznak és harcolnak. Nem félhetünk. Azt tesszük, amit a legjobban szeretünk. Maximális profizmussal dolgozunk, egy csodás klubban, csodás szurkolókkal. Holnap a Valencia CF szíve, vagyis a szurkolósereg mögöttünk lesz, ők megvédenek minket.

Mit gondol arról, hogy ilyen hatalmas az izgatottság a szurkolók körében a jó idénykezdetet követően?
Nem szabad elszállnunk, még csak most kezdtük az idényt. Örülünk, hogy ilyen jól sikerült az eleje, de ez egy hosszútávú futam. Egy idény során mindig vannak jó és rossz pillanatok. Fel vagyunk készülve erre. Megértem, hogy a szurkolók izgatottak. Az egyetlen üzenetem számukra az, hogy kérem a támogatásukat holnap este, amiről teljes meggyőződéssel mondom, hogy meg is fogják adni. A Mestalla ennek a csapatnak és ennek a klubnak a szíve.

Gondolja, hogy jobb lenne Foulquiert Gayá mögött játszatni?
Gayá csodás játékos, nagyon fontos számunkra. Ő egy olyan futballista, aki a természetes pozíciójában rengeteget ad nekünk. A minap változtatnunk kellett Cheryshev sérülése miatt, de ez is egy lehetőség. Egy jó játékos több poszton is bevethető. Vannak alternatívák. Majd a találkozó előtt eldöntjük, hogy mit fogunk tenni. Beszéltem a játékosokkal, segíteni akarják a csapatot, ki akarják venni a részüket, nem érdekli őket, ha máshol kell játszaniuk, alkalmazkodni fognak a csapat szükségleteihez. Ez a legfontosabb. Mindannyian a Valencia CF-ért dolgozunk, és azért, hogy nagyszerű meccset játsszunk.

Miben más Ancelotti Madridja, mint a tavalyi?
Nem én vagyok az, akinek a különbségekről beszélnie kellene. Ancelotti nagyszerű edző. Ismeri a ligát, semmi sem új neki. Nagyon jól kezdték az idényt, épp legyőzték az Intert. A Real Madrid mindig olyan ellenfél, amely megérdemli a maximális tiszteletet, mi pedig meg fogunk próbálni föléjük kerekedni és nyerni. A Real Madridot nem könnyű legyőzni.

Gillamón a középpályán játszott a kezei alatt. Gondolja, hogy felkészült arra, hogy itt lépjen pályára a Real Madrid ellen?
Ez számomra egy új dolog, bár korábban is játszott már itt néha. Azért játszik ott, mert a csapat ezt kívánja meg, és mert úgy gondolom, hogy a kvalitásaival csodás játékos lehet ezen a poszton. Holnap meglátjuk, hogy készen áll-e. Fiatal, de nagyszerű játékos, nagyszerű ember, rendkívül fogékony, javulni és tanulni akar. Ha valaki fogékony a tanulásra, akkor véleményem szerint nagyszerű játékos lesz belőle. Rengeteget segít nekünk, jó meccset fog játszani. Nincsenek kétségeim.

Gondolja, hogy Helder Costa ugyanolyan szinten van fizikálisan és taktikai szempontból, mint a csapattársai?
Ő az utolsó pillanatban érkezett, az átigazolási piac végén, kevesebb ideje volt felkészülni, mint a többieknek. Jól dolgozik. Ő egy olyan játékos, aki remek munkát végez, és ha eléri a ligában elvárt szintet, és azt, amit mi szeretnénk a csapatban, biztosan segíteni fog nekünk.

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…