Lucas Vázquez 2024!

A galíciai szélső három évvel hosszabbítja meg jelenlegi szerződését, fizetésemelést is kap, így évi 5 millió eurót fog keresni. A PSG, a Bayern és a Napoli ajánlatára is nemet mondott.

Lucas Vázquez úgy döntött, marad a Real Madridban. A galíciai szélső 2024 júniusáig hosszabbította meg szerződését, három évet hozzáadva a jelenlegi kontraktusához. A tárgyalások egy ideje már zajlottak a felek között, ám a megegyezés azt követően született meg, hogy a Madrid javított eredeti ajánlatán, egyfajta elismerésként Lucas előző idényben mutatott teljesítményéért, hiszen a spanyol szélső Zinédine Zidane csapatának egyik alappillére volt, egészen addig, amíg egy csúnya Busquets-belépő során meg nem sérült az El Clásicón.

Volt néhány feszült pillanat a tárgyalások során a játékos ügynöke és a klub között. A Madrid eredetileg 3 éves szerződést ajánlott, változatlan fizetéssel (3 millió euró), amelyet 10%-kal lecsökkentettek volna, ahogy minden játékos esetében is tették ezt a világjárvány miatt. Lucas előző idényben mutatott remek teljesítménye arra sarkallta a klubot, hogy emeljen az ajánlatán, és megpróbálja megtartani játékosát, így évi nettó 5 millió eurót ajánlottak neki, amelyből még természetesen ideiglenesen levonásra kerül a mindenkinél alkalmazott 10%.

A klub értékelte Lucas szándékát, miszerint mielőbb szerette volna rövidre zárni az ügyet, és azt is, ahogy a mögöttünk álló nehéz idény során igyekezett. Nagyszerűen helyt tudott állni a védelem jobb oldalán, amikor Zidane-nak itt volt szüksége rá a védőket sújtó sérüléshullám miatt.

Mindig a szerződés meghosszabbítása volt Lucas első számú opciója. Komoly érdeklődést mutatott iránta számos nagy klub, így a PSG, a Bayern és a Napoli is, ám mindenkinek egyértelmű választ adott. Csak akkor hajlandó tárgyalni, ha a Madrid nem szándékozik meghosszabbítani a szerződését.

Lucas július 1-jén lesz 30 éves, így épp a 33. születésnapja előtt jár majd le az új szerződése.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK