Ancelotti: Elégedett vagyok a játékosokkal, motiváltak és a feladatra koncentrálnak

Vasárnap este a Real Madrid a Levante vendégeként lép pályára a spanyol bajnokság második fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti többek között Ødegaard-ról, Benzemáról és Hazard-ról is szót ejtett, de Modrić és Kroos hiánya is szóba került.

A mérkőzés

„Úgy gondolom, hogy az Alavés ellen nyújtott teljesítményünket kell megismételnünk. Természetesen fejlődnünk kell az alapján, amit az első félidőben láthattunk, még intenzívebben kell játszanunk, gyorsabb labdajáratásra van szükségünk. Keményen dolgozunk és elégedett vagyok a játékosokkal. Úgy érzem, képesek leszünk jól teljesíteni a Levante ellen.”

„Az öltözőben nagyszerű a hangulat, mert a játékosok motiváltak és a munkájukra, a mérkőzésekre koncentrálnak. Az öltözőben természetesen nem beszélünk az átigazolási pletykákról, csak az előttünk álló mérkőzésekre koncentrálunk. Nem tudom, hogy ezen kyvül mi jár a játékosok fejében. A célunk az, hogy minél jobban felkészüljünk az előttünk álló összecsapásokra és szeretnénk, hogy jó hangulat uralkodjon a csapaton belül. Most ez jellemez minket és remélem, hogy a későbbiekben sem lesz probléma.”

Benzema

„Karim nagyon fontos játékosa a csapatunknak. Ezt nem igazán kell megmagyarázni. Úgy vélem, sokat fejlődött, nagyszerű karakterről tesz tanúbizonyságot, egy komplett játékos és egy fantasztikus futballista. Élvezet őt edzeni és látni a játékát. Most írta alá a szerződéshosszabbítását, aminek nagyon örülök. Elkötelezett a Real Madrid iránt, mindenki örül annak, hogy hosszabbított a klubbal.”

Modrić és Kroos hiánya

„Két különböző esetről beszélünk. Modrić kisebb sérülést szenvedett edzés közben. Nem tudom, hogy a Betis ellen bevethető lesz-e, meglátjuk majd. Kroos a válogatott szünet után alkalmas lesz a játékra véleményem szerint. Carvajal holnap visszatérhet és kulcsjátékosa lehet a csapatnak, örülök, hogy ismét pályára léphet.”

„Modrić hiánya nagy veszteség számunkra, de a keretünk képes neélküle és Kroos nélkül is jól teljesíteni. Casemiro jelenléte kulcsfontosságú, ő is létfontosságú eleme a csapatnak. Valverde remekül teljesített az Alavés ellen és a középpályán épp elég minőségi játékosunk van, a két sztár nélkül is boldogulunk.”

Asensio

„Beszéltem vele, jól érzi magát. Az olimpia után jó formában tért vissza. Keményen dolgozik és nagyon motivált. Fontos tagja lesz a csapatunkak. Tudja ő is, hogy egy minőségi játékos. Most egy kissé más pozícióban próbáltam játszatni, bal vagy jobb oldali középpályásként, de kissé visszavont szerepkörben.”

Hazard

„Véleményem szerint Hazard jól teljesített. Még nincs 100%-os állapotban, de már közel áll hozzá. Minden edzésen nagyon keményen dolgozott. Egy olyan játékosról beszélünk, aki szerintem nem fél a párharcoktól és szeretné megmutatni, milyen jó játékos is valójában.”

Isco

„Isco nagyon motivált, szeretné megmutatni, mire képes. Ha készen áll, játszani fog. Lehet, hogy pályára lép, lehet, hogy nem, de minden adottsága megvan ahhoz, hogy szerepet kapjon. Az utóbbi években nem voltam ugyan a csapat közelében, de most nagyszerű munkát végez.”

A keret minősége

„Ha egy játékos csatlakozik a Real Madrid keretéhez, az azért van, mert minőségi futballista, aki fizikálisan is készen áll a megmérettetésre. Ezt követően az igazán jó játékos akkor tündököl, ha a karakterével is bizonyítja, hogy nincs benne félelem. Épp emiatt a mai futballban a személyiségeddel kell bizonyítanod, hogy megvan benned minden, ami a Real Madridhoz méltó játékossá tesz.”

„Ez nincs azonban így minden esetben. Néhány játékos érzelmi gondokkal küzd, ami sokkal fontosabb, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Amikor én voltam játékos, egy tehetséges labdarúgó bármikor megmutathatta, mire képes, de most változott a futball világa. Manapság egy játékos nem feltétlenül képes arra, hogy kitöltse a benne rejlő potenciált.”

„Minden nap beszélek a klubbal. A keretről alkotott elképzeléseink megegyeznek. Vannak részletek, amelyekben különbözünk, de erről szerintem nem most kell beszélni. Vannak sztárjátékosaink, de nem fogom mindannyiukat felsorolni. Courtois, Carjaval, Nacho, Alaba… Valakit biztosan kihagyok. Karim, Bale, Hazard. A csapatot igazi klasszisok alkotják. Össze kell dolgoznunk. Ezt az elköteleződést várom el és adom át a játékosoknak. Azok a sztárok nyerhetnek trófeákat, akik képesek a többiekkel dolgozni.”

Átigazolási piac

„Nem izgat annyira, hogy mi fog történni az elkövetkezendő tíz napban, mert nagyon erős keretünk van, csak edzeni szeretném őket, engem ez tesz boldoggá. Csak és kizárólag a csapatomra fogok koncentrálni a következő tíz napban.”

Cristiano Ronaldo

„Nincs mit mondanom az ügyről azután, hogy a klub és az én vízióm a keretet illetően megegyezik. Csak a jövőre konentrálunk. Ha az emberek a Real Madridra gondolnak, mindig eszükbe jut Cristiano. A segítségével sok trófeát nyertem a klubbal, mindig a legjobbakat kívánom neki.”

Ødegaard

„Amikor beszéltem vele, szó volt a helyéről és a versenyről a csapaton belül, ezt követően hozta meg a döntést a családjával. Azt szeretném üzenni neki, hogy ittléte alatt igazán profi mentalitással állt a munkához. Jól ismeri az Arsenalt, szerintem jól fog teljesíteni Angliában.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…