Mourinho: Hazard egy lenyűgöző játékos, borzalmas szorgalommal

José Mourinho az angol talkSPORT-nak adott egy interjút, amely során megosztotta a meglátásait többek között Hazard-ról és arról, hogy miért is fulladhatott kudarcba a belga sztár első két idénye a madridiaknál.

A „Special One” Chelseahez való visszatérését követően dolgozhatott együtt a belga szélsővel, akiről a tőle megszokott őszinteséggel kijelentette, hogy egy nagyszerű játékos, azonban ha edzésre kerül a sor, már vannak kivetni való dolgok vele kapcsolatban, és ennél is jobb játékos lehetne, ha a tehetségéhez kellő szorgalom is párosulna.  

Ennek ellenére Hazard a Premiere League egyik, ha nem a legjobb játékosa volt Mourinho második Stamford Bridge-en töltött periódusa alatt.

A nagyszerű teljesítményéne és a kékeknél felállított gólrekordja (110 gól és 92 gólpassz 352 meccsen) egy olyan üzletet eredményezett a Real Madriddal, amely végül akár a 140 millió fontot is elérheti.

A Cristiano Ronaldo pótlása érdekében létrejött üzlet azonban közel sem úgy sült el, mint ahogy azt remélték a spanyol fővárosban… Hazard a bemutatkozása óta a régi formája visszanyeréséért küzd, amin sem a sok elszenvedett serülés, sem pedig a láthatóan kifogásolható fizikai állapota nem segít. Hazard a 2019-es érkezése óta mindösszesen 5 gólt és 8 gólpasszt jegyzett 43 mérkőzésen.

mourinho-hazard-interju

Mourinho a talkSPORT egyik műsorában fejtette ki a véleményét Hazard-ról és a körülötte kialakult helyzetről.

„Hogy mi az igazság vele kapcsolatban? Pontosan az, amit látsz. Ő egy lenyűgöző játékos, borzalmas szorgalommal. El lehet képzelni milyen játékos lehetne belőle, ha kellő profizmussal állna az edzésekhez.”

„Összességében ő egy hihetetlen srác, családszerető ember, olyan mintha nem is a focisták jelenlegi generációjába tartozna, nagyon csendes és nagy hangsúlyt fektet a családjára, a gyerekeire, a szüleire egy nyugodt életet élve.”

„De minden reggel megjelenik a pályán… Bár túl sokat nem dolgozik.”

„Amikor a pályán van, akkor nem látod rajta a hétről-hétre befektetett kemény munkát, hanem csak a puszta tehetséget.”

„Ő így is egy nagyszerű játékos, de gondolj bele, hogy nagyobb erőbedobással mi válhatna belőle. Amikor a Real Madridba igazolt, azt gondoltam, hogy 'wow, ez a srác a világ legnagyobb klubjába igazol, ahol mindig a maximumot kell nyújtani és megtapasztalja az ezzel járó óriási elvárásokat. Ez a srác meg fogja nyerni az Aranylabdát, mert lenyűgöző, amit tud'.”

„Azonban ha az erőnlétét, a sebességét vagy a kondícióját nézzük, akkor még sokkal jobb játékos is lehetne, ha rendesen edzene. Amit jelenleg látunk az a puszta tehetség, ami idáig eljuttatta.”

„Mióta a madridhoz került, nagyon sok sérülése volt, viszont amíg az én irányításom alatt játszott a Chelseanél, talán egyetlen egyszer volt sérült, de az sem volt komolyabb. Most azonban a serülések szempontjából egy rossz sorozatba került, ami vélhetően zavarja.”

Azonban nem csak a Real Madrid, hanem a belga válogatott is szívhatja a fogát Hazard fizikuma miatt, mivel a csapat egykori arca, mára már a kezdőből is kikerült. A csoportmérkőzések közül mindösszesen finnek elleni találkozót töltötte végig a pályán, a többin csupán csereként számított rá Roberto Martinez.

mourinho-interju-hazard

Ennek ellenére Mourinho úgy gondolja, hogy a belga vörös ördögök nagy esélyesei a tornának, amiben Hazard-nak is kulcsszerepe lehet.

„Most visszatért a belga csapatba, visszatért a reflektorfénybe és érezhetően jó kapcsolatot ápol Roberto Martinezzel, még akkor is, ha eddig az esetek többségében csak csereként jutott szerephez.”

„Mindenesetre készen áll majd, hogy meccseket nyerjen a csapattal, tehát úgy gondolom, hogy a sorozat végére Eden a kezdőben fogja találni magát és a legjobb formáját fogja hozni.”

Forrás: talksport.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK