Benzema: A szurkolók által varázsolt atmoszféra tette ilyen csodássá ezt az estét

A Real Madrid magabiztos teljesítménnyel 5-2-re legyőzte a Celta Vigot az újjáalakuló Santiago Bernabéuban. A mérkőzés után a 3 góljával és 1 gólpasszával a meccs emberének választott Karim Benzema, továbbá Thibaut Courtois nyilatkozott.

Karim Benzema

„A visszatérő szurkolók által varázsolt atmoszféra tette ilyen csodássá ezt az estét. Az első félidő egy picit furcsa volt, mivel újból hozzá kellett szoknunk a közönséghez. A második játékrészben azonban már sikerült azt nyújtani, amit szerettünk volna és így a győzelmet is begyűjtöttük.”

„Mindig is hangsúlyoztam mekkora szükségünk van a szurkolóink támogatására, ma mindent beleadtak és meg is lett az eredménye a második félidőben. Szeretnénk sok gólt szerezve és kapott gólok nélkül meccseket nyerni. Sokat kell még dolgoznunk és tovább edzenünk. Ma a három pont volt a legfontosabb.”

„Nagyszerű érzés az elnök, az edző, a csapattársak és a rajongók támogatását is magam mögött tudni. Ha lehetőségem van gólokkal vagy gólpasszokkal segíteni a csapatot, akkor szíves örömest megteszem azt.”

„Viní Jr. egy valóságos bajnok, fiatal és nagyon szeretek vele együtt játszani. Megmutatta, hogy képes ennek a csapatnak az oszlopos tagjává válni.”

„Camavinga is nagyon fiatal és sokat adhat ennek a csapatnak. Modrić továbbra is az egyik legjobb a posztján, sokat jelent a jelenléte a pályán.”

Courtois

„Nagyszerű érzés volt ide visszatérni és ismét a szurkolóink előtt játszani. Az első félidő nehézkes volt, azonban az nagyon fontos volt a fordítás érdekében, hogy már a második félidő elején sikerült egyenlítenünk. Nem ilyen kezdést szerettünk volna a Bernabéuban, mivel minél hamarabb az ellenfelünk fölé akartunk kerekedni. Nagyon jól reagáltunk, nehéz volt, de a három pont megszerzése a legfontosabb.”

„Folyamatosan dolgozunk a védelmünkön, új edzőnk van és még vannak dolgok, amiken javítanunk kell. Az jelenti az igazi kockázatot, hogy amikor előre mennek a támadóink, a többieknek is menniük kell velük. Nagyon jó kvalitású ellenfeleink vannak és a Celta is egyike ezeknek. Ki akartuk hozni a labdát, magasan letámadtak, majd sikerült helyzetekbe kerülniük. Meg kell találnunka módját, hogyan fejlődhetnénk tovább, hogy ne alakíthasson ki ennyi lehetőséget az ellenfél. Pozitív, hogy sok gólt szerzünk idén, azonban az egyensúlyt még meg kell találnunk.”

„Viní Jr. még fiatal és sok ideje van tovább fejlődni. Edzéseken bíztatóak a befejezései. Amikor van egy hosszabb lőtt gól nélküli időszakod, az könnyen berögzül a fejedben. Most már sokkal nyugodtabb a kapu előtt, a múltban talán nem volt ennyire összeszedett. Most, amikor szembe kerül egy kapussal betalál. Benzama szintén nagyszerű formában.”

„Ha sikerülne Milánóban győznünk az egy erős kezdés lenne és a jó útra terelhetne minket. A Levante és Betis elleni mérkőzéseket követően tovább dolgoztunk azon, hogy kevesebb gólt kapjunk. Mindenki magas szintet képvisel és készen állunk az összes előttünk álló mérkőzésre. Mindenkire szükségünk lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…