Zidane második árulása

A MARCA újságírójának erősen kritikus hangvételű írása Zidane búcsúlevele kapcsán.

Zinédine Zidane távozásakor nyílt levélben búcsúzott a klubtól, írásában azonban nagyon kritikus volt Florentino Pérezzel, nem kímélve az elnököt. A francia szakember először hálájának adott hangot, majd másodszor is hátba szúrta az embert, aki legnagyobb támogatója volt a Real Madridnál.

Az első árulásra 2018-ban került sor, amikor a Liverpool legyőzése után váratlanul bejelentette távozását. A klub megingott és Péreznek improvizálnia kellett, így került a csapat élére Julen Lopetegui. A spanyol szakember kinevezése azonban minden irányból negatív visszhangot váltott ki, mert így ott kellett hagynia a spanyol válogatottat közvetlenül a világbajnokság kezdete előtt.

Zidane döntése komoly problémát okozott a Real Madridnak, mert szándékáról senkit sem tájékoztatott a megfelelő időben.

Zidane

Ezt a kritikát ezúttal is felróhatjuk neki, de mostani kijelentéseiből arra következtethetünk, hogy Pérez biztosan tudott mindenről és nem érte váratlanul a bejelentés. Arra számíthatott, hogy Zizou megismétli három évvel ezelőtti váratlan húzását, arra azonban sosem gondolhatott, hogy egy olyan levelet hagy hátra, melyben többek között őt is támadja.

Zidane írásában nem gyakorol semmilyen önkritikát, megkérdőjelezi azonban a klub belé fektetett bizalmát, egyben utalva ezzel Pérezre is, miközben súlyos vádakkal illeti az elnököt, aki állítása szerint bizalmas információkat szivárogtatott ki, mellyel őt sározta be.

Pérez 2018-ban kitölthette volna haragját Zidane-on, azonban nem tette, sőt néhány hónappal később ismét megbízta a csapat irányításával, amikor az együttes mély gödörbe került. A francia szakember pedig azzal hálálta meg ezt, hogy ismét a hátsó ajtón távozott és kilépéskor még célba vette az elnököt.

Ez az ő második árulása, mely talán sokkal komolyabb, tekintve a helyzet személyességét és azt, hogy Pérez volt Zidane legfőbb támogatója a vezetőségen belül akkor is, amikor a francia üres életrajzzal érkezett. Függetlenül attól, hogy Zizou-nak igaza van-e vagy sem, nem ez volt a legszebb módja a távozásnak és nem így kellett volna búcsúzni attól, aki oly sokra tartja őt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK