Egytől egyig: Inter Milan – Real Madrid (0-1)

Nem volt egy sétagalopp, de csak sikerült kiharcolni a három pontot Milánóban, így a csapat győzelemmel kezdte el az idei BL-szezont. Habár nem ez volt az idény eddigi leglátványosabb meccse, azért volt bőven olyan történés, amiről érdemes írni, és amit lehet értékelni. Jöjjenek a pontszámaitok, illetve a mi körítésünk, szöveges értékelés formájában.

Csapatok

Inter (6,96)
Érdekes volt látni, hogy miben változott tavaly óta a milánói csapat, melynek padján Antonio Contét az a Simone Inzaghi váltotta, aki a Laziónál azért bőven bizonyította rátermettségét. És az az igazság, hogy jól összerakta csapatát, látszott, hogy taktikailag remekül fel lettek készítve a jelen Real Madridjából. Varane és Ramos távozásával azért jelentősen csappant a magasság a védelem tengelyében, és pontosan erre alapozták a hazaiak a támadójátékukat, meglehetősen sok középre ívelt labdával, amelyek rendre hazai embert találtak. Az első félidőben ennek köszönhetően egyértelműen ők domináltak, a szünet után viszont kiegyenlítődött a csata. A lehetőségeik a második játékrészben is megvoltak, gólra azonban egyet sem tudtak váltani.

Real Madrid

Real Madrid (6,96)
Az első bajnoki fordulókban látottakhoz képest azért sokkal visszafogottabbnak tűntek a fiúk, főleg a támadások terén – a védelem pontosan annyira volt instabil, mint eddig. Erre csak rásegített az, amiről néhány sorral feljebb is írtam, és amit félő, hogy nem csak az Inter fog megpróbálni kihasználni. A védelem legmagasabb embere Militão, a maga 186 centijével, és ez bizony meglehetősen kecsegtető azon csapatok számára, amelyek fegyvertárában ott lapul egy szép szál csatár. Emellett fontos megemlíteni, hogy a középpálya szörnyen enerváltnak tűnt, Valverdén kívül nem nagyon volt energia ebben a csapatrészben. Van még min dolgozni, de mindenképp dicséretes, hogy egy szemnek is tetszetős akció végén sikerült behúzni idegenben az első BL-meccset.

Játékosok

Thibaut Courtois (9,16)
Mesterek mestere… Ismét nagyon nehéz elmenni az ő teljesítménye mellett, amely kulcsfontosságú volt a győzelem megszerzése szempontjából. Mindent védeni tudott, ami a kapuja irányába tartott, előbb meggátolva ezzel a hazai vezetést, majd pedig megőrizve az egygólos előnyt. Emellett az ő magassága nagyon is jól jött, amikor ki kellett lépni egy-egy beadásra. Le a kalappal a teljesítménye előtt, tényleg.

Courtois

Rodrygo (8,31)
Mr. Bajnokok Ligája. Rodrygo számára valahogy szinte mindig kijön a lépés ebben a sorozatban, függetlenül attól, hogy kezdőként vagy csereként kap lehetőséget a bizonyításra. Imádom, hogy ennyire higgadtan tud befejezni, nagyon nehéz rajta a nyomás bármiféle jelét is észlelni. Talán nem lenne teljesen halott ötlet egy picivel több lehetőséget biztosítani számára, de szerintem erre nem is kell sokat várni.

Eduardo Camavinga (8,24)
10 perc is elég volt számára ahhoz, hogy első madridi BL-meccsén letegye a névjegyét. Nagyon kivételes látvány a pályán, ha az ember folyamatosan figyeli, észreveheti, hogy megállás nélkül kommunikál, mutogat, irányít, mozog… Nem szeretek párhuzamokat vonni, de ennyire jellegzetesen ezeket a dolgokat utoljára Xabi végezte a pályán a habfehér mezben. És hát ott volt az gólpassz is, leheletfinom mozdulat, pazar észrevétel… Nagyon szurkolok neki, hogy igazán nagy pályát futhasson be Madridban. Az első lépéseket már megtette, de a neheze csak ezután jön.

Fede Valverde (7,77)
Megállt egyáltalán egyetlen percre is? Olyan volt, mint egy búgócsiga, megállás nélkül pörgött az első pillanattól az utolsóig. Sokszor tűnt fel a tizenhatos jobb oldalán, és többször sikerült innen veszélyesen bekanyarintania a bogyót. Azért a külis lövésért kár, egy kicsivel nagyobb kiflit is formálhatott volna, de az ilyen próbálkozások akkor is tetszenek, ha végül nem vezetnek sikerre. Aztán elérkezett az utolsó 10 perc, és még mindig fáradhatatlanul tette a dolgát, de nem csak fizikai erő formájában mutatkozott ez meg, hiszen ő készítette elő a gólt előkészítő passzt. Nagyszerű meglátás volt.

Vini Jr. (7,45)
A gól ugyan nem jött össze ezúttal, de ő volt a csapat egyik legveszélyesebb játékosa a második félidőben, ő okozta a legtöbb fejtörést és gondot az ellenfél védőinek – Benzemával karöltve. Egy-két olyan szituáció viszont akadt, amikor talán jobb lett volna, ha csel vagy értelmetlen lövés helyett a passzt választja, de majd ezt is megtanulja Carlo kezei alatt.

David Alaba (7,11)
Engem meglepett, hogy ő játszott középen, és nem Nacho, és bár néha azért meg-meghúzta a balon, elsődleges feladata nem ez volt. A statisztikát tekintve labdaszerzésekben partiban volt brazil kollégájával, és felszabadítása is csak eggyel kevesebb volt. A karaktert nála is fontos kiemelni, hiszen ha nem is egy Ramosról beszélünk e tekintetben, azért elég erős jellemmel rendelkezik az osztrák, és látszólag jól meg is értik egymást Militãóval – már csak azon kellene dolgozni, hogy ne legyenek rövidzárlatok.

Alaba

Dani Carvajal (7)
Örülök annak, hogy még mindig egészséges, hiszen egy jó Carvajal nagyon sokat tud adni ennek a csapatnak. Még közel sincs csúcsformában, ezt jól jelezte az a veszélyesen eladott labdája is, de mentségére szóljon, hogy utána azon nyomban nyargalt is segíteni, menteni a menthetőt. Ezen felül nagyon sokat melózott az ellenfél térfelén is, többször odaért a kapu elé, már csak egy jól irányzott lövés hiányzott tőle. Biztos vagyok benne, hogy lesz ez még jobb is, de nagyon jó őt újra sorozatosan a pályán látni.

Éder Militão (6,91)
A védelem egyik legjobbja volt, a fejpárbajokban csak ő tudta felvenni a harcot, és ő sem mindig sikerrel. Öt labdaszerzésére jutott négy felszabadítás és három blokkolt lövés is, és ez azért nem rossz teljesítmény. Emellett tetszik a mentalitása, a testbeszéde a pályán, jó karakterrel rendelkezik ahhoz, hogy betöltse a védelemben a nyár során keletkezett űrt.

Luka Modrić (6,76)
A horvát középpályás szabadságot vett ki tegnap – legalábbis ez volt az ember érzése, pláne a Celta elleni lenyűgöző produkciója után. Próbálkozott, de nem nagyon tudott túljárni az Inter védőinek eszén, ráadásul a középpályán sem tudott igazán dominálni a csapat, ami nagyban köszönhető Lukita visszafogottságának is. Vigyázni kell vele és vigyázni kell rá, muszáj pihenőt adni neki is, ha élvezni akarjuk zsenialitását.

Karim Benzema (6,56)
Nagyszerűen mozgott a francia, rendkívül fontos szerepe volt a második félidőben a labdajáratásban, nagyon sokszor ugratta ki valamelyik társát a tizenhatos környékén, illetve volt egy veszélyes feje is Valverde egyik beadását követően. A gól ugyan tőle sem érkezett, de a játékára nem lehet panaszunk.

Nacho (6,27)
Annyit értelemszerűen nem tud hozzátenni a játékhoz a szélen, mint Carvajal a másik oldalon, de panasz nem lehet a teljesítményére, képességeihez mérten mindent beleadott. A kapu előterében azért ő is kivette a részét a sepregetésből. A védelem közepén egyébként meglehetősen instabil volt a Celta és a Levante ellen is, talán épp ezért kellett ezúttal ő hozza a balhátvéd posztot Alaba helyett.

Casemiro (6,03)
Sokszor az volt az ember érzése az első félidőben, hogy ez a tank eltévedt, és a háborús kiállítás helyett egy sportautós találkozón próbált meg helytállni. Kevés sikerrel. Testben vagy fejben látszólag nagyon fáradt volt, sok hiba tarkította a játékát, amivel akár problémát is okozhatott volna csapatának. A második játékrészben azért már rombolt is, persze jó értelemben, de talán nem ártana neki némi pihenő, tank ide vagy oda, ő sem gép.

Casemiro

Marco Asensio (5,37)
A spanyolnak annyi idő jutott csupán, hogy megmutassa, még életben van.

Lucas Vázquez (4,82)
Nem vagyok biztos benne, hogy erre a találkozóra ő volt a legjobb döntés a jobbszélső posztjára, ugyanakkor nem tudhatjuk, hogy mi történt a mérkőzés előtt Hazard-ral, aki egyetlen percet sem játszott. Lukács sajnos meglehetősen lassú volt a döntéshozatalokban, így több ízben is labdát veszített, és bár sokat melózott hátra, az előrejátékban nagyon kevés volt. Cseréje jó és indokolt döntés volt.

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti (7,54)
Furcsa volt látni, hogy Nachót szánta a bal oldalra és nem Alabát, habár már korábban jelezte, hogy Alabára leginkább középen fog számítani. Az sem volt egy előre kiszámítható lépés, hogy Lucas a kezdőcsapatban kapott helyet. Ez utóbbi azért nem is volt annyira nagy húzás. Másba nehezen tudnék belekötni a döntéseket illetően, a cseréket nagyon jó érzékkel húzta meg. Amin viszont nagyon fontos dolgozni, az a csapatszintű védekezés, illetve a koncentráció a védelemben, mert néha életveszélyes ámokfutás zajlik hátul. Mindenesetre még mindig jó őt a pálya szélén látni, ahogy önti magába a rágót.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK