Alaba: Számomra ez a világ legnagyobb klubja

Az osztrák védő első interjúja a Real Madrid játékosaként.

„Ez egy valóra vált álom számomra. Ez a világ legnagyobb klubja, büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. Csak annyit mondhatok, hogy alig várom, hogy magamra öltsem a mezt és gólokat szerezzek a Real Madridban.”

„Először is leszögezném, hogy személyesen én döntöttem úgy, hogy megteszem ezt a lépést a karrieremben, annak érdekében, hogy játékosként és emberként is fejlődni tudjak. Számos ajánlatot kaptam, de számomra az egyetlen opció a Real Madrid volt. Ez egy valóra vált álom, a világ legjobb és legnagyobb klubjában lenni pontosan egy olyan kihívás, amilyet kerestem.”

A négyes mez: „Beszéltem erről a klubbal. Felajánlották nekem ezt a számot, mivel épp nem volt másik szabad mezszám. Tudom, hogy ez a szám mit jelent a klubnak. Megtiszteltetés viselni, ez is egy olyan dolog, ami motivál engem. Ez a szám az erőt, a vezetői képességet reprezentálja, mindent bele akarok adni ezért a mezért.”

Mit adhatsz a csapatnak? „Nem azért vagyok itt, hogy összehasonlítsanak másokkal. Azért vagyok itt, hogy David Alaba legyek, és ez továbbra is így maradjon. A képességeimet tudom hozzátenni, meg fogom próbálni az erősségeimet beleadni a közösbe, emberi oldalról pedig megpróbálom majd magamat adni.”

Alaba

Santiago Bernabéu: „Nagy öröm számomra szurkolók előtt játszani. Már játszhattam a Bernabéuban a Bayern játékosaként, nem is egyszer, és mindig nagy örömmel töltött el. A Bernabéu hangulata mindig fantasztikus volt, nagyon örülök, hogy ezt a mezt viselhetem.”

Ancelotti: „Nagyon sajnáltam, hogy Zidane távozott, de egyben nagyon örültem annak, hogy Ancelotti lett az új edző. Jól ismerem őt a müncheni időszakomból. Találkoztam vele néhány perccel ezelőtt, és nagyon örülök, hogy újra együtt dolgozhatunk. Csak néhány percet beszéltünk, de nem igazán a futballról.”

Pozíció: „Egy sokoldalú játékos vagyok, nem titok, hogy több poszton is bevethető vagyok. A döntés az edzőé, bízom benne. Rajta múlik, hogy hol játszom. A három védős rendszer is attól függ, hogy épp hol van szüksége az edzőnek a játékosokra. Úgy gondolom, hogy holnap lesz az első edzésem. A következő napok beosztása meglehetősen sűrű, de nagyszerű emberek vesznek körül. A lehető leggyorsabban szeretnék megismerkedni a csapattal, jelenleg nagyszerűen érzem magam.”

Nyelv és Kroos: „Ismerek néhány szót még a Bayernből, mert voltak spanyol csapattársaim, és ilyenkor ragad valami az emberre. Megpróbálom a lehető leghamarabb elsajátítani a nyelvet, hogy kommunikálni tudjak a többiekkel. Beszéltem Tonival, nagyon örültem, hogy újra találkoztunk. A Real Madrid történelme és az elmúlt időszak sikerei is olyan dolgok, amikről Toni mesélt nekem, de amit amúgy is ismer mindenki. Számomra ez a világ legnagyobb klubja.”

Emlékek a Real Madridról: „Ez egy jó kérdés. A gyerekkoromig kell visszamennünk. Mindannyian tudjuk, hogy mit jelent ez a klub. Óriási, és az egész világon ott van. A fehér mez, a „Real” szó… Nagyon fiatalon Bécsben éltem, és sokszor találkoztam a csapatról szóló képekkel, információkkal. Most pedig itt vagyok. Ez nagyon különleges.”

Sergio Ramos: „Egy évtizedet töltött el itt, igazi vezérré vált, miközben ezt a számot viselte. Mindenki tisztában van ezzel. Tegnap azt mondták, hogy ez az egyetlen szabad szám, én pedig nem szerettem volna elkezdeni más játékosokkal arról beszélni, hogy átadnák-e nekem a mezszámukat. Ez most egy nagy motiváció számomra, szeretném megfelelően képviselni és megtisztelni. Ezt már elmondtam néhányszor. De azt is szeretném újra elmondani, hogy nem azért vagyok itt, hogy másokhoz hasonlítsam magam. Meg akarom mutatni az erősségeimet, és továbbra is szeretnék David Alaba maradni.”

Varane: „Imádtam volna Ramos mellett játszani, hiszen ahogy mondtam, ő több mint egy évtizeden át klasszis játékos és vezér volt itt. De Varane-nal is nagyon szeretnék játszani. Hosszú éveken át kiválóan teljesített. Nagyszerű védő, kiváló kvalitásokkal.”

Mbappé: „Ő egy világklasszis játékos. Ez vitathatatlan. Mindannyian tudjuk ezt, de ezt a kérdést inkább másnak kellene feltenni, nem nekem.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK