Carlo Ancelotti: Nagyszerű a keretünk, de ha még fejlődik, az mindenki számára jó

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a Real Betis elleni bajnoki mérkőzés előtt is az újságírók rendelkezésére állt, és megpróbált válaszolni minden kérdésre - még úgy is, hogy azok 95 százaléka Mbappé esetleges érkezésére irányult.

„A Betis egy jó csapat, amely a nyár folyamán csak tovább erősödött. Nagyon tapasztalt edző áll a csapat élén. Biztosítanunk kell, hogy a védelmünk jobban működjön, hiszen ezzel voltak problémáink a Levante ellen. A támadásokban jól teljesítettünk, de a holnapi mérkőzésen létfontosságú lesz a jó védekezés is. A Real Madridnál nem játszunk döntetlenre, így a cél holnap is a győzelem, de a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk. A Levante ellen is ez történt, de most jobban kell védekeznünk és meg kell próbálnunk megnyerni a holnapi meccset.” 

„Ami Mbappét illeti, ez egy olyan dolog, ami a klubra tartozik. Én csak a holnapi mérkőzésre gondolok, ahogy a játékosaim is. Ez a kérdés a klubra tartozik, és bár mindenkit érdekel, én nem tudok ennél többet mondani, csak a holnapi meccsre koncentrálok.”

„Csak arra fókuszálok, hogy felkészítsem a csapatot, instrukciókat adjak a játékosaimnak és ennek megfelelően menedzseljem őket. Csak a pályán esedékes gondokra figyelek, minden más a klubra tartozik.” 

„Mbappé egy nagyszerű játékos, de nekünk is kiváló játékosaink vannak itt, a csapatban. Remélem, hogy a lehető legjobb állapotban várják a holnapi mérkőzést, hogy megmutathassuk, mire is vagyunk képesek. Csak annyit mondhatok, hogy a Real Madrid edzőjének lenni azt jelenti, hogy a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró, legfontosabb klubját menedzselheted, ugyanakkor egy hatalmas felelősséggel járó, lebilincselő élmény. Ezt érzem minden egyes nap, minden edzésen.”

„Fantasztikus keretem van, és csak erre gondolok. Ebben a keretben minden megvan, ami szükséges ahhoz, hogy a világ bármely másik keretével versenybe szálljunk. Most már tudjuk, hogy milyen ellenfeleink lesznek a Bajnokok Ligájában, és azt is, hogy nem lesz könnyű mérkőzésünk a csoportkörben. Nagyon elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel, de ha még fejlődhet, az mindenki számára még jobb lenne.”

„Hazard nagyon fontos játékosunk, aki folyamatosan jobban és jobban érzi magát egy hosszantartó sérülést követően, és nagyon jól teljesít. A feladatára koncentrál, nagyon motivált. Fontos játékosa a csapatnak.”

„Nem tudom, hogy Florentino Pérez vagy Silvio Berlusconi változtatta-e meg leginkább a futball világát. Florentino nagyszerű pályafutást tudhat magáénak. A Real Madrid és az AC Milan két olyan klub, amelyek a legtöbbször nyerték meg a Bajnokok Ligáját vagy a BEK-et, ami árulkodik az általuk végzett munkáról is. Szerencsés vagyok, hiszen mindkettejükkel dolgozhattam, és ez a klub is szerencsés, hogy egy ilyen ember vezeti.” 

„Nacho, a pesszimista ezúttal nem lesz ott, viszont Carvajal, egy másik pesszimista igen. A védekezés arról szól, hogy áldozatokat hozol, koncentrálsz. Mindenki tud védekezni. Néhány játékos jobb fizikummal bír, mások pedig jobban helyezkednek. De ez a munka nem csak a védőké, hanem a középpályásoké és a támadóké is. A mai futballban nem védekezhetsz csak hét vagy nyolc játékossal, ezt a feladatot 11 labdarúgónak kell elvégeznie. Ezen dolgozunk mi is.”

„Vinícius az első csapat játékosa. Nem kezdett az első két mérkőzésen, de beszállt és gólokat szerzett. Ezt várom el azoktól, akik pályára lépnek csereként. Nagyszerű formának örvend, értékelem a munkáját. Nagyon boldoggá tesz a tény, hogy 60 játékperc alatt 3 gólt is szerzett, míg az előző idényben csak néhányszor tudott betalálni. Megvan a képessége a gólszerzéshez, annak ellenére is, hogy nem egy befejező emberről beszélünk.”

„Sokat beszélünk az öltözőben és a feladatunkra koncentrálunk. Jól fel kell készülnünk az edzésekre és jól kell teljesítenünk a tréningeken is, nem csak a pályán. Elemezzük a videókat is, megvizsgáljuk, hogy mit csináltunk jól, és mit nem, így próbálunk fejlődni. Az átigazolási piacról viszont nem beszélünk. Néhány játékos, akik kevesebb lehetőséghez jutnak, talán a távozás gondolatával játszadoznak, de a keret a feladatára koncentrál és készül a mérkőzésekre.”

„Mindig nehéz kihagyni a kezdőcsapatból egy olyan játékost, aki megérdemelné, hogy kezdjen. A kiválasztás gyakran csak apró részleteken múlik, lehet igazságos és kevésbé igazságos is, de az edző az, aki látja, hogy mi történik az edzéseken. Ez a legnehezebb dolog egy játékos számára, függetlenül attól, hogy tapasztalt vagy tapasztalatlan labdarúgóról beszélünk, hiszen mindenki játszani szeretne.”

„A keretben nagy a verseny. Lucast jobbhátvédként játszattam, míg Asensio képes a pálya közepén is játszani. Nagyon sok versenyhelyzet van, főleg a támadó szekcióban, de az idény hosszú, mindenkire szükségem lesz.”

„Cristiano Ronaldo megszerzése mindenki számára jó. Egy olyan csapathoz tér vissza, ahol imádják őt és ahol nagyon sok sikerben volt része. Nagyszerű igazolás a Manchester United számára, a legjobbakat kívánom neki. Nagyon jó a kapcsolatom a Uniteddal, kedvelem a klubot.”

„Casemiro talán többet is játszhatott volna az első madridi időszakom alatt. Sokat beszéltünk erről, elmondtam neki, hogy talán tévedtem akkor vele kapcsolatban. Jelen pillanatban viszont létfontosságú a csapat számára. Nagyon fontos a szerződéshosszabbítása, hiszen egy minőségi játékos, és minden, amit adni tud a Real Madrid számára, az elengedhetetlen. Szükségünk van egy intelligens játékosra a középpályán, aki képes megállítani a kontrákat és irányítani a játékot a védekezés tekintetében. Mindemellett nagyon sokat fejlődött a támadásokban is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…