Simone Inzaghi: Carlo Ancelotti minden idők egyik legsikeresebb edzője

Az Inter edzője, Simone Inzaghi, valamint az olasz csapat hálóőre, Samir Handanović tartott sajtótájékoztatót a holnapi BL-mérkőzés előtt.

Simone Inzaghi

„A múlt történéseinek, a BL-kudarcoknak nincs jelentőségük a jelenben, hiszen ez már a múlt. Most adott a lehetőség arra, hogy egy új fejezetet írjunk. A csoportunk nem könnyű, de a célunk az, hogy továbbjussunk.”

„A tapasztalat döntő fontosságú ezeken a meccseken. A sorsolás óta tudjuk, hogy a Real Madrid, illetve a másik két csapat is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy problémákat okozzanak nekünk. Volt időnk regenerálódni a Sampdoria elleni meccset követően, a felkészülés jól sikerült a Madrid elleni meccsre. Az ellenfelünk történelme óriási, nagyszerű edzőjük van és kiváló játékosaik. Mindent bele akarunk adni.”

„A vasárnapi meccsnap, a döntetlen csalódottságot okozott, de az utolsó 20 percben emberhátrányban voltunk, és ez volt a mérkőzés legintenzívebb szakasza.”

Inzaghi
A kép forrása: Youtube (Inter) [screenshot]

„Modrić visszatérésével a Real Madrid passzjátéka nagyon jó. Tudják, miként kell használni a területeket és mindig megtalálják a rést. Jól kell járatnunk a labdát, annyi futásra kell őket késztetnünk, amikor nálunk a játékszer, amennyire csak tudjuk.”

„Úgy gondolom, hogy közel 50 meccset játszottam már edzőként az európai porondon. Nyilvánvaló, hogy Carlo sokkal több tapasztalattal rendelkezik. Ennek ellenére mindent bele fogunk adni, és reméljük, hogy ez a mi napunk lesz. Nagyszerű érzés lesz az első találkozót a saját szurkolóink előtt játszani. Meg akarjuk szerzeni azokat a pontokat, amik szükségesek a továbbjutáshoz, ezek gyűjtését már holnap el szeretnénk kezdeni.”

„Mindig van helye a fejlődésnek. A Sampdoria ellen megküzdöttünk azzal, hogy emberhátrányba kerültünk, egy előre nem látható szerencsétlen történés miatt. A felkészülésünk során sok válogatott játékos hiányzott az edzésekről, de ennek ellenére szerintem jó teljesítményt nyújtottunk.”

„Carlo Ancelotti minden idők egyik legsikeresebb edzője. Korábban volt már szerencsém ahhoz, hogy beszélgessünk a futballról. A csapatai mindig nagyon szervezettek, éppen ezért tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk.”

„Vinícius nagyszerű formában van, de nem szabad csak az ő játékára koncentrálnunk. Nagyon sok tehetséges játékos van a Real Madridban.”

„A Real Madrid természetesen nagyon szervezett csapat, ezért ki is elemeztük az első négy mérkőzésüket. Ancelotti csapatai mindig nagyon jól támadnak, de a védekezésre is próbálnak nagy hangsúlyt fektetni. Bármelyik pillanatban képesek megbüntetni a hibádat.”

Samir Handanović

„Gyakorlatilag a Real Madrid összes mérkőzését láttam idén. Nagyszerű formában vannak, szinte minden alkalommal gólt szerzenek, amikor náluk a labda, a támadótriójuk is nagyon jó sorozatnak örvend. Rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e állítani őket. Ezekkel a játékosokkal tavaly is találkoztunk, ismerjük őket.”

HandanovicA kép forrása: Youtube (Inter) [screenshot]

„Az, hogy a csapat egy ideje nem jutott be a legjobb 16 közé, extra motivációt jelent számunkra. Most már több tapasztalatunk van, több hitünk, és sokkal eltökéltebbek vagyunk. A célunk, hogy bejussunk a következő fordulóba, hiszen ez nem jött össze az előző években, amikor a többi csapat jobb volt nálunk, vagy épp mi nem voltunk elég erősek. Ez viszont már a múlt, ugyanakkor nagyon erősen kell koncentrálnunk a holnapi meccsen, hiszen ez a Bajnokok Ligája első meccse.”

Forrás: inter.it
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK