Egytől egyig: Real Betis – Real Madrid (0-1)

A Levante elleni döntetlen után Ancelotti csapatának a Betis ellen kellett helytállnia idegenben. Az olasz mesternek jópár hiányzóval kellett számolnia, azonban így is természetesen a győzelemért utazott el a csapat. Lássuk tehát az értékelést, a Ti pontszámaitokkal megfűszerezve!

Csapatok

Real Madrid (7,15)
Egy nagyon nehezen kiizadt győzelem volt ez. Az első félidőben tulajdonképpen nem tudott kibontakozni a Madrid, az ellenfél pedig sokkal inkább kezébe vette az irányítást, habár a mérkőzés elején könnyen vezetést szerezhetett volna Benzema, azonban nem sikerült eltalálnia a kaput. Utána viszont kissé lassú és statikus volt a csapat játéka, nem tudott felpörögni a támadójáték sem, rengeteg eladott labda és rossz megoldások sorozata volt jellemző. Ez okból nagyon jókor jött a szünet, ugyanis utána már egy jobban pörgő Real Madrid lépett ki a második játékrészre, és habár itt sem brillírozott Ancelotti csapata, végül sikerült megszerezni a 3 pontot egy nagyon nehéz helyszínen. 

Real Betis (6,31)
Nagyon megnehezítették a vendégek dolgát, többször pedig igen tetszetős játékkal rukkoltak elő. Labdakihozatalokban a Madrid csak nagyon ritkán tudta megzavarni őket, nagyon labdabiztos csapat benyomását keltették, támadásokban pedig Fekir gondoskodott az állandó veszélyről. Több távoli lövéssel is próbálkoztak, ugyanis a csúszós talajon ezek is könnyen megtréfálhatják az ellenfél kapusát. Végül azonban érezhető volt, hogy teljesen elfáradtak, a meccs végére már nehezen tudták tartani a labdát, ennek ellenére még az utolsó másodpercekben is esélyük volt a döntetlen kiharcolására, Courtois azonban hárítani tudott. 

Játékosok

Thibaut Courtois (8,62)
A belga hálóőrben ezúttal sem csalódtam, tulajdonképpen neki köszönhető, hogy sikerült végül kapott gól nélkül lehozni a meccset. Az ellenfél játékosai többször tesztelték őt távoli lövésekkel is, melyeket nem egyszer bravúrral kellett hárítania, összesen pedig 6 védést mutatott be. Szerencsére a találkozó legvégére is éles maradt, így pedig sikerült elhoznia a Madridnak a 3 pontot. 

Dani Carvajal (8,60)
A sérülésekkel teletűzdelt utóbbi időszak után nagyon kellene neki már egy problémamentes szezon, ahol visszatérhet csúcsformájához, mert a csapatnak nagyon szüksége van rá a védelem jobb oldalán. A meccset ő sem kezdte túlzottan erősen, több eladott labdája volt az első játékrészben, viszont ahogy telt az idő, egyre jobban belerázódott a játékba. Benzema beadására végül parádésan érkezett, így az ő góljával nyerte meg a csapat ezt a nagyon nehéz mérkőzést. 

Miguel Gutiérrez (8,13)
Ahogy telt az idő, levetkőzte a kezdeti, kissé ideges játékát és megint megbízható produkcióval rukkolt elő. A védelemben ő mutatta be a legtöbb szerelést (5), de ezen kívül több labdaszerzés és felszabadítás is fűződik a nevéhez. Támadásokban rendszeresen besegített, habár előre nem igazán tudott mindig pluszt hozzátenni, Viníciusnak így is adott egy gyönyörű labdát, a brazil azonban nem tudta ezt kihasználni. 

David Alaba (7,94)
Az első két meccs után bekerült a védelem közepére és valószínűsíthető, hogy ott is fog szerepelni a továbbiakban, legalábbis Ancelotti a meccs után egyértelművé tette, hol számít az osztrák játékosra. Több fontos mentése is volt, 3 labdaszerzés és 2 felszabadítás fűződik a nevéhez. Fontos szerep fog ráhárulni, a védelem közepére kell egy rutinos, tapasztalt védő, aki képes vezérré előlépni és megszervezni a csapatot hátul, Alaba pedig egyelőre tökéletesen megfelel ennek. 

Vinícius Jr. (7,56)
A kezdőben találta magát a fiatal brazil és őszintén szólva az első félidőben csak benne láttam bárminemű veszélyfaktort az ellenfél védelmére. Érdekes megoldásokból azért mára is kijutott tőle, Miguel beadását például sikerült bűnrosszul eltalálni. Ennek ellenére tetszett a játéka, sikerült sebességet vinni a támadásokba, illetve váratlan megoldásokkal is meg tudta bontani az egyébként nagyon jól záró Betis védelmet. 

Éder Militão (7,26)
A brazil védőnek az idei az az év, amikor egyértelműen meghatározhatja az elkövetkezendő esztendőket saját karrierjében, a Real Madrid védelmének közepén. Ehhez minden adottsága meg van, sebességben nagyon fontos tényező tud lenni hátul. Néha vannak azért hajmeresztő megoldásai, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Alabával egy teljesen új párost alkotnak a védelem tengelyében. Ezen a találkozón 3 szerelést és 2 labdaszerzést tudott felmutatni, viszont az eladott labdákra figyelnie kell, mert abból most igen sok volt (8). 

Fede Valverde (7,22)
Ezúttal is végigrobotolta a találkozót, továbbra sem ismeri a fáradtság fogalmát. Más részről azonban nem éreztem rajta azt az átütő erőt, amivel képes egymaga megbontani egy egész védelmi vonalat. Kissé pontatlan és kapkodó volt, habár a pálya talaja sem segített rajta, mindenesetre képes ő ennél sokkal jobb teljesítményre is. Ennek ellenére védekezésben fontos tagja volt a csapatnak, ugyanis rendszeresen kellett besegítenie a társaknak hátul.

Casemiro (7,18)
Az első félidőben azon gondolkodtam, hogy vajon mi történhetett vele, mert egyszerűen azt a benyomást keltette, mint aki fejben az öltözőben maradt. Nagyon lassú és körülményes volt, rengeteg labdát veszített (17) a találkozó során. Végül sikerült neki is feljavulnia, 4 szerelése és 3 felszabadítása is volt, valamint a játékvezető is ízelítőt kapott a Casemiro-féle munkából. 

Karim Benzema (6,95)
Nagyon gyorsan vezetéshez juthatott volna a csapat, hiszen már az 5. percben egy Vinícius megindulás után hozzá került a labda, végül azonban nem sikerült eltalálnia a kaput. Ezt a hibát azért jóvátette, amikor gyönyörű labdát adott Carvajalnak, hozzásegítve ezzel csapatot a vezetés megszerzéséhez. A támadóharmad szinte minden szegletében feltűnt, valamint nem egyszer lépett vissza saját térfelére, hogy segítsen a labdakihozatalokban. Végül 3 kulcspasszal zárta a találkozót, de nála lesz ez jobb is, ez biztos. 

Isco (6,54)
Ez most kicsit gyengébb teljesítmény volt tőle, legalábbis volt már ennél jobb a Levante ellen. Kissé súlytalan volt a középpályán, nem tudta úgy forgatni a csapatot, mint ahogy mondjuk Modrićtól megszoktuk. A horvát karmester és Kroos hiányában Iscóra hárult a játék szervezésének feladata.

Marco Asensio (6,15)
Jól szállt be a meccsbe, a tavalyi szerepéhez képest most leginkább a pálya közepéről kell játszania, ami sokkal inkább az ő terepe. Könnyen növelhette volna a csapat előnyét és ezzel el is dönthette volna a találkozót a 73. percben, itt viszont nem találta el a kaput. 

Eden Hazard (6,08)
Nagyjából negyed óra játékidőt kapott, ez idő alatt pedig többre volt képes, mint Bale több mint egy óra játék során. Könnyen góllal is zárhatta volna a találkozót egy nagyon szép Benzemával való összjáték után, az ellenfél hálóőre azonban védeni tudta a közelről érkező lövést. Itt már maga a lövés előtti, sarokkal való labdaátvétel is megér egy misét. Ha belőle végre hosszú távon ki lehetne hozni a csúcsformát, azzal nagyon sokat nyerne a csapat. 

Lucas Vázquez (6,02)
30 percet kapott a mestertől, ezúttal viszont nem a védelemben, hanem a támadóharmadban kellett helytállnia. 19 labdaérintése volt, túl sok változást nem tudott hozni.

Rodrygo (5,99)
Miguel helyett érkezett a 83. percben, innen pedig pár labdaérintéstől eltekintve nem tudott komoly változást hozni a játékba. 

Gareth Bale (5,68)
Néhány megmozdulásán kívül nem nagyon maradt meg a teljesítménye erről a meccsről, teljesen beleszürkült a mezőnybe. Rajta múlik, hogy ez egy sokadik hattyúdal lesz, vagy esetleg képes még azon a szinten teljesíteni, ami kell ahhoz, hogy meghatározó játékosa legyen ennek a Real Madridnak. Sajnos én nem éreztem rajta ezúttal az igyekezetet, pedig nagyon régen volt olyan időszaka Madridban, hogy a kezdőcsapatban számoljanak vele rendszeres jelleggel. 

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti (7,63)
A Levante elleni meccs után kíváncsian vártam, hogy a védelem vajon hogy fog szerepelni. Az igen sok hiányzó tudatában így különösen jó, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót és végig fenntartani a koncentrációt a hátsó régiókban. Támadásban most nem igazán mutatott kiemelkedőt a csapat, Vinícius kezdőbe nevezésével viszont úgy érzem jól döntött a mester, a brazil jelenlegi jobb formáját ki kell aknázni, ugyanis ki tudja meddig tart ki. A cseréket időben kezdte meg, az igen halovány Bale és Isco duót 1 óra után le is kapta a pályáról. Nagyon nehéz győzelmet aratott a csapat, de az ilyen győzelmek azok, amelyeket ki kell izzadni a bajnoki elsőséghez. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…