Nacho: Nem tudom elképzelni az életem a Real Madrid nélkül

A Real Madrid hivatalos honlapja készített interjút a sajátnevelésű védővel, aki tegnap hosszabbította meg szerződését 2023-ig a klubbal.

„A Real Madrid az otthonom. A klub segített a fejlődésemben, illetve megtanította számomra azokat az értékeket, amelyek szükségesek az élethez, valamint átlendítenek mindenen, ami az utamba kerül. Nem tudom elképzelni az életem a Real Madrid nélkül, mert szinte a fél életemet itt töltöttem. Minden egyes év pozitív ennél a klubnál, ami az otthonom, és ez tesz boldoggá. Nagyon büszke vagyok, hogy még több éven át itt lehetek.”

„Emlékszem, ideges voltam a legelső napon, amikor csatlakoztam a klubhoz és amikor először beléptem az edzőkomplexumba. Most, amikor a társaimmal edzek és nyerjük a meccseket, valamint a trófeákat, hatalmas büszkeséget érzek, valamint vágyat az újabb győzelmek iránt. Az a mez, amit a debütálásodkor viselsz, egy nagyon különleges darab, az enyém a szüleim házában van. Bekereteztettem és nekik ajándékoztam, hiszen egész életükben keményen dolgoztak azért, hogy én most itt lehessek. Ugyanakkor minden egyes apró részlet, minden darab, ami a saját házamban található, nagyon különleges számomra, hiszen mind azt jelzi, hogy akkor valamilyen nagyszerű dolog történt velem ennél a klubnál. Biztos vagyok benne, hogy amikor idősebb leszek, a gyerekeim értékelni fogják mindezt, és ki tudja, talán az unokám még át is élheti ugyanezt.” 

„Nagyon nagyra értékelem mindazt, amit átéltem ennél a klubnál, és évről évre egyre értékesebbnek tartom. A Bajnokok Ligája megnyerése egy nagyon nehéz kihívás, és amit ez a csapat néhány éve véghez vitt, a három egymást követő győzelem, öt éven belül négy elsőség… egy igazi mérföldkő. Ahogy telnek az évek, egyre nagyobb jelentőséggel bír mindez, hiszen rájössz, hogy a futball nagyon összetett és valójában rendkívül nehéz győzni. Ezek különleges pillanatok, amiket labdarúgóként megpróbálsz megismételni, ugyanakkor tudod, hogy ez mennyire nehéz feladat.”

„Hogy évekig magas szinten tudj teljesíteni, nagyon oda kell figyelned az étkezésedre, a pihenésre, valamint arra, hogy egy normális életet élj. Ez teszi lehetővé, hogy 100 százalékot tudj nyújtani a meccseken, de természetesen az edzések is rendkívül fontosak. Megpróbálok figyelni magamra, a cukorbetegségem miatt pedig ez duplán igaz.”

„A mérkőzések közben feszült és izgatott egy játékos, de a pályán kívül csak egy átlagos srác vagyok. Nyugodtság jellemez, szeretem, ha a családom ott van körülöttem. Úgy gondolom, hogy egy teljesen normális, átlagos személy vagyok, aki szeret a családjával és a barátaival lenni.”

„Carlo Ancelotti egy fantasztikus edző, aki nagyszerű együtteseket irányított már. Ezekkel a játékosokkal lényegében ő nyert először Bajnokok Ligáját itt, a Real Madridnál. Nagyon kemény kihívások várnak ránk. Trófeákat akarunk nyerni, hiszen ez a klub ezt követeli meg, és ez a mi saját felelősségünk is. A játékosok nagyon örülnek Carlo visszatérésének.”

„Az előszezon hetei és hónapjai létfontosságúak a továbbiak tekintetében. Jól fel kell készülnöd, erőnlétileg fejlődnöd kell. Végig kell küzdened ezt a fájdalmakkal teli időszakod, hogy aztán meg tudj felelni a kihívásoknak.”

„Egy valódi álom a Real Madridban játszani. Gyerekként arról álmodozol, hogy álmaid klubjában szerepelhetsz majd, számomra ez egyértelműen a Real Madrid. Arról álmodoztam, hogy egyszer majd pályára léphetek egy meccsen, most viszont elmondhatom, hogy már évek óta itt vagyok. Minden egyes meccs, amit a pályán élhetek át, egy megvalósult álom számomra.”

„A szüleim boldogok, ha a fiuk is az. Nagyon fontos számukra, hogy boldog legyek. Azt szeretnék, ha ott lennék, ahol én is lenni akarok, ez pedig a Real Madrid. Ez az otthonom. Itt a családom, itt vannak a barátaim, számomra nincs ennél jobb hely. A családom minden pillanatot követ, így tisztában vannak azzal is, hogy mikor érzem jól magam. Ez a szerződéshosszabbítás egy olyan dolog, amiben már évek óta reménykedtem, úgyhogy most én, valamint a családom is nagyon boldogok vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK