Beszámoló: Real Madrid – Villarreal (2-1): A 3 pont sem volt elég

Hiába a fordítás és a győzelem, az utolsó forduló alkalmával a Real Madrid minden reménye szertefoszlott a bajnoki címre, miután az Atlético Madrid is hozta a kötelezőt, és így megtartotta kétpontos előnyét.

Zidane kezdőjébe ezúttal Raphaël Varane került be Éder Militão mellé a védelem tengelyébe, hiába volt papíron Ramos is bevethető, ő végül csak a padról nézte végig a mérkőzést. Fede Valverde helyettesítette a koronavírus miatt kimaradó Toni Kroost, míg Marco Asensio kapott lehetőséget a támadósorban Vinícius Jr. és Karim Benzema mellett.

Szűk 20 perc elteltével jó hírek érkeztek az Alfrédo Di Stéfano stadionba, miszerint a Valladolid vezetést szerzett a bajnoki rivális Atlético Madrid ellen, azonban gyorsan ünneprontó szerepébe bújó Yeremi Pino góljával, a Villarreal is vezetést szerzett. Gerard Moreno rázta le magáról Militãot, a támadó lövését Courtois még védeni tudta, viszont a kipattanóra Pino érkezett és értékesítette a helyzetet. 0-1.

A Real Madrid legnagyobb egyenlítési lehetősége az első félidőben Luka Modrić előtt adódott, aki azonban nem tudta belőni azt, ezzel egy sorsdöntő 45 perc elé állítva a királyi gárdát.

beszamolo-real-madrid-villarreal

Egy ilyen szezont követően természetesen ma sem maradhattunk vitatható szituációk nélkül. Pontosan egy óra elteltével Casemiro beadását követően Benzema fejelt a kapuba, ám hosszas videóbírózást követően Jose Luis Munuera elvette a találatot les miatt.

Zidane előbb Vinícius Jr. és Asensio helyére Rodrygo Goest és Iscót küldte a pályára, majd nem sokkal később Nacho Fernández, Mariano Diaz és Marcelo is szerephez jutott, Álvaro Odriozola, Casemiro és Miguel Gutierrez helyén, azonban így sem utalt sok jel arra, hogy ma áttörhető lenne a sárga tengeralattjáró védőfala.

A hírek sem kecsegtettek sok jóval a Real Madrid számára, miután az Atlético Madrid megfordította a saját meccsét, és már 2-1-re vezetett a Valladolid otthonában, azonban Benzema remek késői gólja még nyújtott némi kapaszkodót az utolsó percekre. Rodrygo szemfüles és harcos labdaszerzése után a francia remekül csavart a kapu sarkába, Rulli tehetetlen volt. 1-1.

Ez a remény csak tovább nőtt, miután Karim Benzema remekül játszott középre, Luka Modrić mellel maga elé tette a labdát, majd védhetetlenül a kapuba lőtt. Így a Madrid 2-1-re módosította az állást, ezzel minden szemet a másik mérkőzésre szögezve, ahol azonban nem történt további csoda, így végül az Atlético Madrid szerezte meg a bajnoki címet, egy hajszállal a Real Madrid előtt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK