Beharangozó: Inter Milan – Real Madrid: A San Siróban kezdjük meg a BL-menetelést

A Real Madrid az Inter Milan vendégeként lép pályára először az aktuális BL-kiírás csoportkörében.

Ismét megkezdődik a Bajnokok Ligája, a Real Madrid pedig 52. alkalommal szerepel Európa legrangosabb sorozatában. Carlo Ancelotti csapatának célja egyértelműen az, hogy felüljenek Európa trónjára, ahogy ezt 2014-ben is tették az edző irányításával, amikor elhódították a Tizediket. A szentpétervári győzelemhez vezető út első állomása az Inter otthona, ahol a csapat célja a három pont begyűjtése lesz.

Real Madrid

A Real Madrid és az Inter Milan sorozatban a második idényben találkozik egymással a csoportkörben. Az előző kiírásban a 3. és 4. meccsnapon léptek pályára egymás ellen, mindkét találkozón a madridisták örülhettek. Az első meccsen a Madrid 3-2-es győzelmet aratott Benzema, Ramos és Rodrygo góljainak köszönhetően, a visszavágón pedig 2-0-s győzelem született Hazard góljának és egy öngólnak köszönhetően. A csapat végül a csoport első helyén végzett, az olaszok pedig elbúcsúztak a csoportkört követően.

„Szeretnénk jól teljesíteni és sikeresek lenni ebben a sorozatban, amely mindig is különleges volt a csapatnak” – mondta Ancelotti a találkozó előtti sajtótájékoztatón, ahol Karim Benzema társaságában válaszolt az újságírói kérdésekre. Az edző számára ismét rendelkezésre áll Alaba és Jović, azonban továbbra is sok a hiányzó. A találkozó játékvezetője a német Daniel Siebert lesz.

A Real Madrid az olasz bajnokság aktuális címvédője ellen lép pályára. Inzaghi jól kezdte az idényt csapatával, két győzelem után egy Sampdoria elleni döntetlent játszottak, így jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán, 9 lőtt és 3 kapott góllal. A két legeredményesebb játékosuk jelenleg Correa és Lautaro Martínez, mindketten két-két gólt szereztek eddig az idényben.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK