Ki is Eduardo Camavinga?

A Real Madrid legújabb igazolása mindössze 18 éves, de már több mint 90 hivatalos mérkőzése pályára lépett. De ismerjük őt meg egy kicsit közelebbről is.

Egy kis önéletrajz

Eduardo Camavinga 2002. november 10-én született egy angolai menekülttáborban Cabindában. Két éves volt, amikor szüleivel a háború elöl Franciaországba menekültek. A megpróbáltatások azonban itt még nem értek véget, ugyanis 11 éves korában leégett a házuk. Ekkor már az AGL-Drapeau Fougeres csapatában rúgta a labdát, saját elmondása szerint a futball jelentette számára a kiutat. 2013-ban került a Stade Rennais akadémiájára, majd néhány évvel később, a 2018/19-es szezonban be is mutatkozott a francia élvonalban. Akkor mindössze 16 éves volt és ezzel ő lett az első 2002-ben született játékos, aki pályára lépett az öt nagy európai bajnokság egyikében.

Milyen stílusú játékos?

Camavinga egy igazi box-to-box középpályás, nagyszerű fizikummal rendelkezik és a középpálya bármely részén képes játszani. Robbanékonyságának köszönhetően kiemelkedő a labdakihozatalokban és az ellenfél csapatrészeinek átjátszásában. Egy rendkívül sokoldalú játékos, aki fáradhatatlanul képes bejátszani az egész pályát. Alapvetően bal lábas, ütemérzéke nemcsak a szereléseknél, de a rövid- és hosszú passzoknál is megmutatkozik, emellett erősségei közé tartozik a cselezőképessége is.

 

A francia nemzeti csapatban 2020 szeptemberében mutatkozhatott be egy Horvátország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen, ezzel 1914 óta ő lett a franciák legfiatalabb játékosa. Ami a trófeákat illeti, 2019-ben megnyerte a Rennais-nel a francia kupát.

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK