Asensio: Már biztosan állíthatom, hogy 100%-os állapotban vagyok

Marco Asensio a MARCA-nak adott interjúban beszélt arról, mekkora büszkeség számára, hogy Spanyolország színeiben szerepelhet az olimpián, és hogy hogyan élte meg az elmúlt 2 évét nagyban befolyásoló sérülését.

A spanyol szélső nem sokkal azután, hogy teljesen felépült a 2019 nyarán összeszedett térdszalag-sérüléséből, idén már nem máshol, mint a tokiói olimpián találhat vissza régi formájához és alkothat maradandót. 

Azok után amiken átmentél az elmúlt 2 évben, biztosan hatalmas öröm számodra, hogy szerepelhetsz Spanyolország olimpiai csapatában.

Nem mindenkinek adatik meg, hogy részt vehessen az olimpián, így azt hiszem, ez bármelyik sportolónak nagy szó lenne. Nekem és a csapattársaimnak ez most megadatott és már nagyon várjuk a tornát.

Előfordulhat, hogy ismét a régi Marco Asensiot láthassuk ezeken a meccseken?

100%-ban felépültem és nagyon jól érzem magam. A mini előszezonom több mint bíztató volt, így remélem minden rendben lesz. Ezért dolgozom. Az olimpia számomra és a csapat számára is nagyon fontos. Már alig várom.

Megijesztett a sérülésed?

Teljes mértékben. Még sosem voltam korábban sérült, most pedig ráadásul egy olyan sérülésem volt, ami sok aggodalomra adott okot. Az elején még nagy hatással vannak rád az ilyenkor szükséges műtétek. Utána már kezded megszokni és tudomásul veszed a hátralévő dolgokat. Ennek ellenére több pozitívum ért, mint negatívum. Több időt tölthettem a családommal és olyan dolgokat tudtam meg magamról, amelyekkel tisztában voltam, hogy megvannak bennem, de mégis úgy érzem, hogy ezzel a sérüléssel sikerült igazán feltárnom őket. Ezalatt sikerült érettebbé is válnom.

Voltak olyan szokásaid, amelyeken esetleg változtatott?

Sok újat tanultam és a testemet is jobban kiismertem. Mindent megtettem, hogy a lehető legjobb formámban térhessek vissza. Egyetlen edzést sem hagytam ki a felépülés során. Nap mint nap, már-már beteges szinten foglalkoztam a térdemmel, illetve a fizikumommal és mára már biztosan állíthatom, hogy újból 100%-os vagyok.

Sikerült már beszélned Carlo Ancelottival arról, hogy augusztusban számíthat majd rád?

Igen, volt már egy rövdebb beszélgetésünk, amiben sok pozitívummal látott el, emellett tudom, hogy rengeteget tanulhatok tőle, mivel hatalmas tapasztalata van. 

Mondhatjuk, hogy a jövő évi, katari világbajnokságon való szereplés a célod?

Ez mindig csodálatos, de még sok hónapnyira van. Oroszországban már volt lehetőségem a világbajnokságon szerepelni, ez olyas valami, amit egyetlen másik tornával sem lehet összevetni. Ez a legnagyobb nemzetközi labdarúgó esemény, amin remélem, ismét részt vehetek majd.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK