Ancelotti: Ha Benzemát csak egy csatárnak hívjuk, az nem mondja el a teljes történetet róla

A Real Madrid nagyarányú győzelmet aratott az Alavés otthonában, a mérkőzést követően pedig a csapat régi-új trénere értékelte a látottakat.

„Egy olyan mérkőzést láttunk, melynek az első félidejében az intenzitás nem volt megfelelő, de a második játékrészre sikerült szintet lépni. Nagyon gyors védőink vannak, így feljebb tudtok tolni a letámadásainkat. Ugyanakkor ez csak az első meccs, még sokat kell dolgoznunk mindenen, és így is teszünk majd. Nagy intenzitással akarunk játszani a labda birtoklása közben, illetve olyankor is, amikor nincs nálunk a játékszer. Ehhez meg is van a megfelelő kvalitásunk.”

„Az első félidőben lassúak voltunk. A dolgok a második játékrészben változtak meg, az intenzitás mellett a minőség is fejlődött. Benzema góljának köszönhetően terület nyílt előttünk, és Hazard is jó munkát végzett. Nehéz volt jól helyezkedni az ellenfél kapuja környékén, mivel az Alavés nagyon jól védekezett. Ami a balhátvéd pozícióját illeti, nagyon sok lehetőségem van. Alaba, Marcelo, Mendy és Miguel is. Sőt még Nacho is képes ott játszani.”

„Benzema a csapat befejező játékosa, emellett megvan az a képessége, aminek köszönhetően szuperül olvassa a játékot. Nagyon jól mozog, sokat segít a labdabirtoklásban. Ha egy egyszerű támadónak hívjuk, az nem mondja el róla a teljes történetet, hiszen ő egy nagyon összetett játékos, briliáns személyiséggel. Ha össze kellene hasonlítanom azzal a Karimmal, akit évekkel ezelőtt ismertem, akkor nagy lenne a különbség. Sokkal összetettebb most és a személyisége is nagyon sokat fejlődött.”

„A csapat nagyon keményen dolgozott az előszezon során. Tényleg, mindenki. Minden egyes játékos beleadott mindent. Bale is teljesen elhivatott, és úgy gondolom, még fejlődni is fog, hiszen az erőnléte még nincs a csúcson. Lenyűgöz engem, érzem, hogy nagyon szeretne jól teljesíteni.”

„Számomra védőtípus van a futballban: az optimista és a pesszimista. Nacho az utóbbi csoportba tartozik, mert abban hisz, hogy bármikor történhet bármi a meccs folyamán. Ez a mentalitás segít neki abban, hogy mindvégig koncentrált tudjon maradni.”

„Vini nagyon veszélyes az egy az egy elleni helyzetekben, ez pedig nagyon fontos számunkra. Elmondtam neki, hogy támadóként nagyon nehéz úgy gólt szerezni, hogy előtte négy vagy öt alkalommal is érintette a labdát. Kifejtettem, hogy csak egy vagy két labdaérintésre van szüksége, ez minden. Még nagyon fiatal, sokat fog fejlődni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…