A Real Madrid tervei a nyári átigazolási időszakra

Carlo Ancelotti személyében egy új edző érkezését és egy kupákban hiányos szezont követően elsőre logikus lenne a nyár folyamán mélyebben a pénztárcába nyúlni és újabb elemeket hozni a már rozsdásodó szerkezetbe, azonban úgy tűnik a Real Madrid háza táján ez a nyár sem az egetrengető igazolások nyara lesz, persze ha Mbappé nem lesz elérhető. Az AS összefoglalója.

Több forrás is arról számolt be, hogy Ancelottinak nem voltak kifejezett kérései a csapat vezetősége felé a visszatérése előtt tartott pár órás megbeszélés során. Sőt mi több, a tárgyalás vasárnap délután vette kezdetét és már másnap véget is ért. Az olasz mester egyértelmű jeleit mutatta annak, hogy készen áll megbirkózni a jelenlegi körülményekkel. És ezek most minden eddiginél nehezebbnek tűnnek.

A 2020/21-es nyári ütemterv

Ancelotti már tisztában van azzal, hogy az anyagi helyzet nem teszi majd lehetővé, hogy kedve szerint költekezhessen. A szerződése végéhez érő, és így ingyen érkező David Alabán kívül nem várhatóak további igazolások, természetesen egy kivétellel, ha Kylian Mbappé is elérhetővé válik. A franciáén kívül egyelőre nem vetült fel más világklasszis neve a támadósor erősítése érdekében (hacsak egyfajta B tervként nem tekintünk a 200 millió euróra taksált Erling Hålandra).

Ancelotti

A csapat által kialakított ütemterv, inkább a saját játékosokra helyezi a hangsúlyt. Jelenleg 31 játékos alkotja az első csapat keretét, és ezt a számot Ancelottinak mindenképpen csökkentenie kell. Borja Mayoral és Reinier szinte biztosan marad kölcsönben a Roma, illetve a Borussia Dortmund együttesében. Úgy tűnik, hogy a lehetséges távozók listája is végleges, így Luka Jović, Brahim Díaz, Jesus Vallejo és Álvaro Odriozola is távozhat megfelelő pénzösszeg ellenében.

Maga Ancelotti kiemelt néhány játékost, akiknek az eladásából jelentős bevételre lehetne szert tenni, nem említve a fizetésükkel felszabaduló összeget. Ide sorolható Marcelo, Isco és Gareth Bale, valamint Dani Ceballos és Martin Ødegaard is. Még nem voltak konkrét ajánlatok értük, bár Ceballos és Ødegaard esetében már voltak érdeklődésre mutató jelek az Arsenal részéről. Ceballos ennek ellenére kijelentette, hogy nem áll szándékában újabb kölcsönszerződést aláírni, míg Ødegaard Ancelottival szeretne beszélni a jövőjéről. Kétségtelen, hogy mindketten kiemelt célszemélyek lennének az átigazolási piacon. Isco, Bale és Marcelo esetében ez már nem mondható ilyen biztosra.

Isco, Bale, Ramos

Isco szerződése 2022-ig szól, azonban még ő is szeretne beszélni Ancelottival, mielőtt döntést hozna a jövőjével kapcsolatban. Bale lehet az egyik kulcsember az olasz szakember irányítása alatt. Ancelotti már tett rá utalást, hogy lát helyet a walesi szélső számára a jelenlegi keretben. Benzema mögött Bale szerezte a legtöbb gólt a csapat színeiben a jelenlegi játékosok közül. A legideálisabb megoldás egy a tavaly a Tottenhammel kötött üzlethez hasonló lenne, vagyis a játékos fizetésének mindössze a felét kellene kifizetnie a klubnak. Ancelotti mindenesetre szívesebben tartaná meg, annak ellenére, hogy az ő szerződése is 2022-ben járna le.

Jelenleg a legfontosabb a fizetések csökkentése és a rotációból kieső játékosok eladása lenne, ezzel is pénzhez jutva a bevétel csökkenésének ellensúlyozásához. Sergio Ramos szerződésének meghosszabbítása az előbb említettekből kifolyólag nagy kihívásnak bizonyul. Ramos jelenleg nettó 12 millió eurót keres (ez bruttó 24 millió eurós kiadás a klubnak) szezononként és a csapat már megegyezett Alabával ugyanekkora fizetésért.

Miguel

Az utánpótlás szerepe

Ahogy Ancelotti is mondta, szintén kulcsfontosságú szerephez juthat az utánpótlás. Míg az olasz edző első periódusa során olyan ifijei voltak, mint Dani Carvajal, Álvaro Morat vagy Nacho, jelenleg két név jöhet szóba, mint potenciális jelölt a nagycsapatba: a bal hátvédként szerephez jutó Miguel Gutiérrez és Casemiro első számú helyettese, Antonio Blanco. Továbbá ott van még Arribas, Marvin és Chust is, akiknek a szerepéről az átigazolási időszak történései dönthetnek. 

Kylian Mbappé

Az egyetlen pénzügyi őrület, amelybe a Real Madrid idén belemenne, az Mbappé leigazolása. Ha erre lehetőség adatik, a csapat készen áll minden követ megmozgatni a francia világklasszis megszerzésének érdekében.

Minden azon múlik, hogy a PSG hajlandó lesz-e tárgyalni, annak ellenére, hogy a játékos 100%-ban elkötelezett a váltás iránt. Mbappé még a fizetésének csökkentését is vállalná, hiába a PSG 36 millió eurós ajánlata, amivel Neymarral megegyező összeget kereshetne.

Bizonyos hírek szerint Erling Håland abban az esetben kerülne előtérbe a Real Madridnál, ha Kylian Mbappé végül a párizsnál maradna.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK