Zidane mentesült 10 millió euró megfizetése alól

A Real Madrid vezetése a legenda iránti tiszteletből cselekedett, elengedte a szerződésbontással kapcsolatos büntetést.

Spanyol hírek szerint a Real Madrid nem fizetteti ki Zinédine Zidane-nal a szerződésének idő előtti felbontásával kapcsolatos büntetését.

Bár Zinédine Zidane arra panaszkodott nyílt búcsúlevelében, hogy nem érzi a Real Madrid vezetőségének bizalmát, Florentino Pérezzel mindig kiváló kapcsolatot ápolt. Ez a kapcsolat ráadásul annyira kiváló, hogy most Zidane számára lehetővé vált, hogy szerződését büntetés nélkül bontsa fel. A francia szakember visszatérésekor a szerződésébe foglaltak egy záradékot, ami arra vonatkozott, hogy ha Zidane a szerződés lejárta előtt távozik a csapat éléről, 10 millió eurós büntetést kell fizetnie.

Zidane

2019 márciusában azért került bele a szerződésbe a fenti kitétel, mert a klub igyekezett elkerülni egy olyan helyzetet, mint ami 2018 májusában következett be, amikor a francia váratlanul bejelentette a lemondását.

Ám a legenda iránti tiszteletből a klub igazgatótanácsa úgy döntött, hogy felmentik Zidane-t a szerződésben foglalt büntetés megfizetése alól, továbbá a szakember kérésére nem tartottak külön sajtótájékoztatót a távozása után.

Miközben Zidane ismét előzetes bejelentés nélkül távozott az idény végén, most annyiban volt más a helyzet, hogy a szakember elmúlt hónapokban tett nyilatkozatai alapján a Madrid meg tudta kezdeni a felkészülést arra az esetre, ha Zizou a távozás mellett döntene.

Persze nem tettek ajánlatot egyik potenciális jelöltnek sem addig, amíg Zidane be nem jelentette a távozási szándékát, ám ezt követően a klub gyorsan bejelentette Carlo Ancelotti érkezését.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK