Militão komolyabb szerepre számít jövőre

Éder Militão komolyabb szerepre számít a 2021-2022-es idényben. A brazil hátvéd a mögöttünk hagyott szezon során akkor kapott lehetőséget, amikor Sergio Ramos és/vagy Raphael Varane nem volt bevethető, és bizonyította, hogy helye van a csapatban.

Az idény utolsó szakaszában Militão a királyi gárda legjobbjai közé tartozott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. A védelem eddigi biztos párosa a nyár folyamán könnyedén felbomolhat, így a brazil játékos biztos szeretne lenni abban, hogy a jövőben nagyobb feladat hárul rá állandó kezdőjátékosként.

Ramos, Varane, Alaba…

Az idény végére Militão Nachót is megelőzte a rangsorban, és még akkor is a kezdőben számított rá Zidane, amikor Ramos már visszatérhetett volna a Chelsea ellen. A kapitány most közel áll a távozáshoz szerződése lejártával, Varane kontraktusából pedig már csak egy év van hátra és megfelelő ajánlat esetén ő is távozhat, ezek pedig mind Militão malmára hajtják a vizet.

David Alaba érkezése azonban nem könnyíti meg a dolgát, hiszen az osztrák játékos újabb vetélytárs lehet, kivéve, ha a középpályán vagy szélsőhátvédként kell helytállnia. Carlo Ancelotti visszatérése is hatással lehet a brazil hátvéd szerepére, madridi pályafutása azonban már így is hatalmas fordulatot vett az elmúlt hónapokban. A klub most azt fontolgatja, hogy mindenképpen megtartja a fiatal középhátvédet, aki megbízható opciónak bizonyult a komolyabb rangadókon is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK