Ancelotti: Ez az otthonom, boldog vagyok, hogy visszatértem

Az olasz szakember első sajtótájékoztatója a visszatérését követően.

Köszöntés: „Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem ide, a klubhoz, amelyet az otthonomnak érzek. Minden energiámat abba fogom fektetni, hogy azt tegyük, amit korábban is. Nagyszerű emlékeim vannak arról a két évről, amit eltöltöttem itt. A trófeák, a kapcsolatom mindenkivel.”

Felelősség: „A Real Madrid edzőjének lenni nagy felelősség, de kellemes is egyben. A világ legjobb csapatát irányítod.”

Ramos: „Csak most érkeztem, beszélnem kell a klubbal a következő napokban. Még nem volt lehetőségem a játékosok jövőjéről beszélni velük.”

Ancelotti

Játékstílus: „A klub hagyományai azt követelik meg, hogy megpróbálj támadó futballt játszani. Úgy gondolom, hogy a labdarúgás megváltozott az elmúlt öt évben. Mostanra sokkal intenzívebb, szervezettebb, de a Real Madridnál az alapötlet továbbra is ugyanaz. A labdarúgásnak támadó szelleműnek és látványosnak kell lennie.”

Keret: „Nem beszéltem a klubbal erről egyelőre. Jól ismerem a keretet, ismerem a fiatal játékosokat, és azokat, akik visszatérnek kölcsönből. Sok lehetőségünk van. Mindenkit szeretnék nyugodtan kielemezni. Az elő alkalommal, amikor ide jöttem, négy fiatal is érkezett a Castillából – Morata, Nacho, Casemiro és Jesé – és remekül teljesítettek. Carvajal a Leverkusenből tért vissza. Köszönhetően az igyekezetüknek, és az idősebb játékosok tapasztalatának, jól teljesítettünk.”

Igazolások: „Nem volt időnk beszélgetni erről, minden olyan gyorsan történt. Csak köszönetet mondtam az elnöknek, mivel nagy dolog számomra, hogy visszatérhettem.”

Veteránok: „Nagyon kedvelem Bale-t, Iscót, Marcelót. Ők is a Real Madrid játékosai, ami motiválja őket. A pálya mondja ki az ítéletet. Jól kell edzeniük, és meg kell mutatniuk az edzőnek, hogy képesek a Real Madridban játszani.”

A staff: „El fogjuk dönteni az edzői stáb összeállítását is a következő napokban.”

Minőségi keret: „Úgy gondolom, hogy kiváló keretünk van, sok tapasztalattal, Kroos, Modric, Ramos, Bale, Benzema… És fiatalokkal, akik komoly kvalitásokkal rendelkeznek. Rodrygo, Vinícius, Valverde… Játékosok, akik már megmutatták, hogy mit tudnak. Minőségi keretünk van. Egy kicsit át kell alakítanunk, meglátjuk, hogy miként.”

Ramos jövője: „Egyértelmű, hogy Ramos nagyon fontos játékos a Real Madrid számára. Nagy szerepe volt a klub sikereiben. Beszélni fogunk vele, de nem ismerem a részleteket a tárgyalások kapcsán, mivel eddig Liverpoolban voltam.”

Kevés gól: „Benzemának 50-et kell lőnie, nem 30-at. Viníciusnak több gólt kell szereznie. A többieknek is. A játékosaimnak remek kvalitásaik vannak. Örülök, hogy ismét Benzemával dolgozhatok. Sokat javult, több felelősséget vállal. Vannak fiatalok is, akik nagy jövő előtt állnak. Nem csak arról van szó, hogy igazolni kell játékosokat, a többieknek is több gólt kell szerezniük.”

Ancelotti és Pérez

Gólvágó igazolás: „Az, ha leigazolsz valakit, aki 30 gólt lő egy idényben, nem oldja meg a problémádat. A gólszerzéshez játékrendszer kell. Egy taktikai rendszer, ami mindenkinek segít a csapatban, hogy betaláljon.”

Bale: „Gareth nem játszott túl sokat az angol bajnokságban, de mégis sok gólt szerzett. Nagyon hatékony volt, amikor megkapta a lehetőséget a legutóbbi meccseken. Nagyon jól ismerem őt, és ha kellően motivált abban, hogy a legjobbját próbálja nyújtani, akkor nagyszerű idénye lehet. Nincs kétségem efelől.”

A keret nyerhet trófeát: „Ezzel a kerettel küzdhetünk trófeákért. Pontosan ezzel a kerettel, a kölcsönjátékosok nélkül a Madrid eljutott a BL elődöntőjéig, és versenyben volt a bajnoki címért.”

Zidane: „Mit mondhatnék Zizouról? Megnyert három BL-t, nagyszerű munkát végzett, egyészen az utolsó pillanatig. Távozott, majd ismét visszatért, és mindent nagyon jól csinált. Mindenkinek hálásnak kell lennie neki. Amit véghez vitt, az lenyűgöző. Nem beszéltem még vele, mivel minden nagyon gyorsan történt. De biztos vagyok benne, hogy fogunk beszélni.”

Hazard: „Ő egy top játékos. Voltak problémái, az első évében csúnya sérülése volt, és nem tudott kiteljesedni, de szerintem ki fog.”

Zidane levele: „Nem értettem, amit Zidane írt. 40 éve vagyok a futballban. Az emberek beszélnek. A játékosok fociznak, az újságírók leírják, ami történik. Ez normális. Jól ismerem ezt a világot. Ez ilyen. El kell fogadnunk, ami történik. Tiszteletben kell tartanunk mindenkit, aki ebben a világban dolgozik. Edzőket, játékosokat, újságírókat.”

Cristiano leigazolása: „Nagyon kedvelem Cristianót, de nem szeretek más klubok játékosairól beszélni. Szerződése van a Juventusszal, nem gondolom, hogy helyes róla úgy beszélni, hogy egy másik klubhoz köti szerződés. Nagyon boldog vagyok, hogy azt láthatom, hogy még mindig remekül teljesít a Juventusnál, sok gólt szerez.”

Ancelotti és Pérez

Vannak kétségei a visszatérése kapcsán, miután elolvasta Zizou levelét? „Nem tudom, hogy milyen kapcsolata volt Zidane-nak az elnökkel, szóval nehéz megválaszolni ezt a kérdést. De amikor az elnök felhívott, nem voltak kétségeim.”

Cristiano: „Nem küldött nekem üzenetet.” (Bizonyos pletykák arról szóltak, hogy üzenetben gratulált neki a portugál.)

Kis humor, amikor az egyik újságíró kérdezett: „Úgy látom, hogy az újságírók még ugyanazok. Itt csak az edzők változnak, az újságírók nem.” (nevet)

Allegri és Conte: „Ők olyan edzők, akik nyertek trófeákat nagy kluboknál. Conte megnyerte az olasz bajnokságot, Allegri sokat nyert a Juventusszal. Jó hallani, hogy engem is összehasonlítanak a két jó barátommal.”

Kritikák: „Mindenki tisztában van a célokkal a Real Madridnál: bajnokság, BL és Király-kupa megnyerése. Ez a cél. A kritika normális. Ez a világ legnépszerűbb klubja. A világ legnagyobb klubját edzeni óriási felelősség, és néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd. De a legfontosabb, hogy tiszteljük az embereket: játékosokat, edzőket, újságírókat…”

A Tizedik himnusza: „Nagyon tetszik, tökéletesen emlékszem a dalra, remélem, hogy újra elénekelhetem majd.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK