2021. September 22., Wednesday

Ancelotti: Mindenki láthatja, hogy Vinícius sokkal higgadtabb a kapu előtt

  • B. Balázs , Gy. András
  • Sept. 14, 2021, 8:22 p.m.
Carlo Ancelotti nyilatkozott a szerda esti, Inter elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt.

A mérkőzés

„Jó formában van a csapat. A holnapi mérkőzés egy olyan versenysorozat része lesz, amely miatt a Real Madrid szurkolói egytől egyig tűkön ülnek. Szeretnénk a teljesítményünket tovább javítani. Az Inter idei keretének magja megegyezik a tavalyival, azonban új edzőjük van, így biztosan motiváltak. Szeretnénk jól teljesíteni és sikeresek lenni ebben a sorozatban, amely mindig is különleges volt a csapatnak.”

Az Inter:

"Új játékosaik vannak, új játékrendszer, új ötletek. Van néhány nagy játékosuk. Jó csapatuk van, jó formában vannak, nyílt küzdelem lesz. Igazán versenyképesnek kell lennünk."

Kimaradók:

"Marcelo jól dolgozott tegnap, a keretbe is neveztem. Az edzés végén azonban kisebb fájdalmat érzett. Semmi komoly nem volt, de azt jelentette, hogy nem utazhat, nem bevethető. Vasárnap pihentettük, mert fontos volt nekünk, hogy a tapasztalatával készen álljon erre a mérkőzésre. Volt egy kis problémája, reménykedjünk, hogy hamarosan visszatér. Bale-nek gondja volt az edzésen a Bernabéuban, úgy gondolom, hogy néhány napig nem számíthatunk rá."

ancelotti-interju-inter

BL:

„A Bajnokok Ligája számomra is különleges. Játékosként kétszer nyertem meg, továbbá edzőként is szép emlékeim vannak róla, különösen a Tizedik, amely a legutóbbi sikerem volt. Nagyon élénk és lenyűgöző emlékeim vannak erről a sorozatról.”

Legnagyobb esélyesek?

"Nehéz egy csapatot kiemelni úgy, hogy még el sem indult a sorozat. Annyit mondhatok, hogy a Real Madrid mindig harcban áll a BL-címért. Ez a klub többször nyerte meg ezt a kupát, mint bármelyik másik és mindent meg fogunk tenni, hogy ez ismét sikerülhessen. Nagyon nehéz ellenfelek ellen lépünk majd pályára, nehéz eldönteni ki a favorit, azonban versenyben leszünk és mindent beleadunk.”

LaLiga vagy Bajnokok Ligája?

„Ez egy jó motiváció forrás számomra, azonban engem leginkább az izgat, hogy visszatérhettem a Real Madridhoz. Minden nap Valdebebasban tarthatok edzést és engem ez tesz a legboldogabbá.”

Vinícius Jr.

„Próbálok úgy bánni vele, mint az összes többi játékossal. Hajtom az edzéseken, és arra ösztönzöm, hogy a feladatára koncentráljon. Viszont mindig ott van a játékos képessége is, ha pedig játszanak, az önbizalmat ad nekik. Ő most nagy önbizalommal rendelkezik, izgatott, a nehezebb időszakok pedig további motivációt adnak neki. Úgy gondolom, mindenki látja, hogy most már fejben higgadtabb a kapu előtt. Minden másban olyan, mint az előző idényben, és nagyon gyors az egy az egy elleni szituációkban. A befejezései nagyon jól sikerültek az elmúlt meccseken, ezt kell folytatnia.”

Alaba és Modrić:

"Alaba tegnap a csapattal dolgozott, úgy gondolom, hogy rendben van és készen áll a játékra. Gondolkodtunk azon, hogy Modrić pihenőt kapjon, meglátjuk, hogy mi lesz vele."

Védekezés:

"Képesek vagyunk jobban védekezni, dolgozunk ezen. A csapat elveszíti az egyensúlyt, amikor labdát veszítünk, hatékonyabbnak kell lennünk. A jó helyezkedés akkor, amikor nálunk van a labda, lehetővé teszi, hogy egyensúlyban maradjunk, amikor elveszítjük a játékszert."

Nyomás a BL-ben:

"A hangulat más, de a BL az a BL, és ez különleges sorozat a Real Madrid számára. Nem ok nélkül nyerte meg ez a klub már 13 alkalommal. Ugyanolyan motivált vagyok minden meccs előtt, a motivációm ugyanolyan erős, mint az első itt töltött időszakomban."

Inter szeretete:

"Igen, gyerekként az Internek szurkoltam. Mindig kedveltem őket. Később aztán AC Milan szurkoló lettem, de mindig nagy volt a tisztelet a derbiken."


Hozzászólások

Tabella