2022. June 30., Thursday

Ancelotti: Egy kiélezett versenysorozat elé nézünk, amely megnyeréséért komolyan meg kell küzdenünk

  • M. László (mrazo)
  • Aug. 13, 2021, 7:15 p.m.
Az olasz mester a 2021/2022-es spanyol bajnoki idény első sajtótájékoztatóján vett részt, ahol elemezte a felkészülési időszakot, a jelenlegi keretet és szót ejtett néhány játékos helyzetéről is.

Felkészülés

Az előszezon rendben lezajlott, felmértük a játékosok állapotát, intenzív edzésekkel felkészítettük őket az előttünk álló időszakra. Mindenki hozzáállása megfelelő volt. Rengeteget dolgoztunk, a játékosok jól teljesítettek és elkötelezettnek bizonyultak. Olyan játékosok felépülésére várunk, mint Carvajal, vagy Mendy, gondok adódtak Marceloval, de ő is hamarosan rendelkezésünkre áll majd. Készen állunk a LaLiga rajtjára, amely kiemelten fontos számunkra. Természetesen az összes sorozat nagyon fontos, az a célunk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a győzelemért. Az idei egy kiélezett bajnoki szezon lesz, ütőképes csapatokkal. Komoly erőfeszítésekre lesz szükség az elsőségért vívott küzdelemben. De mindig is ez jellemezte a spanyol bajnokságot. Szívemnek kedves ez a bajnokság, megvan a saját karakterisztikája. A bajnoki cím mindannyiunk számára egy fontos cél.

Ødegaard és Vallejo mezszámok nélkül

Nem szakmai döntésről van szó, csupán a jelenlegi helyzet nincsenek még regisztrálva. Egyelőre nem tudtunk mindenkit regisztrálni, a végleges keret szeptember 2-ig áll majd össze. Ødegaard jól teljesített, de elmondtam neki, hogy nagy a verseny a középpályán és ő egyelőre nincs regisztrálva. Csak két játékost nevezhettem erre a fordulóra és én Bale-t, illetve Jovićot választottam.

Bale

Kivételes játékos. Lehet, hogy az elmúlt időszakban nem teljesített az elvárt szinten, de amit most, e kezdeti időszakban tapasztaltam, pozitív. Minden nap láttam edzeni. Ha jól teljesít, nem kérdés, játszani fog, ha nem teljesít jól, akkor majd más játszik helyette. A lehetőség mindenkié, a versenyhelyzet ösztönzőleg hat mindenkire. Az elmúlt egy hónapban kiválóan teljesített, de meglátjuk, hogy mit nyújt majd a pályán.

Csapat

A Bajnokok Ligája megnyerése sem lehetetlen. Igaz, hogy más csapatok sikerrel és sokat igazoltak, de a jelenlegi átigazolási időszak kissé komplikált. A csapatunk erős és rengeteg a lehetőségünk. Olyan keretünk van, amely a világ bármely csapatával képes felvenni a versenyt. Ha az edző el tudja érni, hogy minden játékosa 100 %-ot nyújtson, akkor tényleg nincs miért aggódni. Az átigazolási szezon augusztus 31-én zár, jelenleg nem tudom megerősíteni, hogy a mostani a végleges játékosállomány. 

Isco

Remek teljesítményt nyújtott. Elkötelezett, elszánt, készen áll a játékra. Az előző éveket nincs módomban összevetni, hiszen nem én ültem a padon, de most azt látom, hogy Isco küzd a helyéért. A fiatalok is készen állnak és szükségem is van rájuk. Szerencsére remek az együttműködés az utánpótlással, minden nap egyeztetek Raúllal. Meglepett, hogy ennyi tehetséges játékos van a Castillában.

Hazard

Remek állapotban tért vissza. Tíz napja dolgozik a többiekkel, s nekem úgy tűnik, rendben van, készen áll a játékra. Fontos láncszem a csapatban. Meggyőződésem, hogy hamarosan a legjobb formájának örvendhetünk.

Gólok

Ez egy olyan égető probléma, amelyre feltétlen megoldást kell találnunk. Benzema az előző szezonban sok gólt szerzett, de ebben a tekintetben kollektívaként kell működnünk. Támadó futballra kell törekednünk annak érdekében, hogy több lehetőséget teremtsünk az ellenfél kapuja előtt. Az olyan játékosok, mint Vinícius, Rodrygo vagy Jović, illetve a középpálya, magukban hordozzák a gólszerzési lehetőséget.

Az öt csere

Üdvözlendő az öt cserelehetőség. Élvezetesebbé teszi a játékot, hiszen bő a keret, és a cserék sokat segíthetnek a mérkőzések végén is.

Miguel Gutiérrez

Miguel egy tehetséges szélső, aki lejátszott már néhány mérkőzést, s láthatóan nem okoz neki problémát madridi színekben pályára lépni.

Tebas nyilatkozata

Nagyon meglepett az a hangvétel, ahogy a Real Madriddal kapcsolatban megnyilvánult. A Real Madrid mégis csak a Real Madrid. A bajnoki címért keményen meg kell küzdeni, mint mindig. A spanyol bajnokság évről évre kiélezett. Szeretem ezt a bajnokságot, tele van olyan csapatokkal, amelyek focizni akarnak.

Al-Khelaïfi kijelentése

Még mindig jó kapcsolatot ápolok vele, remek lehetőséget biztosított a számomra, hogy megismerjem azt a klubot. Ugyanakkor nem tudom, mit gondol Mbappéról.

Mbappé

Sajnálom, de erről a témáról nem fogok beszélni. Természetesen napi szinten egyeztetek az elnökkel és mindent megbeszélünk egymással. Nem szeretek olyan játékosról beszélni, aki nem a csapatunk tagja. A sajátjaimról szeretek beszélni. Szeretem ezt a csapatot, mert a veteránok és a fiatalok megfelelő elegye. Rengeteg a bizonyítási vágy és a lelkesedés. Sok figyelemre méltó játékost ismerhettem meg, mint Arribas, Blanco, Miguel, Marvin vagy Chust. Modrić elszántan érkezett, Casemiro sokat fejlődött az utolsó találkozásunk óta, Kroos-nak jelenleg van némi problémája, amelyet meg kell oldanunk. És itt van Benzema. Nem tűnik helyesnek olyasvalakiről beszélni, aki nincs velünk, kivált nem azokkal szemben, akik jelenleg a csapatot alkotják és akiket egytől egyig szeretek. Öröm őket edzeni látni.

Messi

Meglepett a távozása, gyermekkora óta a Barcelona játékosa. Az persze sosem lep meg, ha egy játékos csapatot vált. Tiszteletben tartom mind a klub, mind a játékos döntését. Mi a Barcelonával, a világ egyik legjobb klubjával vagyunk versenyben. Ezen nem változtat, hogy Messi ott van, vagy sem. A mi dolgunk, hogy legyőzzük őket.
 


Hozzászólások

Tabella