Hazard visszatér kellemetlen emlékei helyszínére

Eden Hazard nem őriz kellemes emlékeket arról, amikor legutóbb a Levante otthonába látogatott. 2020. február 22-én a Real Madrid 1-0-ra kikapott, ő pedig a második félidő közepén fájdalmas arccal, sántikálva hagyta el a pályát, miután a jobb bokája egy sarkazós mozdulat közben megsérült.

Ezt követően kés alá kellett feküdnie, ami nem segítette elő addig sem túl fényes madridi karrierjének alakulását. Ezen a héten Hazard visszatér a bűntett helyszínére, ám ezúttal egy szebb jövő reményében, egy bátorító, Alavés elleni 4-1-es győzelemmel a háta mögött, ahol az első gól előtt ő készítette le Benzemának a labdát, sarokkal.

Hazard sérülése a Ciutat de Valénciában nem az első volt, amelyet elszenvedett a 2019/2020-as idényben, miután 100 millió euróért a Chelsea együttesétől a Real Madridba igazolt. De kétség kívül ez volt a legfájdalmasabb, figyelembe véve, hogy mennyire kegyetlen és váratlan volt. Hónapokkal korábban, november 26-án honfitársa, Thomas Meunier találta el egy kemény belépő alkalmával egy BL-párharc során, amelyet a Madrid és a PSG vívott egymással. Ráadásul pontosan azt a bokát találta telibe, amelyet már Hazard Stamford Bridge-en töltött időszakában is meg kellett műteni.

Hazard

Az ütközés törést is okozott, amelyet akár műteni is lehetett volna, ám a Madrid egy óvatosabb megoldásra szavazott. Két és fél hónappal később Hazard egy Celta Vigo elleni hazai bajnokin tért vissza, ahol meglepően jól teljesített. De a következő meccsen, a Levante ellen a csontja ismét megadta magát. A Madrid ezúttal beleegyezett az operációba, a belga szövetség nyomására, akik szerették volna, ha a játékos az Európa-bajnokságra felépül.

A játékos távolléte átfedésben volt a koronavírus-járvány kitörésével összefüggésben alkalmazott szünettel, és négy hónappal később visszatért a pályára, még a 2019/2020-as idény vége előtt. A sérülések mindenesetre nem kerülték el ezt követően sem, hiszen azóta 13 különböző indokkal kellett mérkőzéseket kihagynia. Vasárnap, 547 nappal az elátkozott sarkazás után Hazard visszatér a Ciutat de Valénciába, ám elmondása szerint a sérülése már nem fogja zavarni: „A bokám már nem jár a fejemben. Mindent bele fogunk adni.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK