Gareth Bale újabb pálfordulása

A nyári felkészülési időszak során Gareth Bale hozzáállásában újabb fordulatot lehetett észrevenni, ezúttal viszont a lehető legjobb irányba, mind a madridisták, mind Carlo Ancelotti legnagyobb örömére.

A walesi támadó kapcsolata az elmúlt években olyannyira megromlott a klubbal, hogy szinte elképzelhetetlen volt, hogy valaha ismét habfehérben lépjen pályára, most azonban már a bajnokság első fordulójában szerephez jutott, méghozzá kezdőként.

„Teljesen megváltozott, talán még külsőre is” – tartja a szóbeszéd Valdebebasban.

Az egykori Bale, aki többnyire csak fizikailag volt jelen a csapatban és a jelenen kívül mással nem foglalkozott, mára már a múlté. Egy a Zidane irányítása alatti időkben csak az árral sodródó, fásult játékosból Ancelotti érkezésével ismét céltudatos, összeszedett és a keret egyik legnyitottabb tagjává avanzsált.

bale-training-2021-08-19

A 32 éves játékosról, akivel kapcsolatban egykor még olyan híreket is lehetett olvasni, hogy az idény végén visszavonulna a klubfocitól, most olyan visszajelzéseket hallani, miszerint ismét élvezi az edzéseket és viccelődik a csapattársaival. Annak ellenére, hogy nem vesztette el egykori 11-es mezszámát, az új 18-as számmal egy új Bale-t is megismerhetünk, aki a beszámolók szerint a válogatottbéli és egykori blanco önmagát idézi. 

Természetesen a másik visszatérőt, Carlo Ancelottit is láthatóan felvillanyozza a walesi pálfordulása, ami feltételezhetően nem csak a véletlen műve, figyelembe véve azt, hogy Bale az olasz edző első Madridban töltött periódusa alatt volt talán karrierje eddigi legjobb formájában.

Többek szerint Ancelotti pontosan tudja, mire van szüksége Bale-nek a pályán és azon kívül is. Az olasz trénerrel való 2 évnyi együttműködése alatt Bale a 2013-14-es idényben 44 mérkőzésen 22 gólt, míg a 2014-15-ös idényben 48 mérkőzésen 17 gólt szerzett. Ezek mellett még összesen 31 gólhoz járult hozzá előkészítő szerepkörben.

Kétségtelen, hogy a madridi rajongók is örülnének egy eredményes visszatérésnek Bale részéről, hogy aztán ismét olyan gólokat láthassanak tőle, mint 2014-ben a Spanyol Szuperkupa vagy éppen a Bajnokok Ligája döntőjében. Jelenleg a játékos élvezi a helyzetét Valdebebasban és az edzője is szívesen számít rá feltehetően az utolsó királyiaknál töltött szezonja során.

A sok pozitívum ellenére Ancelotti továbbra sem teljesen elégedett a walesivel, és különösen védekezésben várna többet Bale-től. Hogy ebben mennyit sikerül fejlődnie, majd idővel kiderül, mint ahogy az is, hogy vajon meddig tart majd a játékos második fénykora.

Bale-training-2-2021-08-19

Mourinho

Bale hozzáállásában és magatartásában mutatott változásához minden bizonnyal kulcsfontosságú szerepben járúlt hozzá Ancelotti azzal, ahogy kezeli a walesit és kész akár egyedi bánásmódban is részesíteni őt.

Amikor tavaly kölcsönbe ment a Tottenhamhez, Bale szabad kezet kért Mourinhótól. Egy kifejezetten rá szabott edzéstervet szeretett volna követni, ami a mérkőzés előtt 2 napnyi intenzív, a meccs előtt pedig egy könnyedebb tréningből állt.

A portugál mester hosszas vonakodás után végül engedett Bale kérésének, az egyedi edzésterv eredménye pedig szemmel látható volt. Bale sokkal hatékonyabbá vált a szezon második felére, és végül 16 góllal zárta az idényt, ami több mint amennyit a királyiaknak termelt a 2017-18-as szezon óta.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK