Benzema: Büszke vagyok arra, hogy itt maradhatok

A francia támadó a szerződéshosszabbítása kapcsán beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával.

„Büszke vagyok a karrieremre, büszke vagyok arra, hogy meghosszabbíthattam a szerződésem és a klubnál maradhatok, amely számomra, ahogy mindig is mondtam, a világ legjobbja. Továbbra is keményen fogok dolgozni és jól fogom érezni magam, mivel itt minden egyes nap hatalmas élvezet számomra.”

„Nem figyelem a statisztikákat. Egyszerűen jól érzem magam a pályán. Nagyon örülök, ha gólt szerzek, gólpasszt adok, vagy olyan dolgokat csinálok, amelyekkel a szurkolók elégedettek. Nyilvánvalóan visszatekintek majd ezekre a visszavonulásom után, de most csak élvezem a mindennapokat, edzéseket, meccseket, mivel a Real Madridban azért játszol, hogy történelmet írj.”

„Hosszú idő telt már el azóta, hogy aláírtam a klubhoz, de természetesen emlékszem rá. A szüleim, az ügynököm hívtak, és szóltak, hogy azonnal menjek át. Nem akartam, de amikor megérkeztem, ott volt Florentino, az ember, aki elhozta Zizou-t, Ronaldót és a Galaktikusokat a klubhoz. Ránéztem és nem tudtam megszólalni. Annyit kérdezett, hogy szeretnék-e a Real Madridban játszani, én pedig azt mondtam, hogy igen. Amikor visszatekintek arra, amit a Madriddal elértem, büszkeség tölt el.”

Benzema

„Nem tudom, hogy mi az itteni karrierem csúcspontja, mivel minden évben megpróbálom felülmúlni az előzőt. Ha egy évet kellene kiemelnem, nem tudnék választani. Nem tudnék mi mondani, mivel minden évben egyre többet akarok elérni.”

„A Madrid mindig a világ legjobb klubja marad, de szerintem abban a korszakban, amikor megnyertük a BL-t, mi voltunk az a csapat, amelyik… Még nem is mondanám, hogy verhetetlenek voltunk, de az, hogy négyszer megnyertük a BL-t, az valami nagyon különleges teljesítmény. Nagyon nehéz megnyeni a sorozatot, nekünk pedig sorozatban háromszor sikerült. Ott hagytuk a névjegyünket egy korszakon azzal a csapattal, és a jövőben is ott fogjuk majd hagyni.”

„Nagyon vigyázok magamra otthon, a munkában pedig még inkább. Figyelek az étkezésre, speciális munkát végzek a konditeremben. Apró részletek teszik lehetővé, hogy kimenj a pályára és meg tudj csinálni dolgokat akár edzésen, akár mérkőzésen.”

„Ancelotti nagyon jó edző. Senkinek nincs kétsége efelől. Azt kéri tőlem, hogy játsszam a játékomat. Beszélgetünk az edzések előtt, szeretné látni, hogy hogyan érzem magam, megbeszéljük, hogy mit kell másképp csinálnom a pályán. Minden az edző és a játékos kapcsolatán múlik, de jól érzem magam a kezei alatt.”

„Nagy szükségünk van a szurkolóinkra, mivel a stadion nélkülük teljesen más hely. Remélem, hogy hamar visszatérhetnek, és hozzásegíthetnek bennünket néhány trófea megnyeréséhez. Szükségünk van rájuk.”

„Hogy mit jelent nekem ez a címer? A világ legjobb klubját. Ez egy valóra vált álom számomra, szerencsés vagyok, hogy minden egyes nap megélhetem az álmomat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK