VIDEÓ – Luka Modrić 2022!

Luka Modrić - szerződéshosszabbításának köszönhetően - tovább írhatja történetét a Real Madridnál neki szentelt fejezetben. A klubnál eltöltött kilenc idénye alatt négy Bajnokok Ligáját, négy klubvilágbajnokságot, három Európai Szuperkupát, két bajnokságot, három Spanyol Szuperkupát és egy Király-kupát nyert.

Modrić a bemutatását követő második napon, 2012. augusztus 29-én lépett először pályára, majd a Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa-döntő után magasba is emelhette első trófeáját. Összesen 391 mérkőzésen öltötte magára a Real Madrid mezét, s ezeken 28 találatig jutott.

A horvát mágus hat versenysorozatban fordult meg: LaLiga (266), Bajnokok Ligája (86), Király-kupa (22), klubvilágbajnokság (6), Spanyol Szuperkupa (7) és Európai Szuperkupa (4). A gólokat tekintve az idei szezonja volt a legemlékezetesebb, hiszen 48 mérkőzésen hatszor zörgette meg az ellenfelek hálóját, s nem mellesleg kiosztott négy gólpasszt is.

Modrić lényegében a jelentősebb egyéni elismerések mindegyikét begyűjtötte: a 2018-as esztendőben neki ítélték az Aranylabdát, a FIFA és az UEFA év labdarúgójának járó díjakat, továbbá őt találták a világbajnokság legjobbjának is. Ezen túl a 2016-os klubvilágbajnokságon a második legjobb, míg a 2017-esen a legjobb játékosnak választották. 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben beválogatták a FIFA/FIFPro év álomcsapatába.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK