Casemiro: Az alázatnak és kemény munkának köszönhető, hogy most itt vagyok

A brazil középpályás a szerződéshosszabbítása kapcsán beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával.

„Igazi boldogság és öröm, hogy a világ legjobb csapatában folytathatom még néhány évig. Nem csak nekem, de a családomnak és a körülöttem lévőknek is. Boldogok vagyunk, de a mentalitás, hogy kemény munkával segítsem a klubot, nem fog megváltozni. Még mindig ugyanazt az izgalmat értem, megtiszteltetés számomra ez a szerződéshosszabbítás. Továbbra is keményen fogok dolgozni, hiszen a világ legjobb klubjához hozzá tartozik ez a fajta mentalitás.”

„Az édesanyámra, a családomra, az edzőimre gondolok… Ha meg kellene köszönnöm mindenkinek, akkor elképesztő lista lenne. Nagyon hálás vagyok. Fontos, hogy soha ne felejtse el az ember, hogy honnan jött. Amióta megérkeztem a Castillába, boldog vagyok, ez pedig nagy dolog.”

„Vannak pillanatok, amikor az ember élvezi az életet, élvezi a futballt, de én a munkámra koncentrálok, ez vezet a sikerhez. A legnagyobb eredményem a befektetett munkám, és úgy gondolom, hogy az életemet jellemző alázatnak és a kemény munkának köszönhetően lettem az, aki vagyok. Ezért vagyok most itt.”

Casemiro

„Mindig azt mondom, hogy van a múlt és van a jelen. Új kihívásaink vannak, a sikeréhség megvan, nyerni akarunk a világ legnagyszerűbb klubjával. Amit elértünk, az már a történelemkönyvekben van, óriási dolog, és örülnünk kellene neki, de még mindig van idő arra, hogy történelmet írjunk ezzel a klubbal. Tudjuk, hogy mit jelent nyerni és trófeákat magasba emelni.”

„A Dortmund elleni mérkőzés volt életem egyik legfontosabb meccse [2014-ben kiváló teljesítményt nyújtott, kulcsszerepet vállalt a továbbjutásban, a csapat végül megnyerte a BL-t, Casemiro pedig kirobbanthatatlanná vált – a szerk. kieg.], de mindig azt mondom, hogy minden nap vannak fontos pillanatok, amelyeket mindig úgy élvezek ki, mintha azok lennének az utolsók.”

„Először is megpróbálok a klub értékeinek megfelelően működni. Egy olyan klub, mint a Real Madrid, hozzászokott a győzelemhez, nem csak a pályán, hanem az edzéseken is. Ki kell élvezni az edzéseket, mert ha a meccsen kívül jó dolgokat csinálsz, azok ott is össze fognak jönni. Ha jó munkát végzel, az kifizetődik. Mindig azt mondom, hogy ha kiteszem a pályára a lábam, legyen az az első vagy a kilencvenedik percben, úgy megyek előre, mintha utoljára tenném. Soha nem felejtem el, hogy honnan jöttem. Ezért is adok bele mindent a pályán a csapattársaim segítségével, és élvezem, hogy segíthetek nekik és jobb játékossá válhatok közben. Nélkülük nem tudnám elvégezni a munkámat, vagy nem nyerhettem volna ennyi trófeát.”

„Boldogan akarok lefeküdni minden este, tudva azt, hogy mindent beleadtam ezért a klubért. Én vagyok a világ legboldogabb embere, mivel minden tőlem telhetőt megtettem a pályán azért, hogy minden egyes nap egyre jobbá váljak.” 

„Nagyon jól érezzük magunkat Ancelottival, mivel ő rendkívül sikeres edző. Egy olyan szakember, aki már történelmet írt a futballban, és biztos vagyok benne, hogy ezt folytatni fogja, mivel fantasztikus. Még nagyon sokat tanulhatok tőle.”

„A futballban a legcsodásabb dolog a trófeák mellett az, ha érzed a szurkolók jelenlétét. Egy visszaszerzett labdánál, egy gólnál, ahogy veled ünnepelnek. Én csak azt szeretném, miattuk és miattunk is, ha ezt újra élvezhetnénk. A világ legcsodálatosabb stadionját építjük, velük együtt kell ezt kiélveznünk. Kérem őket, hogy élvezzék ezt velünk, ünnepeljenek velünk és támogassanak minket. A szurkolók nagyon fontosak számunkra, és sokkal erősebbek vagyunk, ha ott vannak mellettünk, hazai pályán és idegenben egyaránt. Nagyon várjuk, hogy újra láthassuk, köszönthessük őket, hogy közel lehessünk hozzájuk. Ez nagyon fontos számunkra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK