Beharangozó: Real Madrid – Celta Vigo: Visszatér a futball a Bernabéuba

A csapat a Celta Vigo együttesét fogadja vasárnap este 9 órakor a spanyol bajnokság 4. fordulójában, hosszú idő után ismét a Santiago Bernabéuban.

2020. március 1. Ekkor fogadta a Real Madrid a Barcelonát a Bernabéuban. Akkor még nem is sejthette a gárda, hogy csak ma, 560 nappal később léphetnek újra pályára a legendás stadionban. Ma elérkezett az idő a csapat, a szurkolók és a stadion számára, ismét egyesülhetnek a három pont megszerzése érdekében, az ellenfél pedig a Celta Vigo együttese lesz. A találkozó előtt a királyi gárda korábbi elnökére, Lorenzo Sanzra, illetve a járvány áldozataira emlékeznek meg a helyszínen lévők.

A járvány kezdete óta a galíciai csapat lesz az első, mely a Bernabéuban léphet pályára a Real Madrid vendégeként. Három forduló és egy válogatott szünet után a királyi gárda a tabella élén áll öt ponttal, ugyanennyi csapattal holtversenyben. Ancelotti együttese azonban 8 lőtt góljával kiemelkedik az élen állók közül, eddig az Alavés, a Levante és a Betis kapuját sikerült bevennie a gárdának.

Santiago Bernabéu Stadion

„Ez minden madridista számára és számunkra is egy különleges nap lesz, mert visszatérhetünk a stadionunkba, ez pedig mindig a csapat segítségére van”nyilatkozta Carlo Ancelotti a mérkőzést megelőzően. Ismét bevethető Mendy, Marcelo, Nacho, Modrić, Mariano és Lunin is, miután az előző bajnokit kihagyni kényszerültek, a keretben azonban egy sokkal nagyobb változás is van: pályára léphet az új igazolás, Eduardo Camavinga is.

Az ellenfél

A Celta első győzelme megszerzése érdekében érkezik Madridba. Legutóbbi látogatásuk alkalmával, a 2019-2020-as kiírásban egy pontot sikerült hazavinniük. Eduardo Coudet csapata eddig egyetlen pontot gyűjtött, az Osasunával játszottak döntetlent.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK