2022. June 30., Thursday

Marcelo: Megtiszteltetés és egyben nagy felelősség is a Real Madrid kapitányának lenni

  • Doman Gergő
  • July 10, 2021, 10:15 p.m.
Marcelo 16. szezonjára készül a Real Madriddal. Ez az idény viszont minden eddiginél különlegesebb lesz a brazil hátvédnek, ugyanis ő a csapat első számú kapitánya. Marcelo a Real Madrid hivatalos honlapján mesélt arról, mit jelent neki a csapatkapitányi karszalag és megosztotta gondolatait a következő szezonról is.

Csapatkapitány
"Egyszerre hatalmas megtiszteltetés és felelősség a világ legnagyobb klubjának a kapitányának lenni. Elképesztően szerencsés vagyok. A Real Madrid játékosaként minden reggel azzal a vággyal ébredsz, hogy fejlődj és folyamatosan jobb legyél. Már régóta itt vagyok, de ez a vágy mindig velem van, egyszerűen csak jobbá szeretnék válni. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön az új szezon."

Az álmok
"Az eddigi idényekben rengeteg dolgot tanultam, mindig volt valami új. Most azért vagyok még izgatottabb, mert a Real Madrid kapitányaként vághatok neki a 2021/22-es idénynek. Egy újabb álom, ami valóra vált. Amióta itt vagyok, azóta minden tőlem telhetőt megtettem ezért a címerért."

Felelősség és motiváció
"Mindig is próbáltam a szenvedélyemből és a felelősségtudatomból átadni a fiataloknak, és azoknak is, akik már régebb óta vannak a klubnál. Egymás támogatása mindig jól jön. Mindig azon dolgozom, hogy új dolgokat tanuljak, és ebben sokat segítenek a csapattársak is. Kapitányként nekem kell kiállnom a csapatért, és ahogy korábban mindig, úgy ezután is segítem őket, amiben tudom.

A felkészülés
"Az előszezon a futball és a fizikai munka egyvelege, ami az első naptól nagy elvárásokat támaszt felénk. Jól érezzük magunkat, nagyon várjuk már az első meccsünket, de addig is keményen dolgozunk. Mindenünk adott ahhoz, hogy sikeres szezont fussunk."

Gondolatok a szezon előtt
"Tisztában vagyunk vele, hogy nem egyszerű túltenni magunkat azon, hogy egyetlen trófeát sem nyertünk az előző szezonban. De a végsőkig küzdöttünk. Biztos vagyok benne, hogy valamit nyerni fogunk. Van még néhány játékos, aki a szünetét tölti, de rendkívül motiváltak és boldogok vagyunk."

Carlo Ancelotti
"Minden edzésen sokat tanulunk tőle, sokat beszélget velünk. Nagyon jó vele és az egész edzői stábbal a közös munka."

Tanítani a fiatalokat
"A tanítás helyett inkább úgy mondanám, hogy próbálok segíteni nekik azokban a dolgokban, amiket én már megtapasztaltam, de ők még nem. Legyen szó az edzésekről, a labdajáratásról, arról, hogy mit mond a mester, vagy mit kér az erőnléti edző. Ezek teljesen normális dolgok, tisztában vagyunk azzal, hogy az itt lévő fiatalok mindannyian minőségi játékosok. Nagyon fontos, hogy minden nap tanuljunk valami újat."


Hozzászólások

Tabella