A Real Madrid nagy bemutatóra készül

Cristiano álomszerű 2009-es bemutatásának emlékei tökéletesen megmutatják, hogy milyen jellegű eseményt szeretne a Real Madrid akkor, amikor hivatalosan is bemutatják a klub játékosaként Kylian Mbappét.

A blancók azt remélik, hogy a PSG vasárnapi, Reims elleni mérkőzésének keretébe már nem kerülbe a francia támadó. Így már vasárnap, de legkésőbb hétfőn hivatalossá válhat az átigazolás.

Ezt követően aztán Mbappé csatlakozik a francia válogatotthoz (Benzema társaságában), a Real Madridnak pedig lesz ideje előkészíteni az üdvözlő ceremóniát.

Két opció
Az egészségügyi és biztonsági előírásokat szem előtt tartva a Real Madrid szeretné, ha Mbappé bemutatására nyílt téren kerülne sor, így jelentős létszámú ember gyűlhetne össze Valdebebasban. Ha ezt a lehetőséget választják, akkor szeptember 9-én vagy 10-én lenne a bemutatás, amikor Mbappé visszatér a válogatott szünetről.

Real Madrid Bernabéu Stadion

A másik lehetőség az, hogy szeptember 11-én, a felújítás alatt álló Bernabéuban megrendezésre kerülő első mérkőzés előtt mutatnák be a játékost, ami azonban limitált nézőszámmal járna együtt a COVID-dal kapcsolatos előírások miatt.

A Real Madrid mindkét opciót számításba veszi és dolgozik is azokon, mivel biztosak benne, hogy az utolsó pillanatban már nem történik változás.

Szurkolók a Bernabéuban
A Celta Vigo elleni első hazai meccset követően a Real Madrid az első BL-csoportmeccsét fogja lejátszani, a blancók pedig el akarják kerülni, hogy egy ilyen jelentős összecsapás előtt kerüljön sor a bemutatásra. Idő közben a spanyol Egészségügyi Minisztérium engedélyezte a stadionok 40%-os kapacitással történő működtetését az első három bajnoki fordulóra.

Ez a szám a válogatott szünet előtt még érvényes. Az utolsó szó a madridi önkormányzaté, akik akár 70%-os kapacitást is engedélyezhetnek.

A Real Madrid utoljára 2020. március 1-jén játszott a Bernabéuban, amikor is 2-0 arányban múlták felül a Barcelona együttesét Vinícius Júnior és Mariano Díaz góljainak köszönhetően.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK