Luka Modrić: Nincs jobb annál, mint a Real Madridban játszani

A horvát középpályása a klub hivatalos csatornájának adott interjút a szerződéshosszabbítása kapcsán.

„Nincs annál jobb dolog, mint a Real Madridban játszani, és nincs annál jobb érzés, mint a Bernabéuban pályára lépni. Mindenki a Real Madrid játékosa akar lenni, én pedig vagyok olyan szerencsés, hogy sikerült ezt elérnem, ráadásul a tizedik évembe lépek itt, és nincs jobb annál, mint ezt a nagyszerű klubot képviselni. Kilenc évnyi álom, remélhetőleg a tizedik is különleges lesz.”

„Sokat jelent számomra a szerződéshosszabbítás. Nagyon büszkévé tesz, és azt jelenti, hogy közel tíz évet tölthetek el itt. Ez csodálatos dolog, valami, amire nem számítottam. Amikor ide igazoltam, már majdnem 27 éves voltam, és az utolsó dolog, amire gondoltam, az az volt, hogy ilyen sokáig itt lehetek ennél a nagyszerű klubnál, amely olyan komoly elvárásokat támaszt, és ahol mindig a legjobbadat kell nyújtanod annak érdekében, hogy kiérdemeld, hogy itt maradhatsz. Nagyon boldog és büszke vagyok amiatt, hogy itt lehetek még egy évet.”

Modric

„A lehető legjobban figyelek magamra minden egyes nap, mivel tudom, hogy egy futballistának a karrierje során, még akkor is, ha ez ilyen hosszú, folyamatosan fókuszálnia kell, jól kell edzenie, figyelnie kell a regenerálódásra, megfelelően kell étkeznie, és ki kell pihennie magát. Úgy gondolom, hogy emiatt vagyok még mindig képes azon a szinten játszani, mint ebben az idényben. Ez a klub megköveteli, hogy a legjobbadat nyújtsd, én pedig mindent bele fogok adni addig, amíg itt leszek.”

„Ez a klub és ez a mez megtanít arra, hogy soha ne add fel. Voltak olyan pillanataink, amikor nagyon keményen küzdöttünk, soha nem adtuk fel, és végül meccseket, címeket nyertünk meg az utolsó pillanatokban. Ez a legfontosabb. Hinned kell magadban, és soha nem szabad feladni.”

„Az Aranylabda egy csodálatos eredmény. Ha elképzeled, hogy mit szeretnél megnyerni a karriered során, ez a hab a tortán. Csodálatos, különleges és felejthetetlen érzés volt megnyerni egy olyan időszakban, amikor mindig Cristiano Ronaldo, Messi és más nagyszerű játékosok nyerték meg. Ez egy olyan emlék, amelyet soha nem fogok elfelejteni. Tartom a trófeát a Bernabéuban, és látom, ahogy a szurkolók tapsolnak és a nevemet skandálják. Már attól is elérzékenyülök, hogy beszélek róla.”

„El sem tudom képzelni, hogy édesapám milyen büszke volt. A helyébe képzelve magam, és látva magam előtt a könnyes szemeit, elérzékenyülök. Tudom, hogy már az első pillanattól kezdve mögöttem áll, edzésekre hordott minden egyes nap, edzések után pedig elmentünk egy, a lakóhelyünkhöz közel lévő hotel parkolójába, és együtt gyakoroltunk. Minden nap ott volt velem, néha a húgaim is eljöttek megnézni minket. Látni, hogy mennyire izgatott, nagyon különleges volt, boldog vagyok, hogy átélhette ezt velem. Hatalmas köszönet jár neki azért, amit elértem, hiszen ő a legnagyobb rajongóm, aki az első pillanattól kezdve támogatott. Az, hogy láttam, mennyire izgatott, nagyon, nagyon különleges érzés volt.”

Modric és Pérez

„Nehéz kiválasztani egyetlen pillanatot az itteni karrieremből, mivel olyan sok volt. Nem szeretnék egyet kiválasztani, de megnyerni a Tizediket, és duplázni abban az idényben a Király-kupa elhódításával, vagy a 2016/2017-es idény duplázása, amikor a bajnokságot és a BL-t is megnyertük… Éveken át nagyon jól játszottunk, nagyon magabiztos voltam, élveztem a játékot. 2018 lenyűgöző év volt számomra mind egyénileg, mind pedig csapatszinten. Amit az elmúlt kilenc évben elértünk, elképesztő. Szinte megismételhetetlen, és hogy őszinte legyek, el sem tudtam volna képzelni, hogy megnyerhetek négy Bajnokok Ligáját.”

„A Tizedik különleges volt, mivel 12 évet vártunk rá. Az, ahogy megnyertük, hogy az utolsó pillanatig nem adtuk fel, és hittünk a győzelemben… Igazán hittünk magunkban, a gól pedig, amit az utolsó pillanatban szereztünk, különleges volt. Ez egy lenyűgöző győzelem volt.”

„Amikor a tizenegyediket nyertük meg, úgy gondolom, hogy előbb is lezárhattuk volna a meccset. Sok helyzetet hagytunk ki, de végül nyugodtak tudtunk maradni a büntetőknél, és elhódítottuk a trófeát. A tizenkettedik volt a legjobb teljesítményünk a BL-döntőkben. Ezen a meccsen élveztem a legjobban a játékot.”

„A tizenharmadik is különleges volt, mivel az edző videókat mutatott nekünk a meccs előtt nagy sportsikerekről. Olyan kosárlabda csapatokról, amerikai futball csapatokról, amelyek két-három nagy trófeát is elhódítottak sorozatban. Mi is be akartunk kerülni közéjük, és meg akartuk nyerni a BL-t harmadszor is. Mindig azt mondtuk, hogy ha van csapat, amely képes sorozatban kétszer vagy akár többször megnyerni a BL-t, akkor az a Real Madrid. A Real Madridnak kellett lennie az elsőnek, akinek ez sikerül.”

„A Madridba való megérkezésem egy álom valóra válása volt. A sok szenvedés és harc, ami megelőzte az érkezésemet, még ott volt a fejemben, de csak arra tudtam gondolni, hogy itt sikeres leszek, és tudtam, hogy mindent bele fogok adni ennek érdekében. Soha nem akartam feladni, még akkor sem, amikor nem mentek jól a dolgok, tudtam, hogy keményen dolgozva sikeres leszek itt. Így álltam hozzá, sikeres akartam lenni.”

„A bemutatásom napja különleges volt, nagyon izgultam, mivel már két hónapja vártam, hogy aláírhassak a Real Madridhoz. Nagyon ideges voltam, és amikor leszállt a gépem, és aláírtam a szerződésemet, minden nagyon gyorsan történt. Megmutatták a trófeákat, ami különleges pillanat volt.”

Modric

„A feleségem az első pillanattól kezdve mellettem volt. 18 vagy 19 éves korom óta együtt vagyunk, ő a legnagyobb szurkolóm, különösen a nehéz pillanatokban, mivel mindenkinek szüksége van valakire, aki mindig mellette van, aki látja a nehézségeket és a szenvedés időszakait. És ott vannak a gyerekeim, a szüleim, a húgaim és a gyerekkori barátaim. Ők mind olyan emberek, akik feltétel nélkül mögöttem álltak, én pedig mindig hálás leszek nekik a támogatásukért.”

„A Tizedik megnyerése után egy évig sérült voltam. Több mint 20 meccsen át voltunk veretlenek, és ebben az időszakban sérült voltam, és négy hónapot töltöttem partvonalon kívül regenerálódással.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK