Courtois: A kapuból kell segítenem a csapat munkáját

A belga hálóőr a szerződéshosszabbítása után beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával. Mint ismeretes, Courtois 2026-ig írt alá a Real Madriddal.

„Elégedett vagyok. A Real Madridhoz aláírni egy álom valóra válása volt, és ugyanez igaz most is, hogy újabb öt évre írok alá. Ez mind a befektetett kemény munkának köszönhető, én pedig továbbra is történelmet szeretnék írni a Real Madriddal.”

„A legjobbamat akarom nyújtani minden egyes nap az edzéseken és azon kívül is, hogy a lehető legjobb képet közvetítsem a Real Madridról. Ez a klub mindig trófeákat akar nyerni, és a maximumot várja el tőled minden egyes meccsen.”

„Sok tapasztalatot szereztem már itt. Azt is megtanultam, hogy miként kezeljem a nyomást, ami a Real Madridban való szerepléssel jár, mivel ettől jobb játékossá és jobb emberré is válhatsz. Ugrásszerűen haladtam előre az itt töltött időm során, továbbra is javulni akarok és segíteni akarom a csapatot.”

„A tíz mérkőzés, amelyet a lezárást követően megnyertünk, különleges volt a helyzet miatt, és ez a sorozat segített hozzá minket a bajnokság megnyeréséhez. Az előző idény is jól sikerült nekem, tovább tudtam javulni, és remélem, hogy ezt a csapat segítése érdekében folytatni tudom.”

Courtois

„Bármit is mondanak, nem vagyok annak a megszállottja, hogy a világ legjobbja legyek. A legfontosabb számomra a csapat segítése a mindennapos kemény munkával, amelyet Valdebebasban és a meccseken végzek. Ha a legjobbnak tartanak, az remek, de akkor is tovább kell dolgoznod és fókuszálnod kell, mivel minden megváltozhat egyetlen pillanat alatt, és biztosítanod kell, hogy te mindent beleadtál. Én a csapat győzelmére koncentrálok, minden erről szól.”

„Amikor támadunk, akkor fordítva gondolkodom. Azon jár az eszem, hogy mi történne, ha elveszítenénk a labdát az adott pillanatban. Biztosítanom kell, hogy a védők ne hagyjanak üresen csatárt, hogy folyamatosan résen legyenek, és megpróbálok fejben elképzelni egy lehetséges kontratámadást. Amikor védekezünk, megpróbálom biztosítani, hogy rendezettek legyünk, hogy mindenki kommunikáljon, rövid és direkt üzenetekkel. Fontos egy kapus számára, hogy ezt megtegye, ahogy az is, hogy bármikor közbe tudjon avatkozni, ha szükséges.”

„Továbbra is meccseket akarunk nyerni, nekem pedig segítenem kell a csapat helyezkedését. Ancelotti azt szeretné, ha jobban bevonódnék ebbe. Hátulról kell irányítanom a csapatot, segítenem kell a rendeződést. Nagyszerű élmény vele dolgozni, ez egy teljesen más típusú edzés, tanulni pedig mindig nagyon jó dolog.”

„Arra koncentrálunk, hogy minden sorozatban jó idényünk legyen. Nagyon fontos, hogy jól kezdjük a bajnokságot. Nehéz volt az Alavés elleni meccs, most pedig a Levante és a Betis ellen fogunk játszani idegenben. Nem könnyű három idegenbeli meccsel kezdeni. Nyernünk kell, majd szeptemberben visszatérünk a Bernabéuba, hogy a szurkolóink előtt futballozzunk. Hiányoztak nekünk. Keményen dolgozunk, ez megmutatkozott az erőnlétünkön az Alavés ellen. Folyamatosan mentünk előre, a 95. percig nyomás alatt tartottuk őket. Fontos, hogy ezt meg tudjuk tenni.”

„A Bernabéuban játszani telt ház előtt különleges dolog. Ezt már több mint másfél éve nem tehettük meg, és ez kemény volt, mivel a szurkolóink segítenek nekünk meccseket nyerni. Mindannyian nagyon várjuk, hogy visszatérjünk a Bernabéuba a Celta elleni mérkőzésre, és megnyerjük a három pontot a szurkolóink előtt. Hala Madrid!”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK